Items filtered by date: Thursday, 06 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Top 300 Capital: ION TIRIAC cel mai bogat roman

Omul de afaceri Ion Țiriac se află pe primul loc în "Top 300 Cei mai bogați români"- 2014, realizat de revista Capital, cu o avere de 1,2 - 1,3 miliarde de euro.

El a mai ocupat această poziție și în urmă cu patru ani, iar în 2013, omul de afaceri se poziționa pe locul 3, cu o avere de 800-850 milioane de euro.

În acest an, pe poziția a doua se află Ioan Niculae (1-1,1 miliarde euro), proprietarul grupului InterAgro. Anul trecut era cel mai bogat român, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin rețeaua Dedeman, au o avere de 650 milioane de euro, ceea ce i-a propulsat pe a treia treaptă a clasamentului actual. Ei au urcat două poziții în top față de anul trecut, iar averea le-a crescut de la 500-520 milioane de euro.

Dacă anul trecut pragul minim al averii pentru ocuparea unui loc în "Top 300 Cei mai bogați români" se situa la 10-11 milioane de euro, în actuala ediție pragul a fost de 14-15 milioane de euro.

Cei mai mulți milionari se regăsesc în regiunea București-Ilfov, unde averea cumulată a celor 136 de oameni de afaceri ajunge la aproape 11 miliarde de euro. Pe următoarele două locuri, în funcție de averea totală, găsim regiunile Nord-Est și Sud-Est, fiecare cu 2,2 miliarde de euro

Read more...

Campanie de promovare - PAX

Axa prioritară 5: Promovarea masurilor active de ocupare

Domeniul major de intervenţie: 5.1 Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare

Titlul proiectului: „Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX”

Contract:  POSDRU/125/5.1/S/126559

 

ADVERTORIAL

Campania de promovare a proiectului

                                    „ Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX”

                                                                       

Crearea de locuri de munca si reducerea somajului sunt obiectivele momentului pentru toate tarile Uniunii Europene care se vad in continuare afectate de criza economica si de perspectiva prelungirii acesteia pentru o perioada de timp greu de anticipat. Din pacate, Romania nu se poate sustrage acestui context economic dificil si chiar daca rata oficiala a somajului din tara noastra este relativ redusa, daca ne comparam cu alte tari europene, totusi numarul persoanelor inactive sau aflate in somaj de o perioada indelungata de timp este foarte ridicat, inacceptabil de mare daca privim in jurul nostru si vedem cate sunt de facut in Romania.

Daca la nivelul societatii, in ansamblul ei, problematica somajului este analizata la rece si se cauta solutii de rezolvare, in cazul unei persoane care se afla in situatia de a pierde sau de a nu avea un loc de munca exista riscul ca problema sa fie exagerata. Intervine demotivarea, pierderea increderii in propriile aptitudini si neincrederea in capacitatea de a raspunde incercarilor vietii care de multe ori sunt amplificate de nivelul educational, de varsta si de perioada de somaj sau de inactivitate. Pierderea sau lipsa unui loc de munca poate sa devina astfel o problema existentiala si nu doar o problema profesionala. De multe ori rezolvarea si depasirea situatiei este delicata si presupune nu doar imbunatatirea sau diversificarea abilitatilor profesionale, ci si o schimbare de atitudine. Iar pentru ca aceasta schimbare sa se produca este nevoie doar de putin ajutor din partea societatii.

Pentru persoanele care cred ca in viata problemele apar doar pentru a fi rezolvate, Technical Training S.R.L., in parteneriat cu Asociatia Pakiv Romania si Techniki Ekpedeftiki SA, a initiat si deruleaza proiectul Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Daca va numarati printre ei, proiectul va ofera acel sprijin si plus de cunostinte de care aveti nevoie sa va prezentati calitatile in fata potentialilor angajatori. Programele de pregatire profesionala din cadrul proiectului vor fi dublate de activitati de mediere, sesiuni de consiliere si de vizite de studiu care sa stimuleze un comportament activ in raport cu oportunitatile oferite de piata muncii.

    

Pentru informatii suplimentare privind proiectul Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX” va rugam sa ne contactati la:

Technical Training S.R.L.

