Items filtered by date: Thursday, 10 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

LG pregateste televizorul care poate fi impachetat ca o foaie de hartie

LG a anunţat că a reuşit dezvoltarea primului ecran super-flexibil OLED de 18 inchi şi că lucrează intens la dezvoltarea unui televizor în premieră mondială, de 60 de inchi. Acesta va putea fi împachetat precum o foaie de hârtie şi va fi rezistent la lovituri, apă şi praf.

Noul ecran OLED, protejat cu o folie de poliamidă, are o grosime de numai 3 cm şi o rezoluţie de 1,200 x 810 pixeli, relatează gadgetreport.com.

LG lucrează şi la un display OLED transparent care va permite o rezoluţie de trei ori mai bună decât Full HD şi care va consumă de cinci ori mai puţină energie decât gadgeturile din prezent.

Read more...

Blaga despre Basescu: Este mincinosul-șef!

Liderul PDL, Vasile Blaga, a ținut să-i dea replica președintelui Traian Băsescu, după ce acesta l-a acuzat că la suspendarea din anul 2012 a făcut jocurile USL și apoi s-a dat la o parte în timpul războiului purtat de PDL. 

Citește și: Băsescu aruncă BOMBA: Blaga a jucat alături de USL în 2012

”Întrucât constat că președintele Traian Băsescu revine în spațiul public cu afirmații neadevărate referitoare atât la activitatea mea de președinte al PDL, cât și la cea desfășurată în calitate de demnitar, fac următoarele precizări:

  1. Revocarea mea din funcția de președinte al Senatului, în data de 3 iulie 2012, a fost decisă de plen, la solicitarea reprezentanților USL, formulată într-o ședință de Biroul Permenent care s-a desfășurat în absența mea. Întru reamintire, deşi mă îndoiesc că preşedintele Băsescu a uitat, acesta este linkul unde poate fi consultată stenograma Biroului Permanent al Senatului desfăşurat în absenţa mea:

 http://senat.ro/PDFOrdineDeZi/e7b7cdf6-e84e-49bd-83ea-5a770fe3a0b0/Bp%203%2007%20STENOGRAMA%20COMPLETA%20_2_.pdf

  1. Îi amintesc domnului Băsescu că am atacat revocarea din funcţie la Curtea Constituțională, cum de altfel am făcut de fiecare dată când s-au luat decizii neconforme cu Legea Fundamentală. De asemenea, îi amintesc că revocarea președintelui Senatului a fost un episod al atacului împotriva instituțiilor statului de drept, la fel ca și revocarea președintelui Camerei Deputaților, schimbarea din funcție a Avocatului Poporului, punerea sub controlul Guvernului a Monitorului Oficial şi suspendarea şefului statului. Pentru toate aceste fapte concrete există documente, stenograme ale instituțiilor, pe care le poate consulta orice persoană doritoare de adevăr și nu de intoxicări ieftine și reevaluări imorale, în funcţie de interesul politic de moment.
  2. Este imoral din partea președintelui să se refere astăzi la viitorul Partidului Democrat Liberal, pe care l-a numit ”partid de feseniști”, căruia i-a spus ”Adio!” și pe care a încercat în repetate rânduri să îl distrugă.
  3. Îi transmit domnului președinte că nu este frumos să-l concureze pe Victor Ponta la funcția de mincinos-șef. Sper că nu este prevăzută în pactul de coabitare susţinerea reciprocă a minciunilor. În context, este surpinzător faptul că preşedintele Băsescu spune astăzi aceleaşi minciuni susţinute de premierul Ponta în urmă cu numai două zile referitoare la modul în care s-au desfăşurat lucrurile în vara anului 2012.
  4. Vreau să-i transmit președintelui Băsescu că PDL a înțeles perfect mesajul ”Adio PDL!”. Noi mergem pe drumul nostru, după cum dânsul ar trebui să meargă pe drumul său alături de Elena Udrea și partidul său. Ce face în continuare nu-i garantează decât un final de mandat lipsit de eleganță și tact.
  5. Celor de bună credinţă, printre care preşedintele Băsescu nu pare că se regăseşte în acest moment, le transmit că proiectul unificării dreptei nu are drept obiectiv doar câștigarea președinției României în acest an. O astfel de înțelegere ar denota o viziune îngustă. Un mare partid de dreapta trebuie făcut pentru România şi ca singură contrapondere serioasă la PSD pentru anul electoral 2016 și mai departe”, susține Blaga, într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.
Read more...

