Items filtered by date: Friday, 08 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Sentinta finala ICA: VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 DE INCHISOARE CU EXECUTARE

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani cu executare de judecătorii Curții de Apel București, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. DECIZIA este DEFINITIVĂ. Pedeapsa de 10 ani de închisoare cu executare este pedeapsa maximă.

Dan Voiculescu este condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani în formă continuată.

Dan Voiculescu are interdicție la dreptul de vot și la dreptul de a avea o firmă, timp de 15 ani.

Corneliu Popa, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

În același dosar, a fost condamnat la 6 ani de închisoare Jean-Cătălin Sandu, administrator al S.C. Benefica S.A. București (firmă din grupul Grivco) în perioada 01.01.2002 — 28.01.2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în perioada octombrie 2001—mai 2005, membru AGA al S.C. I.C.A. SA București în perioada noiembrie 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA.

Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA București, a primit 7 ani de închisoare.

 

Read more...

Sarmizegetusa Regia - Ziua Portilor Deschise

Cele mai noi descoperiri arheologice din cetatea dacică Sarmizegetusa Regia în Munții Orăștiei vor fi prezentate turiștilor cu prilejul Zilei Porților Deschise, manifestare ce va organizată sâmbătă, în fosta capitală a Daciei.

Iubitorii de istorie vor putea afla direct de la specialiști explicații despre situl arheologic și piesele de referință ce au fost găsite în acest perimetru cu ocazia săpăturilor sistematice efectuate în decursul anilor.

"În cadrul evenimentului va fi asigurat ghidaj de specialitate gratuit, vor fi prezentate descoperirile arheologice recente și se va organiza un atelier interactiv unde publicul va putea viziona reconstituiri tridimensionale ale diferitelor construcții dacice și ale unor artefacte", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, Daniel Iancu.

Situl arheologic va putea fi vizitat gratuit între orele 10,00-18,00.

Una dintre cele mai importante și recente descoperiri de la Sarmizegetusa Regia este o matriță din bronz ce era folosită acum 2.000 de ani de către un bijutier pentru confecționarea unor obiecte de podoabă pentru locuitorii cetății. "Apariția piesei la Sarmizegetusa Regia arată că acolo era un mediu cosmopolit, care își permitea ceea ce este mai bun', aprecia conf.univ.dr. Gelu Florea, coordonatorul științific al șantierului arheologic de la Sarmizegetusa Regia.

Ziua Porților Deschise la Sarmizegetusa Regia este organizată de Colectivul de cercetare al șantierului arheologic "Cetățile dacice din Munții Orăștiei", în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca împreună cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Consiliul Județean Hunedoara.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei se află în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, care a impus mai multe reguli de vizitare, acolo fiind instituită și o pază permanentă asigurată de jandarmii montani. Cetatea este vizitată anual de mii de turiști.

AGERPRES

 

Read more...

Case istorice scoase la vanzare la pretul de 1 euro, intr-un sat din Sicilia

Oferta vine în condiţiile în care, de-a lungul anilor, numărul locuitorilor din sat a scăzut la aproape 7.000, după ce italienii s-au mutat în alte regiuni, în căutarea unui loc de muncă, relatează publicaţia online TheLocal.it

Autorităţile locale încearcă acum să revitalizeze satul, încercând să-i atragă pe străini să cumpere casele abandonate.

Marie Wester, agent imobiliar la compania Sicilian Houses, consideră că Gangi rămâne un "loc secret". "În cele mai multe cazuri, autorităţile nu au abilitatea de a vinde case în străinătate, însă doresc ca satul să prindă viaţă", a declarat Marie Wester.

Ea a descris casele cu o singură cameră ca fiind într-o stare deplorabilă, deoarece fie au fost abandonate de cei care au plecat, fie au fost donate municipalităţii de localnici care nu-şi mai permit să le întreţină.

"Autorităţile doresc ca străinii să vină şi să cumpere casele, deoarece, în absenţa locurilor de muncă, oamenii se mută în alte oraşe. Este un proiect minunat", a afirmat ea.

Pe lângă suma de 1 euro pentru achiziţionarea casei, se adaugă însă o serie de costuri suplimentare pentru cei interesaţi de oferta din satul Gangi. Taxele pentru achiziţia de proprietăţi în Sicilia se ridică la aproximativ 6.000 de euro.

În plus, viitorii proprietari trebuie să renoveze casa în termen de cinci ani, iar costurile sunt estimate la aproximativ 35.000 de euro, potrivit agentului imobliar.

Eforturile merită însă, asigură Marie Wester, care consideră că achiţionarea unei case la preţul de 1 euro le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a trăi într-un mediu autentic din Sicilia.