Str. Prof. Ion Bogdan nr. 4-6, sector 1, București

Tel.: 021.252.24.95; Fax: 021.252.24.97

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Sau puteti accesa pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/Cursuri.Gratuite.Pax

 

 

 

                Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala  a

                                                Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Read more...

CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe, scor: 77-74

  • Published in Sport

Succes extrem de important pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins miercuri seara, scor 77-74 (17-17, 23-18, 18-23, 19-16), în deplasare, pe Sepsi Sf. Gheorghe, în urma unui meci de infarct, care a contat pentru etapa a IX-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Considerată o dispută a orgoliilor, dar și foarte importantă pentru situația din clasament, partida s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a fost echilibrată în momentele cheie, chiar dacă la conducere s-a aflat mai mult formația oaspete.

Partida a debutat mai bine pentru echipa din județul Covasna, care, susținută frenetic de cei circa 1400 de fani din tribune, a luat rapid un avans de 4-0 pe tabelă, apoi 8-3 la mijlocul primului sfert, iar totul părea să îi fie favorabil. Cu o vizibilă mare dorință de victorie, trupa lui Popov a început să se apere și să fructifice șansele din atac, a ajuns chiar în avantaj pentru un moment, pentru ca la finalul primei pătrimi scorul să fie egal, 17-17. Sfertul al doilea a fost cu siguranță cel mai bun pentru CSU din meci, reușind să preia conducerea și în câteva minute să își creeze un avantaj chiar și de 10 puncte, în urma unor contratacuri și reușite de 3 puncte, care au pus parcă plumb în picioarele gazdelor. La pauza mare s-a intrat însă cu scorul de 40-35 pentru universitare, Sepsi reușind să profite de aportul publicului și de câteva mici greșeli din partea adversarelor. La revenirea de la cabine, confruntarea a decurs de aceiași manieră, cu CSU în față și echipa bosniacului Mikes în cursă de urmărire, iar avansul oaspetelor a oscilat, de la 2-3 la, din nou, 10 puncte la un moment dat, pentru ca pe final de sfert 3 Sepsi să egaleze cu o aruncare de 3 puncte a americancei Murphy, care a făcut astfel ca ultima parte să pornească de la scorul de 58-58. Cu un moral bun, cele care au trecut în avantaj primele au fost gazdele, care au reușit două atacuri bune și o intercepție în apărare și au dus scorul la 62-58, însă în mai puțin de un minut CSU a restabilit egalitatea. În continuare s-a mers cap la cap, cu universitarele mai mult în față cu 2 puncte, pentru ca ultimul minut să fie de infarct, cu o luptă a aruncărilor de la linia de libere, câștigată în final de fetele lui Popov, care și-au adjudecat victoria.

În urma acestei dispute, CSU ajunge la succesul cu numărul 7 în campionat, rămânând cu 2 partide pierdute, le administrează adversarelor din Sf. Gheorghe cea de-a doua înfrângere stagională și trece în fața acestora în clasament.

De menționat că este cea de-a treia victorie consecutivă a universitarelor în doar 5 zile cu program infernal, după ce acestea au trecut sâmbăta trecută în Liga Națională de Univ. CSM Oradea, respectiv luni, în CEWL, de cehoaicele de la Kara Trutnov.

Partida următoare pentru CSU Alba Iulia are loc sâmbătă, tot în deplasare, cu începere de la ora 16:30, cu CSM Satu Mare.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade - 18 puncte și 8 recuperări, Alexandra Uiuiu - 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Jessica Kuster - 14 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, L'Oreal Price - 12 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Valencia McFarland - 8 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive și Larisa Toma - 7 puncte și 7 recuperări.  

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: A fost un meci echilibrat, dar noi am alergat și am luptat pe teren timp de 40 de minute, ne-am aflat la conducere în cea mai mare parte, până pe final când au trecut și adversarele în avantaj de 2 sau 4 puncte, pentru puțin timp însă. Am comis și destule greșeli, dar și așa am fost mereu la conducere și am obținut o victorie mare. Îmi felicit jucătoare pentru că au luptat și au demonstrat că și-au dorit cu adevărat victoria în această confruntare, cu o echipă puternică. Cred că apărarea pe care am exersat-o de o săptămână încoace, atât la antrenamente, cât și în precedentele 2 jocuri, a dat peste cap jocul ofensiv al celor de la Sf. Gheorghe.