Ambasadorul Romaniei la UNESCO are o AVERE NEJUSTIFICATA

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soția de către MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE, Ambasadorul României la U.N.E.S.C.O. (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură), Paris.

În anul 2009, MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE a realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 991.389 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE în perioada exercitării funcției publice.

MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE deține funcția publică de ambasador, delegat permanent al României de pe lângă UNESCO la Paris, începând cu data de 20 noiembrie 2006.

MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Read more...

Băsescu: Dacă voi fi invitat la Ziua romilor, merg din nou

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, dacă va fi învitat la Ziua romilor, se va duce din nou, pentru că în cele două mandate a încercat o apropiere de aceasta minoritate.

Președintele Traian Băsescu s-a referit la prezența sa, în 2009, la Ziua romilor de la Costești, unde a fost prezent și Bercea Mondial.

“Să știți că, dacă anul acesta voi fi invitat, mă voi duce din nou, pentru că în cele două mandate chiar am încercat o apropiere, într-o formă sau alta, mai mult sau mai puțin inspirată, de această minoritate care este, după părerea mea, mai mare decât minoritatea maghiară, în mod real”, a spus Basescu la Adevarul Live.

Întrebat despre realizarea unui Pact pentru romi, Traian Basescu a spus ca nu mai are resursele necesare, dupa Pactul pentru educație, să declanșeze dezbaterile pentru un astfel de document.

“Asta nu înseamnă că nu aș încerca să o fac, dacă lideri ai comunității roma nu ar face din orice implicare a președintelui în problema romilor o motivație de a jigni”, a comentat Băsescu.

Read more...

Basescu: Blaga a jucat alaturi de USL in 2012

Președintele Traian Băsescu l-a numit pe actualul lider al PDL, Vasile Blaga, ”un geambaș care duce partidul în sacoșă la PNL”. Traian Băsescu a explicat că în 2012, înainte de a se produce suspendarea președintelui de către USL, Blaga era președinte al Senatului și putea să împiedice tot lanțul de evenimente. 

”El era atunci președinte al Senatului și sesiunea extraordinară a Parlamentului nu se putea convoca fără acordul președintelui Senatului. Blaga putea să spună nu și atunci nu mai aveam nimic din ce s-a întâmplat în 2012. Geambașul nu a făcut-o, și-a strâns frumos lucrurile și a plecat”, a spus Băsescu.

Aceleași acuzații la adresa lui Vasile Blaga le-a adus și Victor Ponta, cel care spunea că actualul lider al PDL a fost un bun colaborator în timpul procesului de suspendare a președintelui.

Read more...

Mita de 4 milioane de euro impartita de Nastase si MAI

Cel putin 4 milioane de euro au încasat MAI și Năstase în 2004 ca mită pentru contracte încheiate în 2004. Acestea nici măcar nu au fost respectate, iar achizițiile nu au fost folosite.

Mita era de la 5 la 15% din valoarea contractelor.

Este vorba de achiziții de licențe pentru sisteme informatice care însă nu erau compatibile cu echipamentele ministerelor.

Unele surse susțin că aceste instrumente informatice ar fi trebuit folosite la securizarea granițelor în vederea accesului la zona Schengen.

Read more...

Noua angajati ai BCR Alba Iulia, trimisi in judecata

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 28 inculpați, dintre care nouă sunt angajaţi ai BCR Alba Iulia.

Printre cei din urmă se află Cosmin Mihai Conțan, director al Centrului de relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (44 acte materiale), Ioana-Cozmina Bontaş, manager relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (21 acte materiale), Carla-Gabriele Tibrean, manager relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (6 acte materiale), Ramona-Aurora Surdea, manager relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (2 acte materiale), Aurica Holtinger, manager relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (7 acte materiale), Cornelia Ispas, asistent relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (16 acte materiale), Cristina-Magdalena Constantinescu, asistent relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (13 acte materiale), Paul Marius Cacoveanu, manager relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (4 acte materiale) și Maria Lişman, manager relații corporate BCR Alba Iulia, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată (5 acte materiale).

Alături de angajaţii BCR Alba Iulia au mai fost trimişi în judecată şi alte 19 persoane, acuzate de infracţiuni precum complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi uz de fals.

Potrivit procurorilor DNA, Banca Comercială Română s-a constituit parte civilă în cauză cu echivalentul în moneda națională a sumei de 11.336.000 euro, reprezentând prejudiciu efectiv produs și beneficiu nerealizat, urmând ca pe parcursul procedurilor sa reactualizeze valoarea prejudiciului.

