Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

CSU Alba Iulia se pregăteşte de noul sezon competiţional prin evoluţii excepţionale în meciurile de pregătire

CSU Alba Iulia se pregăteşte de noul sezon competiţional prin evoluţii excepţionale în meciurile de pregătire

  Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia s-a întors neînvinsă din turneul de pregătire din Serbia, în care a jucat cinci partide. Formația universitară s-a deplasat inițial în localitatea Vrsac, unde a întâlnit pe rând selecționata Algeriei, pe care a învins-o cu scorul de 93-27 (30-10, 24-6, 19-8, 20-3), echipa locală ZKK Vrsac, de care a trecut cu 72-44 (21-14, 16-13, 11-13, 24-4) și echipa națională a Senegalului, de care a dispus categoric, scor 100-41.
  După terminarea partidelor amicale din orașul de origine al antrenorului Miroslav Popov, CSU Alba Iulia a participat la un patrulater la Vrbas, alături de Partizan Belgrad, Radivoj Korac şi BC Danzio Timişoara, pe care l-a câștigat. În prima partidă jucată în acest turneu, considerată ca semifinală, baschetbalistele din Alba Iulia au trecut de vicecampioana Serbiei, Radivoj Korac, cu scorul de 79-66 (23-18, 13-22, 21-14, 22-12) și s-au calificat în ultimul act al competiției. În finală, universitarele au depășit fără mari probleme echipa locală, ZKK Vrbas Medela, cu 80-64 (25-16, 16-16, 18-15, 21-13) și și-a adjudecat trofeul pus în joc. Mai mult, nou-venitei la CSU, sârboaicei Sasa Cadjo i-a fost acordat titlul de cea mai bună jucătoare a turneului.
  Lotul condus de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a fost alcătuit în turneul din Serbia din româncele Anemarie Părău, Ildiko Nagy, Alexandra Uiuiu și Larisa Toma, respectiv sârboaicele Sasa Cadjo și Jovana Vukoje și americancele Chastity Reed,  Tiffany Brown, Jessika Bradley și Breanna Salley (nu a jucat, din cauza unei ușoare accidentări). Junioarele Sica Cuzic, Mihaela Gherman și Andreea Beldian, care completează lotul formației CSU Alba Iulia în sezonul competițional 2013/2014 n-au efectuat deplasarea.
  Președintele Consiliului de Administrație al CSU Alba Iulia Bogdan Duma a declarat despre evoluţia fetelor de la club în turnelul de pregătire:
„A fost un turneu de verificare reușit. Au fost câteva întâlniri în care cei doi antrenori au putut să-şi dea seama de potenţialul echipei, în planul tehnic şi tactic. Bineînțeles că aceste rezultate pozitive ne dau speranţe în perspectiva jocurilor oficiale. Per total, echipa a arătat bine, a demonstrat că are potenţial și avem încredere că ne putem atinge obiectivele”.
  Componenta echipei albaiuliene Annemarie Părău, este de părere că „aceste meciuri ne-au ajutat foarte mult în omogenizarea echipei, am început să ne cunoaștem mai bine. Bineînțeles că mai avem de lucrat, deoarece suntem o echipă nouă, dar pot spune că prin câștigarea acestei cupe, care sper ca nu va fi și ultima, am început cu dreptul, lucru care ne dă multă încredere. Cred că încetul cu încetul, atât eu, cât și colegele mele, ne vom acomoda la echipă și totul va ieși așa cum ne-am plănuit. Deocamdată, în aceste meciuri, eu am încercat să dau tot ce pot în momentul de față, dar știu că este loc și de mai bine. Important este să jucăm ca o echipă, nu individual, pentru că doar așa putem avea rezultate”.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686