Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18:00 un nou derby la Alba Iulia: CSU – Sepsi-SIC Sf. Gheorghe

Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18:00 un nou derby la Alba Iulia: CSU – Sepsi-SIC Sf. Gheorghe

  Nou derby în Sala de Sport a Universităţii din Alba Iulia. CSU Alba Iulia întâlneşte sâmbătă, 9 noiembrie 2013, de la ora 18:00, pe Sepsi-SIC Sf. Gheorghe, într-un meci care contează pentru etapa a VII-a a Campionatului Naţional de baschet feminin. Partida este una importantă pentru ambele echipe, cele două fiind în acest an contracandidate la lupta pentru câştigarea campionatului, lucru care face ca orice rezultat să conteze mult pentru o plasare cât mai bună înaintea playoff-ului din primavara anului viitor. Uşor favorită în meci pleacă totuşi trupa universitară, care va juca pe propriul teren şi va putea beneficia de suportul propriilor fani. Un plus din acest punct de vedere este dat şi de faptul că în trei partide directe jucate în Sala Universităţii din Alba Iulia, CSU s-a impus de fiecare dată, fără mari probleme.

  În acest debut de sezon, cele două combatante au avut un parcurs asemănător, înregistrând 5 victorii şi o înfrângere. În ceea ce priveşte întâlnirile directe, cinci la număr, scor 4-1 pentru universitare, toate au avut loc în sezonul precedent 2012/2013.

  Sezonul 2013/2014 aduce o noutate comună pentru cele două combatente şi anume participarea în premieră în cupele europene. Aşadar, CSU Alba Iulia va juca începând de miercurea viitoare în Liga Europei Centrale (CEWL) împotriva echipelor Piestanske Cajky (Slovacia), Valosun Brno (Cehia), Flying Foxes Post Viena (Austriei) şi ICIM Arad. De cealaltă parte, Sepsi Sf. Gheorghe va participa sezonul acesta în cea de-a doua competiţie baschetbalistică feminină ca valoare, Eurocup. Aici, trupa condusă de Deri Csaba întâlneşte reprezentanta Rusiei, Dynamo - Guvd Novosibirsk, Tarsus Belediye Spor Kulubu, din Turcia şi Horizont Minsk, din Belarus.

  Pentru partida de sâmbătă în lotul echipei CSU se regăsesc trei jucătoare ce au evoluat în trecut la echipa din Sf. Gheorghe: Annemarie Părău, Ildiko Nagy, şi Larisa Toma. De cealaltă parte, la trupa din judeţul Covasna evoluează în acest moment Elena Dincă, fostă la echipa universitară din Alba Iulia timp de două sezoane.

  Înaintea acestei partide foarte importante, antrenorul CSU Alba Iulia, Miroslav Popov a declarat: „ne dorim foarte mult să câştigăm, însă Sepsi are echipă bună anul acesta, o au pe Samantha Prahalis, o jucătoare de excepţie, care a jucat în NWBA şi pe care va trebui să o anihilăm foarte bine, dar şi alte două americance şi o bosniacă valoroase. Obiectivul lor anul acesta e să fie pe primul loc, la fel şi al nostru, iar în acestă partidă sper să reuşim să profităm de avantajul propriului teren, să jucăm în forţă şi să dăm totul pentru a câştiga. Pentru aceasta trebuie să facem o apărare agresivă încă din primele secunde ale partidei” (CSU Alba Iulia).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top