Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Baschet feminin: debut european CSU Alba Iulia-Piestanske Cajky, miercuri, 13 noiembrie de la ora 18.00 în Sala de Sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Baschet feminin: debut european CSU Alba Iulia-Piestanske Cajky,  miercuri, 13 noiembrie de la ora 18.00 în Sala de Sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

  Debut european pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară întâlneşte miercuri, 13 noiembrie 2013, de la la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918”, în Liga Europei Centrale (CEWL), echipa slovacă Piestanske Cajky. Partida de anunţă una plină de emoţie pentru CSU, fiind o noutate pentru clubul universitar, dar şi pentru Alba Iulia. Cu toate acestea, trupa condusă de Miroslav Popov porneşte uşor favorită, având în vedere că joacă pe propriul teren, dar şi pentru că întâlneşte o echipă aflată în acest moment la mijlocul clasamentului în campionatul din Slovacia.

  Cele două combatante au ajuns în CEWL după ce au terminat pe poziţia a patra, gazdele, respectiv a cincea, trupa oaspete, în propriile ligi naţionale.

  În acest debut de sezon, CSU Alba Iulia are 6 victorii şi o singură înfrângere, venită împotriva campioanei ICIM Arad, una din viitoarele adversarea ale universitarelor şi în CEWL. Tot o singură înfrângere au şi oaspetele din Slovacia, de data aceasta cu campioana din campioanul slovac, Good Angels Kosice. În acest moment, cu 4 victorii şi o partidă pierdută, Piestanske Cajky ocupă poziţia a şasea în Extraliga feminină slovacă, însă are patru partide mai puţin disputate.          

  În ceea ce priveşte loturile de jucătoare, acestea sunt diferite ca şi componenţă, echipa gazdă punând mare amprentă pe jucătoarele straniere, în timp ce slovacele se bazează mai mult pe baschetbalistele autohtone. Astfel, la CSU se regăsesc patru sportive din SUA şi două din Serbia, lotul fiind completat cu patru jucătoare românce cu experienţă şi trei junioare. Pe banca tehnică se află sârbul Miroslav Popov, antrenor principal şi George Lăncrănjan, antrenor secund, ajutaţi de directorul sportiv Nicuşor Marcu. De cealaltă parte, Piestanske Cajky are doar două jucătoare în lot sosite din străinătate, chiar din ţara vecină Cehia, restul lotului antrenat de Martin Pospisil fiind format din sportive slovace.

  Înaintea acestei partide Bogdan Duma, preşedinte al Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia a declarat: “Este primul sezon în cupele europene, o premiera atât pentru noi, cât şi pentru Alba Iulia. Consider că suntem pregătiţi, am îndeplinit cerinţele organizatorilor, prin montarea celor 500 de scaune şi refacerea marcajelor terenului. Am primit licenţa pentru a putea să desfăşurăm meciurile aici, ceea ce eu consider că este un lucru important. Rămâne ca echipa să facă o figură frumoasă în această competiţie şi poate vom fi o surpriza pentru multă lume.

  La rândul său, Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia a declarat:  „Cred că este un lucru bun pentru club participarea în Cupele Europene, deoarece se promovează Alba Iulia ca un oraş turistic, baschetbalistic, iar dacă sportivele se obişnuiesc rapid cu deplasările şi pot folosi tot lotul, îmi propun chiar să avansăm cât mai mult în această competiţie. Cred că este mai bine că jucăm pentru început în această competiţie, pentru a ne putea obişnui şi a vedea ce presupune o astfel de participare europeană, iar în viitor să putem juca chiar în Eurocup sau Euroligă” (Comunicat CSU Alba Iulia).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top