Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Victorie istorică: CSU Alba Iulia-Piestanske Cajky 71-44

Victorie istorică: CSU Alba Iulia-Piestanske Cajky 71-44

 

 

 

  Victorie la debut în cupele europene pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins miercuri după-amiază, scor 71-44 (18-15, 19-17, 17-5, 17-7) formația slovacă Piestanske Cajky, într-o partidă care a contat pentru prima etapă a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL). Astfel, trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a pășit cu dreptul în competițiile europene, o noutate pentru club, dar și pentru oraș.
  Partida cu ocupanta poziției a cincea din campionatul slovac la finele sezonului precedent, a fost dominată de la un capăt la celălalt de CSU Alba Iulia, chiar dacă a existat ușor echilibru până la pauza mare, când diferența pe tabelă a fost de doar 5 puncte. În partea a doua însă universitarele au început să practice un joc defensiv agresiv, lucru care nu le-a mai dat oaspetelor nicio șansă, care nu au reșit să mai marcheze doar 12 puncte în ultimele două sferturi. În final, tabela a arătat clar diferența de valoare din această seară între cele două combatante, 27 de puncte.
  Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Sasa Cadjo, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 6 intercepții, pentru un coeficient de eficiență de 21 unități.
  În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia urcă pe poziția a doua în clasament, după campioana Austriei, Flying Foxes Viena, care a reușit să treacă în prima partidă din grupă, cu scorul de 82-50 de Valosun Brno.
  Următorea partidă pentru universitare în CEWL va avea loc miercuri, 20 noiembrie 2013, în deplasare, în Cehia, cu Valosun Brno.
  La capitolul statisică, CSU Alba Iulia a stat în felul următor: Chastity Reed - 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Sasa Cadjo - 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Annemarie Părău - 11 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Larisa Toma - 8 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Ildiko Nagy - 6 puncte și 3 recuperări, Khadijah Whittington - 6 puncte și o recuperare, Jovana Vukoje - 6 puncte, Alexandra Uiuiu - 4 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Tiffany Brown - 3 puncte și 3 recuperări și Breanna Salley - 2 recuperări și 2 pase decisive.
  După terminarea partidei Miroslav Popov, antrenorul echipei CSU Alba Iulia, a declarat: „A fost foarte important să câștigăm acest prim meci, având în vedere că am jucat și acasă. Nu am știut nimic despre adversara noastră, dar pe parcursul meciului ne-am dat seama ce modul lor de joc. În prima repriză slovacele ne-au pus chiar unele probleme, noi am jucat slab în defensivă, însă după pauză am schimbat și nu au făcut față apărării zonă pe care am pus-o în practică. Îmi felicit jucătoarele pentru victorie, însă mai avem de lucru în ofensivă, în special la atacurile om la om”.
  La rândul său, Bogdan Duma, președinte al Consiliul de Administrație al CSU Alba Iulia a punctat: „A fost un meci greu, ne așteptam să fie așa, probabil s-a văzut și tracul jucătoarelor, fiind la debut în competiție. Am debutat acasă și ne-am dorit mult victoria în fața suporterilor. Mă bucur că avem continuitate și în afara campionatului și sperăm să o ținem tot așa. E bine că în continuare avem un meci mai ușor în campionat la Tg. Mureș înaintea deplasării de la Brno din CEWL. 
  Martin Pospisil, antrenorul Piestanske Cajky: „În prima repriză am avut o frecvență bună în joc, am jucat cu multă concentrare, dar apoi după pauză antrenorul echipei adverse a schimbat apărarea, iar baschetbalistele mele au început să joace prost și naiv în atac, iar diferența e aceea pe care o vedeți pe tabelă. A fost foarte greu pentru noi pentru că am ajuns în Alba Iulia doar cu jumătate de oră înainte de meci și a fost dificil pentru jucătoarele mele, dar în prima repriză ne-am mișcat bine”(comunicat CSU Alba Iulia).

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top