Logo
Print this page

Ovidiu Pănăzan, singurul powerliftier român care poate cuceri Europa

Ovidiu Pănăzan, singurul powerliftier român care poate cuceri Europa

  La sfârşitul săptămânii trecute, la Timişoara  a avut loc Campionatul Naţional de Powerlifting pentru seniori şi senioare. Atmosfera a fost una de excepţie, propice performanței, unde zeci de sportivi au concurat cu gândul la medalii și la depășirea limitelor.
  În fața unui public entuziast și avizat powerliftierul albaiulian Ovidiu Pănăzan a reușit să doboare recordul național al probei de împins din culcat aferent cat. 83 kg (pe care tot acesta îl deținea) ridicând 235 de kg. Dincolo de spectaculozitatea acestei execuții rezultatul este unul extrem de important pentru powerliftingul românesc în sensul în care la nivel internațional putem să ne gândim la cel puțin medalia de argint.
  Ovidiu Pănăzan, membru component al CS Zamolxis Alba Iulia și cântărind doar 80 de kilograme a demonstrat o dată în plus, dacă mai era nevoie, că se află în elita acestui sport la nivel internațional. Ovidiu Pănăzan este în acest moment SINGURUL powerliftier român care poate emite pretenții de clasare pe podium în fața unor adversari precum cei proveniți din Rusia, Ucraina, Suedia, Franța, Polonia sau Norvegia.
  Rezultatele arată foarte clar că 235 de kg ridicate în această probă înseamnă în acest moment certitudinea că țări cu o bogată experiență competițională pot fi egalate și chiar învinse de către un powerliftier român.
  În același context mai trebuie spus că rezultatele obținute în cadrul probei de împins din culcat, de către alți powerliftieri români de valoare precum Sorin Cazacu sau Florin Lupaș, ne pot clasa în jurul locurilor 7-10 la nivel internațional.
  Ovidiu Pănăzan devine prin rezultatul obținut principala certitudine a powerliftingului românesc, fiind SINGURUL powerliftier care se poate lupta în acest moment cu granzii Europei pentru obținerea unei medalii în cadrul competițiilor destinate seniorilor.

© Albaiulianul. All rights reserved.