CSU Alba Iulia-COMUNICAT DE PRESĂ

Read more...

BEC - rezultate finale: Ponta 40,44%, Iohannis 30,37%

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obținut 40,44% (3.836.093 voturi) în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, iar candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 30,37% (2.881.406 voturi), potrivit procesului verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroul Electoral Central (BEC).

La nivelul întregii țări au votat 9.723.232 alegători. Prezența la vot a fost de 53,17% din totalul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente. 

Conform documentului prezentat de BEC, Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt candidații care vor merge mai departe în turul II al alegerilor prezidențiale. 
Pe locul trei s-a clasat candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu, care a obținut 5,36% (508.572 voturi), fiind urmat de Elena Udrea (PMP) cu 5,20% (493.376 voturi), Monica Macovei — independent cu 4,44 % (421.648 voturi), Dan Diaconescu (PP-DD) — 4,03% (382.526 voturi), Corneliu Vadim Tudor (PRM) — 3,68% (349.416 voturi), Kelemen Hunor (UDMR) — 3,47% (329.727 voturi), Teodor Meleșcanu — independent 1,09% (104.131 voturi), Szilagyi Zsolt (PPMT) — 0,56% (53.146 voturi), Gheorghe Funar — independent — 0,47% (45.405 voturi), William Brînză (Partidul Ecologist Român) — 0,45% (43.194 voturi), Constantin Rotaru (Partidul Alianța Socialistă) — 0,30% (28.805 voturi) și Mirel Mircea Amariței (Prodemo) — 0,08% (7.895 voturi). 

Read more...

ALBA IULIA: COLOCVIILE DE ETNOGRAFIE SI FOLCLOR “GHEORGHE PAVELESCU”

În perioada 8-10 noiembrie 2014 vor avea loc la Alba Iulia lucrările Colocviilor naționale de etngrafie și folclor ”Gheorghe Pavelescu”.

Aflate la cea de-a XI-a ediție, colocviile vor debuta cu Gala Tezaurelor din județul Alba, în 8 noiembrie începând cu ora 17 la Sala Ballroom din complexul comercial Albamall. În programul galei vor fi lansate cinci videoclipuri de promovare a expozițiilor etnografice dar și de promovare a celor mai mici cursanți de la clasa de canto muzică populară, clasă coordonată de dna Leontina Farcaș.

Deasemenea vor fi lansate două lucrări de etnografie din județul Alba - Monografia comunei Cut și Crochiuri antropologice, ambele semnate de prof. univ. dr. Ilie Moise și filmul ,,Sânzâienele de la Cetea, realizat de Ionel Sârbu și Vasile Sârb. Atât protagoniștii cărților cât și ai filmului vor fi în sală și vor fi primi de la autori câte un exemplar din lucrare.

Gala va continua cu decernarea de către Președintele CJ Alba, dl Ion Dumitrel a titlului de “TEZAUR” pentru cinci dintre păstrătorii și transmițătorii de cultură tradițională, dar și cu momente artistice susținute de grupul vocal din comuna Cut, grupul de la Cetea și îndrăgitul grup Muguri de Tezaur coordonat de profesoara Leontina Farcaș.

Gala se va încheia cu decernarea a cinci diplome de excelență pentru cinci persoane ce și-au dedicat întreaga viață culegerii și păstrării culturii tradiționale. Diplomele de excelență vor fi înmânate de cunoscuta interpretă de folclor Ionela Prodan, venită la Alba Iulia în calitate de reprezentant la Ministerului Afacerilor Externe, minister cu care Centrul de Cultura Augustin Bena a derulat un proiect de promovare a culturii tradiționale prin intermediul ambasadelor și consulatelor din întreaga lume.

Duminică și luni vor continua colocviile cu susținerea lucrărilor la care vor participa 42 de cercetatori etnografi și culegători de folclor ce vor susține lucrări în plen și pe secțiuni și cu vernisarea expoziției de praznicare de la Muzeul Național al Unirii, expoziție realizată de Ioana Rustoiu.

Organizatori- Consiliul Judetean Alba, Centrul de Cultura Augustin Bena Alba, Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia, Facultatea de teologie ortodoxa, in parteneriat cu Muzeul National al Unirii.

prof. Daniela Floroian

Centrul de Cultura "Augustin Bena" Alba

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686