Items filtered by date: Tuesday, 28 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Samsung a înregistrat vânzări record de smartphone-uri în T4, distanţându-se de Apple

  Grupul sud-coreean Samsung Electronics a vândut în trimestrul patru al anului trecut 86 milioane de telefoane mobile inteligente - un nivel record - extinzându-şi dominaţia faţă de grupul american Apple Inc, care a anunţat, de asemenea, un număr record de telefoane iPhone vândute, arată datele firmei de cercetare Strategy Analytics, transmite Reuters.   Potrivit firmei de cercetare, în perioada octombrie - decembrie 2013, cota de piaţă a Samsung, cel mai mare producător mondial de televizoare, smartphone-uri şi chipuri de memorie, a urcat la 29,6%, înaintea Apple, care avea 17,6%.
  Apple a vândut în trimestrul patru al anului trecut 51 de milioane de telefoane iPhone, dar cota sa de piaţă a scăzut de la 22% la 17,6%, pe fondul avansului grupurilor chineze Huawei Technologies şi Lenovo Group, care au vândut 16,6 milioane de telefoane mobile inteligente, şi, respectiv, 13,6 milioane de smartphone-uri, având o cotă de piaţă de 5,7% şi, respectiv, 4,7%.
  'Există cu certitudine mai multă concurenţă din partea brandurilor de smartphone-uri din linia a doua, Huawei, LG Electronics şi Lenovo. Samsung şi Apple vor trebui să facă eforturi susţinute să facă faţă acestor companii şi dificultăţilor din 2014', a declarat analistul de la Strategy Analytics, Linda Sui.
  În 2013, livrările de smartphone-uri pe plan global au crescut cu 41%, la nivelul record de 990 de milioane de bucăţi, din care Samsung a vândut 319,8 milioane de unităţi, având o cotă de piaţă de 32,2%, în timp ce Apple a vândut 153,5 milioane de de telefoane iPhone, având o cotă de piaţă de 15,5%. Recent, însă, Apple a încheiat un acord de distribuţie cu China Mobile Ltd, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa chineză, ceea ce va conduce la creşterea vânzărilor de telefoane iPhone pe cea mai mare piaţă de telefonie mobilă din lume. Săptămâna trecută, conducerea Samsung a promis că, în acest an, va acorda acţionarilor o parte şi mai mare din profit chiar dacă în perioada octombrie - decembrie 2013 profitul operaţional al grupului sud-coreean a înregistrat prima scădere din ultimii doi ani.
  Graţie vânzărilor solide de telefoane mobile din ultimii ani, Samsung a acumulat lichidităţi de aproximativ 51 de miliarde de dolari, însă profitul redistribuit acţionarilor, în 2012, a fost cel mai mic din ultimii cinci ani. Pentru a răspunde la cererile investitorilor Samsung a decis să majoreze cu 79% suma alocată pentru plata dividendelor, în 2013, până la 2.100 miliarde woni (două miliarde de dolari), sau 6,9% din profitul pe 2013.
  În perioada octombrie - decembrie 2013, Samsung a înregistrat un profit operaţional de 8.300 miliarde woni (7,78 miliarde de dolari), în scădere cu 6% comparativ cu ultimul trimestru din 2012, pe fondul încetinirii vânzărilor de smartphone-uri. Samsung a precizat că profitul operaţional a fost afectat de un bonus special de 800 miliarde woni acordat angajaţilor pentru a comemora 20 de ani de la lansarea noii strategii manageriale de către preşedintele grupului Lee Kun-hee.
  În schimb, pe ansamblul anului 2013, profitul operaţional al Samsung a crescut cu 27%, comparativ cu 2012, până la 26.800 de miliarde woni (34,2 miliarde de dolari), în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 14%, până la 228.700 de miliarde woni.
  Pentru 2014, Samsung se aşteaptă la un prim semestru dificil, fiind preconizată o scădere a vânzărilor de smartphone-uri şi tablete comparativ cu perioada similară a anului trecut. Această scădere va veni după mai multe trimestre consecutive în care Samsung a înregistrat profituri record, graţie în special vânzărilor de smartphone-uri Galaxy. AGERPRES

Read more...

Suspect de furt, prins de poliţiştii din Cugir

  Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, l-au identificat în cursul zilei de luni, 27 ianuarie, pe principalul suspect de comiterea unui furt din locuinţă, faptă în legătură cu care au fost sesizaţi în cursul zilei precedente.
  Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că C.D., de 30 de ani, din Cugir, folosind chei potrivite, a pătruns în apartamentul unui cetăţean din Cugir de unde a sustras un televizor.
  Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au reușit să recupereze prejudiciul care a fost restituit păgubitului iar pe numele suspectului au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Read more...

