Items filtered by date: Saturday, 11 March 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Statuie imensa a lui Ramses al II-lea, descoperita la Cairo

Arheologii din Egipt și Germania au descoperit o statuie de opt metri, scufundată în apele subterane ale unei periferii sărace din capitala egipteană Cairo, despre care aceștia susțin că ar aparține faraonului Ramses al II-lea, care a condus Egiptul în urmă cu peste 3000 de ani, informează publicația britanică The Independent, citând agenția Reuters, scrie Agerpres.

Descoperirea — apreciată de Ministerul Antichităților din Egipt drept una dintre cele mai importante din toate timpurile — a fost făcută în periferia Matariya, într-un loc situat în apropierea ruinelor templului lui Ramses al II-lea. În perioada faraonilor, templul se afla în orașul Heliopolis, localizat în partea estică a capitalei Cairo de azi.

"M-au sunat să mă anunțe descoperirea colosului unui rege, cel mai probabil Ramses al II-lea, realizat din cuarțit", a declarat joi ministrul Antichităților, Khaled al-Anani pentru Reuters, la locul dezvelirii statuii. 

Cel mai puternic și mai celebrat conducător al Egiptului Antic, Ramses al II-lea, cunoscut și sub numele de "Ramses cel Mare", a fost al treilea faraon al celei de-a XIX-a Dinastii a Egiptului, Noul Regat, și a domnit între anii 1279 și 1213 î. Hr..

"Am descoperit bustul statuii și partea de jos a capului, iar acum am scos capul și am descoperit coroana, urechea dreaptă și un fragment al ochiului drept", a completat Anani. 

Lângă statuie, echipa de arheologi egipteni și germani a descoperit partea superioară a unei statui în mărime naturală, din calcar, a faraonului Seti al II-lea, nepotul lui Ramses al II-lea — cu o lungime de 80 de centimetri.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Turisti inzapeziti pe Transalpina

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, vineri, 10 martie a.c., în jurul orei 20.00,  în urma unui apel S.N.U.A.U. – 112, despre faptul că trei persoane adulte şi doi minori au nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se aflau a rămas blocată în zăpadă pe drumul naţional 67 C (Transalpina). La ora 21.30 subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu doi lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea unde stratul de zăpadă aşternut pe asfalt era de aproximativ 10 centimetri. Au identificat şi au scos din zăpadă autoturismul blocat care se afla pe un drum închis circulaţiei rutiere în această perioadă a anului constatând totodată că acesta era echipat necorespunzător cu anvelope de vară. Turiştii se aflau în stare bună de sănătate fiind puţin speriaţi de apropierea iminentă a nopţii. După deszăpezire persoanele în cauză au fost conduse la postul de poliţie din localitatea Şugag în vederea luării măsurilor legale de către lucrătorii de poliţie abilitaţi să constate contravenţii pe drumurile publice.

Reamintim turiștilor că accesul spre  Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Totodată cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Read more...

AG Weinberger, cel mai bun interpret de blues din tara, in concert la Alba Iulia

AG Weinberger, considerat cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, susține la Alba Iulia, concertul acustic GRINGOTRONIC. Publicul se va putea bucura de un suflu nou, ce combină muzică electronică, jazz, blues şi rock.

Teatrul de Păpuşi Prichindel Alba Iulia găzduiește luna aceasta un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro. Intitulat „Gringotronic”, spectacolul pus la cale de AG Weinberger supranumit „Gringo de România” este unul Multimedia, cu momente deosebite şi surprize pentru public. „Flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi. Povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia de azi. GRINGOTRONIC – o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger. Un experiment sintetic al clasicului cu noile tehnologii, într-un minunat recital de virtuozitate”, anunță organizatorii.

Concertul are loc în data de 27 martie, de la ora 19:00 și face parte din Turneul GringoTronic 2017.

Informaţii şi rezervări 0746 043 371 şi 0258 811 752.

Portret AG Weinberger- Mr. Blues al României


Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare
În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.
B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe TVR 2 între 2012 şi 2013. A fost producator şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011.
În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum si cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”- ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri într-unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite iar piesele sunt difuzate de peste 300 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc.

Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din întreaga lume. Dupa întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger şi-a continuat misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

În cazul în care doriţi să consultaţi, sa ascultaţi şi să fiţi la curent cu ultimele date despre concerte, work-shopuri, participari la festivaluri puteţi accesa
agweinberger/youtube, www.agweinberger.com, facebook/agweinberger

 

 

 

Read more...

Proprietarii din zona Micesti, tarlaua Lunci (Randul 1 si Randul 2) isi pot ridica Extrasul de Carte Funciara

 

În cadrul acțiunii "Cadastru Sistematic" începută în Alba Iulia în anul 2016 au fost finalizate lucrările de înscriere în Cartea Funciară pentru zona Micești, tarlaua Lunci (Rândul 1 și Rândul 2). 

Extrasul de Carte Funciară poate fi ridicat de către proprietari, pe baza actului de proprietate, în fiecare zi de luni până vineri între orele 09:00-15:00 de la Primăria municipiului Alba Iulia, camera 5.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686