Informații suplimentare gasiți pe www.comune.gangi.pa.it

Read more...

Uraganul Iselle loveste insulele Hawaii

Uraganul Iselle, ajuns la categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, a lovit vineri țărmurile arhipelagului Hawaii, cu vânturi care au atins 120 de kilometri pe oră, informează vineri Serviciul National de Meteorologie al SUA, citat de EFE.

Iselle este primul uragan care lovește coastele arhipelagului hawaiian în ultimii 22 de ani și se prevede să fie urmat de Julio, care în ultimele ore a crescut de la categoria 2 la 3 și este așteptat la sfârșit de săptămână în Hawaii, unde trăiesc 1,4 milioane de persoane.

Potrivit prognozei meteo, venirea celor două fronturi — care aduc vânturi, ploi puternice și valuri mari — nu presupune riscuri mari, dar va produce unele pagube materiale. Deocamdată Iselle a doborât câțiva copaci.

Guvernatorul arhipelagului Hawaii, Neil Abercrombie, a emis un apel de urgență cerând-le locuitorilor să fie pregătiți de venirea celor două uragane.

Mass-media locale au informat că localnicii au luat cu asalt centrele alimentare, făcând-și provizii de apă și hrană.

 

Read more...

Voiculescu: Astept verdictul acasa

Aflat sub control judiciar, Voiculescu s-a prezentat vineri dimineață la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov. La ieșirea din clădire, președintele fondator al PC a precizat că nu va fi prezent la Curtea de Apel București la momentul citirii sentinței pentru că "nu are rost".

"Pentru ziua de azi, aștept la ora 12,00 verdictul, fac o baie și aștept să vină cine vine, că nu știu care sunt regulile. Verdictul nu poate fi decât de natură să vină să mă roage să merg nu știu unde sau să nu fie. Adică nimic nu e stabilit dinainte, judecătorii vor lua o decizie și o vor comunica în ședință publică. Nu merg la instanță, n-are rost. Acum mă duc puțin la birou, apoi acasă", a declarat Voiculescu, după ce a fost la Poliția Ilfov conform regulilor impuse de măsura supravegherii judiciare. El a precizat că nu este speriat de condițiile din penitenciar, pentru că până la 34 de ani a trăit într-un loc unde era nevoit să meargă la toaletă în curte.

Voiculescu spune că îl "doare" că 12 "oameni nevinovați suferă și sunt niște oameni extraordinari. Oameni care toată viața lor n-au făcut altceva decât să muncească cinstit. Au ajuns în situația asta numai și numai și numai datorită mie. Adică datorită faptului că eu sunt vânat, neputând să mă prindă pe mine cu nimic pentru că n-am făcut nimic, a trebuit să se creeze toată ideea de privatizare ilicită, toate porcăriile pe care le cunoaștem".

"Produc rău în jurul meu, fără să vreau, și asta mă deranjează cel mai mult, că oameni nevinovați suferă din cauza mea", a punctat Voiculescu, care spune că pune răul înainte, dar că nu e "resemnat".

"Am dus un război cu demnitate, dacă e nevoie îmi duc viața mai departe în penitenciar, tot cu demnitate. La demnitate și la onoare n-am să renunț", a arătat președintele fondator al PC.

 

Read more...

ALERTA Ebola: Situatie de urgenta la nivel mondial

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată "urgență de sănătate publică la nivel mondial", informează AFP, EFE și Reuters.

Comitetul de urgență al OMS, care s-a reunit miercuri și joi la Geneva, consideră 'în mod unanim că sunt întrunite condițiile unei situații de urgență de sănătate publică la nivel mondial', anunță organizația într-un comunicat.

"Un răspuns internațional coordonat este esențial pentru a opri și a reduce răspândirea la nivel internațional a Ebola", precizează comitetul.

Read more...

Statistica dosarului ICA

Au trecut 2.073 de zile de la momentul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată.

- 72 de termene au fost înregistrate;

- 7 completuri de judecată au deliberat în dosarul lui Voiculescu;

- 13 judecători au avut în mână dosarul ICA;

- 12 inculpaţi au fost trimişi în judecată;

- 60 de milioane euro prejudiciu constat în dosar;

- un judecător a fost arestat;

- Voiculescu şi-a dat demisia din Parlament de două ori;

- un inculpat a murit; Gheorghe Domnişoru a decedat în 2011 în timp ce dosarul era judecat şa Curtea Supremă şi cu puţin timp înainte ca judecătorii să-l audieze. El a fost acuzat d eabuz în serviciu. A deşinut funcţia de expert in cadrul Serviciului Privatizare al A.D.S şi a contruibuit la trucarea privatizării ICA, susţin procurorii

- 62 de ani de închisoare au primit în total, în primă instanţă, toţi inculpaţii din dosar.