Brașov: Toate pârtiile din Poiana Brașov vor fi deschise de miercuri

  Toate pârtiile de pe Domeniul schiabil din Poiana Brașov - Sulinar, Lupului, Drumul Roșu, Subteleferic, Ruia, Stadion și Bradul - vor fi deschise de miercuri, se precizează într-un comunicat transmis luni AGERPRES de biroul de presă al primăriei Brașov. Luni, se schia în condiții foarte bune pe pârtia Lupului — partea superioară, până la telescaunul Ruia — și pe pârtiile Sulinar, Drumul Roșu, Ruia, Bradul și Stadion.
  După ninsoarea din ultimele zile se lucrează pentru amenajarea pârtiilor Subteleferic și partea inferioară a pârtiei Lupului, astfel că, de miercuri, vor fi funcționale toate pârtiile.
  Stratul de zăpadă măsoară 60 de cm în Masivul Postăvarul și 50 de cm pe pârtia Bradul, iar în stațiunea Poiana Brașov peste 25 de cm.
Sursa:http://ziarero.antena3.ro

Read more...

Atelierul de lucru „Universul antreprenorului” s-a desfășurat în week-end-ul 25-26 ianuarie

  Pe parcursul a două zile, în 25 și 26 ianuarie, membrii echipei de implementare a proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!” finanțat din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor, au desfășurat atelierul de lucru Universul Antreprenorului. În cadrul acestuia s-a urmărit furnizarea de informații cu privire la elementele necesare elaborării unui plan de afaceri, familiarizarea participanților cu metodele non-formale de educație, promovarea spiritului de echipă și îmbunătățirea abilităților de comunicare și autocunoaștere, promovarea inițiativei antreprenoriale și, totodată, promovarea programelor Tineret în Acțiune și Erasmus+.
  Pentru participarea la acest eveniment au fost selectați 20 de tineri elevi, studenți și absolvenți de pe teritoriul județului Alba – care, pe parcursul celor două zile de training, au demonstrat spirit de inițiativă, creativitate, seriozitate și implicare. În cadrul sesiunilor de lucru în echipă, tinerii au identificat portretul tânărului antreprenor de succes, au elaborat distincte planuri de afaceri, și-au dezvoltat abilitățile de comunicare, negociere și leadership și au avut, totodată, parte de jocuri și distracție.
  În demersul lor, tinerii echipei de implementare a proiectului au beneficiat de sprijinul acordat de către Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC UAB) prin Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în timp ce parteneri precum Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba (CJV Alba) și Liga Studenților UAB (LSUA) au contribuit la realizarea acestui atelier de lucru prin transfer de know-how și bune practici.
  În viitorul apropiat, echipa de implementare pregătește celor interesați o întâlnire cu antreprenori activi, în cadrul atelierului de lucru ”Know-How: pe drumul către succes”, care va avea loc la finalul lunii februarie. De altfel, în cadrul proiectului vor mai fi organizate ateliere de lucru care vizează brandingul personal, comunicarea și leadershipul, dezvoltarea personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație; în cadrul tuturor evenimentelor mai sus menționate vor fi utilizate -cu preponderență- metodele non-formale de educație, accentul fiind pus pe participarea activă a tinerilor implicați.

Read more...

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere organizată de poliţiştii din Alba

  Poliţiştii rutieri din împreună cu poliţiştii de la transporturi, au organizat în cursul zilei de luni, 27 ianuarie, în municipiile Alba Iulia, Aiud, Blaj şi în orașele Teiuş, Ocna – Mureş și Cugir, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere produse datorită nerespectării prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.
  Cu ocazia acestei acţiuni poliţiştii au constatat 116 abateri de le normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare de 21.720 lei.
  Doi conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea legislaţiei rutiere privind trecerea la nivel cu calea ferată, 4 conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu aveau echipate autovehiculele cu anvelope de iarnă iar restul de 110 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte încălcări ale prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.
  A fost reţinut un permis de conducere şi 10 certificate de înmatriculare.

Read more...

FIRMELE DE ASIGURĂRI NU MAI PLĂTESC DAUNELE!!

  Cristian Constantinescu, fost presedinte al UNSAR şi Allianz Ţiriac spune că lipsa de încredere este cea mai mare problemă a asigurărilor în România.
  Potrivit celui supranumit "gurul asigurărilor", piaţa va continua să scadă şi în 2014, iar profitul se va lăsa aşteptat pentru al zecelea an la rând. "Daunele se plătesc greoi şi în multe cazuri se plătesc incorect", a precizat Constantinescu.
Sursa:www.capital.ro

Read more...

Consultare publică asupra Proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pentru Alba Iulia, miercuri, 29 ianuarie de la ora 10.00 la primărie.

  În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, OUG 63/2010 pentru modificarea Legii 273/2006, Legii 500/2002 privind finanţele publice, Legii 356/2013 privind bugetul de stat pe anul 2014 şi Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Alba Iulia pentru anul 2014 este afişat din data de 6 ianuarie 2014 la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia.
  Consultarea publică asupra Proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Alba Iulia pentru anul 2014 va avea loc în data de 29 ianuarie 2014 de la ora 10.00 la sediul instituţiei din Calea Moţilor, nr. 5A, sala de şedinţe etaj II.

Read more...