Read more...

Gabriela Cretu, PSD: Activitatea de lobby este o sursă de dezechilibru

Activitatea de lobby este o sursă de dezechilibru, pentru că oamenii cu bani își pot prezenta punctul de vedere, iar ceilalți, nu, a declarat senatoarea PSD Gabriela Crețu, membră a Comisiei pentru afaceri europene, joi, în cadrul unei dezbateri cu tema "Lobby în România vs Lobby în Uniunea Europeană".

"Lobby-ul nu are nimic legitim cu democrația, mai ales cu cea participativă, are de-a face cu banii, cu economia. Permite celor cu bani să plătească firme sau profesioniști individuali care să stea toată ziua pe lângă instituțiile puterii și să le prezinte punctul de vedere, să influențeze procesul legislativ. Nu permite celor care nu au bani să facă acest lucru, să-și prezinte punctul de vedere. Chiar și atunci când se produce în mod legal, fără să încalce legea, lobby-ul este, în sine, o sursă de dezechilibru, pentru că cei cu bani vor putea să-și prezinte punctul de vedere, iar cei fără bani, nu", a spus Crețu.

Ea a mai afirmat că declarația de interese a fost introdusă în lege pentru a împiedica un politician ales să practice lobby.

"Declarația de interese a fost introdusă în lege tocmai pentru a împiedica un politician ales să ajungă lobby-st, adică să reprezinte interesele de un anumit tip și de grup. Nici instituțiile publice nu fac lobby, promovează poziții în baza unui mandat care este elaborat democratic sau măcar poate fi controlat democratic", a arătat senatoarea PSD.

Dezbaterea cu tema "Lobby în România vs Lobby în Uniunea Europeană" face parte dintr-un proiect derulat sub coordonarea Institutului European din România în perioada iunie — noiembrie 2014, care își propune realizarea unei analize privind problematica lobby-ului în Uniunea Europeană, impactul activităților de lobby în elaborarea politicilor publice, precum și prezentarea unor exemple de bune practici la nivelul statelor membre ale UE.

AGERPRES

 

Read more...

Omul lui Băsescu, platit bine de Adevarul

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, fost jurnalist la Adevărul, a revenit se pare în branșă, anul trecut câștigând 28.000 de euro pentru 4 articole. 

Să fii blogger la Adevărul pare să fie o mină de aur pentru purtătorul de cuvânt al Cotroceniului, Bogdan Oprea. Așa reiese din declarația sa de avere pe anul 2013, postată recent pe site-ul Administrației Prezidențiale. Oprea a scris că a primit anul trecut circa 28.000 de euro net din drepturi de autor, adică ceva mai mult de 2.300 de euro pe lună.

Suma primită de Oprea pentru postările sale pe blog a crescut în mod fabulos în doar un an. În precedenta declarație de avere, Oprea susține că ar fi primit doar 9.500 de lei net, adică ceva mai mult de 2.000 de euro pe an, adică mai puțin de 200 de euro pe lună, mai bine de zece ori mai puțin.

În 2011, Oprea nu a primit niciun leu din drepturi de autor.

Pe site-ul Adevărul, în dreptul lui Oprea figurează doar patru postări pe blog, în 2013.

stiripesurse.ro

Read more...

Epava unei corabii antice, gasita in vechiul port Tomis

Doi scafandri au găsit în zona vechiului port Tomis, epava unei corăbii din lemn, despre care se crede că ar fi veche de 2.000 de ani.

Jumătate din vechiul Tomis e acum acoperit de ape, iar cei doi tineri fac scufundări de câte ori au ocazia. Aceștia au rămas surprinși când au găsit, pe fundul mării, ascunsă în nisip, la aproape 20 de metri adâncine, o corabie antică.

Cel mai probabil s-ar fi scufundat în urma unei furtuni, susţin scafandrii. Tot în vechiul Port Tomis, ei au găsit şi rămăşiţe ale balastului, cum ar fi roci, bucăţi de cărămidă, ceramice şi de lemn.

După ce le-au analizat au ajuns la concluzia că nava, de 20 de metri lungime, a fost construită în zona mediteraneană, a Siciliei sau a vulcanului Santorini.

Muzeografii spun că sunt mari şanse ca la bord să fie obiecte de o mare valoare arheologică. Însă, pentru a explora epava corabiei şi pentru a recupera încărcătura e nevoie de aprobări de la Ministerul Culturii şi de specilişti care să-i însoţească în adâncuri pe cei doi scafandri.

Digi24.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686