Read more...

Astonautii sufera de insomnie

  • Published in Monden

Astronauții nu dorm suficient și recurg frecvent la somnifere în timpul zborurilor spațiale, potrivit unui studiu publicat vineri și citat de AFP, care prezintă riscurile asociate cu administrarea acestor medicamente într-un mediu ostil.

O echipă condusă de Laura Barger, de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard din Boston, a studiat perioadele de somn a 64 de astronauți în timpul zborului pe navete spațiale, între 2001 și 2011, și a 21 de astronauți în timpul staționării pe Stația Spațială Internațională (ISS), între 2006 și 2011. Au fost, de asemenea, analizate perioadele de somn în săptămânile de dinainte și după cele de zbor.

În total au fost monitorizate peste 4.000 de nopți petrecute pe Pământ și peste 4.200 în spațiu, cu ajutorul unui actigraf, un sistem portabil de înregistrare a perioadelor de somn și veghe.

Cercetătorii au descoperit că durata medie de somn în spațiu a fost de aproximativ șase ore (5,96 ore) în timpul misiunilor pe navetele spațiale și puțin peste șase ore (6,09 ore) în timpul misiunilor la bordul ISS, adică sub limita de opt ore și jumătate de somn pe noapte prevăzute de NASA.

'Lipsa de somn a fost asociată cu o reducere a performanței în numeroase studii', a spus dr. Barger.

Dar, cercetătorii sunt preocupați și de utilizarea frecventă a somniferelor în spațiu, cum ar fi zolpidemul.

Trei sferturi din membrii echipajului de pe ISS, care au participat la studiu, au declarat că au folosit, la un moment dat, somnifere în timp ce se aflau în spațiu. Proporția a crescut la 78% în cazul astronauților de pe navetele spațiale.

ȚCapacitatea unui membru al echipajului de a acționa într-o manieră optimă, dacă este trezit de un semnal de alarmă, poate fi compromisă de utilizarea de medicamente împotriva insomniei", a avertizat dr. Barger.

Chiar dacă viața la bordul ISS este structurată pe baza unei zi pământene, echipajele pot viziona 16 apusuri și răsărituri de soare în decurs de 24 ore...Compartimentele de odihnă sunt aranjate pentru somn, protejate de lumină și zgomot, dar trebuie să se facă față imponderabilității. Mai sunt și alte probleme — izolarea, entuziasmul de a fi în spațiu, mobilitatea redusă.

Volumul mare de muncă, în timpul perioadei de pregătire care precede misiunea, precum și în timpul zborului, poate contribui, de asemenea, la scurtarea duratei de somn și la utilizarea de somnifere.

 

Read more...

Printul William va avea un nou loc de munca

Prinţul William va începe în septembrie pregătirea pentru a deveni, din primăvara anului viitor, pilot pe un elicopter-ambulanţă, a confirmat joi Palatul Kensington, dat fiind că de mai bine de jumătate de an acesta renunţase la serviciul în cadrul armatei, potrivit „The Time“.

Renunţarea la serviciul în cadrul armatei după şapte ani şi jumătate, dintre care ultimii trei ani i-a petrecut ca pilot de elicopter în baza Royal Air Force din insula Anglesey, din Ţara Galilor, a ridicat numeroase semne de întrebare din partea presei din Marea Britanie care a tot aşteptat informaţii privind viitoarea ocupaţie a reprezentantului Casei Regale. După cum informează comunicatul Palatului Kensington, la finalul perioadei de pregătire care începe în luna septembrie, William se va alătura organizaţiei de caritate „East Anglian Air Ambulance“ (EAAA), cu sediul la Cambridge. La noul loc de muncă prinţul va desfăşura misiuni de urgenţă, de la intervenţii pentru acordarea primului ajutor pentru victimele unor crize cardiace, până la accidente rutiere. Vu toate acestea, William va beneficia de un program special pentru a-şi putea onora îndatoririle regale. Purtătorul de cuvânt al Palatului Kensington a precizat că reprezentantul Casei Regale britanice  îşi va dona în întregime salariul de pilot, aproximativ 40.000 de lire sterline pe an, organizaţiei EAAA. Prinţul va fi bine pregătit de specialiştii britanici din domeniul serviciilor de salvare şi pentru o perioadă va fi copilot, înainte de a obţine licenţa de pilot civil şi permisiunea de a fi cel care se ocupă de operaţiuni. Pregătirea anterioară de pilot în armată ar trebui să-l ajute pe William, persoană care are la activ „peste 150 de operaţiuni“ de salvare, după cum informează presa britanică.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686