Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Wednesday, 24 October 2018 - Like - stiri Alba Iulia

Între Credință și Unire

Joi, 25 octombrie 2018, ora 18:00, la Museikon Alba Iulia,  va fi vernisată expoziția de icoane în cruce intitulată Între Credință și Unire.

Evenimentul este organizat ca preambul la adunarea generală a Asociației localităților și zonelor istorice și de artă din România (ALZIAR), care se va desfășura la Alba Iulia în perioada 26-27 octombrie 2018. Asociația și-a propus să sărbătorească în Cetatea Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului Cultural, oferind Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia spre găzduire această expoziție. Realizate de pictorița Klara Pădurean, lucrările vor putea fi admirate la Museikon în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2018.
Manifestarea este organizată de  Asociația localităților și zonelor istorice și de artă din România (ALZIAR), Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

România trece duminică la ORA DE IARNĂ

Trecerea la ORA DE IARNĂ va avea loc în acest an, în noaptea de 28 octombrie. Ora 4:00 va deveni ora 3:00 şi vom dormi mai mult cu o oră, scrie Mediafax.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.

Ora de iarnă este de fapt ora legală oficială standard, de multe ori doar ora oficială, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea ţărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an şi aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră. Cel care s-a gândit prima dată la posibilitatea introducerii acestui tip de orar convenţional a fost un neo-zeelandez pe numele Hudson, în 1898.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686