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE în judeţul Alba

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a făcut publică lista locurilor de muncă disponibile pentru perioada următoare:

ALOFM Alba  - 0258831137   
        
Muncitor necalificat cablaje auto     40
Asistent medical     1
Economist      1
Muncitor necalificat in industria confectiilor      30
Confectioner asamblor articole din textile     30
Secretar scoala     1
Agent vanzari      2
Vanzator     1
Secretar institut, facultate     1
Ambalator manual     10
Traducator     1
Consultant informatica     1
Confectioner incaltaminte      10
Ospatar     1
Vanzator     1
Economist in economie generala     1

Punct de lucru Aiud - 0725225882

Tamplar     2
Strungar     2
Electrician     2
Lacatus     2
Confectioner imbracaminte    20

           
Punct de lucru Sebes - 0725225885

Gestionar     1
Muncitor necalificat     20
Mecanic auto     3
Ingrijitor cladiri     1
Marochiner     3
Muncitor necalificat in marochinarie      7
Menajera     1
Paznic     2
Controlor calitate     3
Inginer mecanic     3
Operator  la masini unelte    2
Tehnician calitate     1
Electromecanic     1
Secretara      1
Cusator piele si inlocuitori     5
Asistent manager     1
Mecanic intretinere     1
Stivuitorist     1
Agent transport     1

Punct de lucru Blaj - 0725225883

Medic veterinar     1
Tehnician veterinar     1
Operator ghiseu birou schimb     1
Operator masini unelte     50
Inginer mecanic     10

Punct de lucru Cugir - 0725225881

Inginer mecanic     1
Ambalator manual     6
Frezor universal     6
Rectificator universal     4
Strungar universal     4
Lacatus montator     2
Controlor calitate     1

Read more...

Semnificaţii istorice pentru ziua de 28 ianuarie

În 1941, a fost instituit un nou guvern, prezidat de generalul Ion Antonescu, format exclusiv din militari şi tehnicieni.

1547 - A încetat din viaţă Henric al VIII-lea, rege al Angliei (1509-1547); a rupt legăturile cu Biserica Catolică şi a întemeiat Biserica Anglicană (n. 1491)

1853 - S-a născut scriitorul şi revoluţionarul cubanez Jose Marti (m. 19 mai 1895)

1865 - A fost întemeiată Societatea culturală "Ateneul Român", din iniţiative lui C. Esarcu, N. Kretzulescu şi V. A. Urechia.

1880 - S-a născut pictorul Camil Ressu (m. 1 aprilie 1962)

1886 - S-a născut principesa şi scriitoarea Martha Bibescu ("Izvor. Ţara sălciilor") (m. 28 noiembrie 1973)

1898 - A încetat din viaţă Alexandru Flechtenmacher, compozitor, dirijor şi pedagog român, întemeietorul şi primul director al Conservatorului din Bucureşti (n. 1823)

1931 - A încetat din viaţă generalul francez Henri Mathias Berthelot, membru de onoare al Academiei Române. A condus, în timpul Primului Război Mondial, misiunea militară franceză în România.

1972 - A încetat din viaţă scriitorul Dino Buzzati Traverso (romanul "Deşertul tătarilor", apărut în 1940, îi aduce consacrarea europeană) (n. 16 octombrie 1906)

1979 - A încetat din viaţă Barbu Theodorescu, istoric, folclorist şi editor, exeget al operei lui Nicolae Iorga (n. 1905).

1990 - În piaţa Victoriei a avut loc un miting al opoziţiei, organizat de PNŢ-CD, PNL, PSDR. În paralel s-a desfăşurat o contramanifestaţie organizată de FSN. La aceasta au participat muncitori şi mineri sosiţi din Valea Jiului. La sfîrşitul zilei au avut loc tratative între reprezentanţii partidelor istorice şi FSN.

1999 - Este înfiinţată, la Bucureşti, Academia Română de Aviaţie, prin reorganizarea Centrului de Perfecţionare a Personalului din Aviaţia Civilă.

2000 - A încetat din viaţă Aurel Grigoras, dirijorul Corului Radiodifuziunii Române timp de peste 30 de ani (n. 1932)

2003 - A încetat din viaţă profesorul Paul Ştefănescu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale Criminalisticii. Profesorul a devenit cunoscut după 1983, când a publicat seria "În slujba vieţii şi a adevărului". (n. 1930)

2007 - Rudel Obreja a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box.

În lumea muzicii

1956 - Elvis Presley are debutul TV la CBS.

1965 - The Moody Blues ajung nr 1 in Anglia cu singleul - Go Now!

1965 - The Who apar pentru prima oara la o televiziune din Anglia.

1968 - The Who sunt dati jos dintr-un avion din cauza comportamentului indecent si pentru ca au facut o femeie sa planga.

1968 - Jim Morison este arestat pentru ca beat fiind s-a luat de un om de ordine intr-un cinematograf cu filme pentru adulti.

1978 - La cererea unui fan, Ted Nugent ii da acestuia un autograf pe mana cu un cutit de vanatoare.

1984 - Dupa un concert Motley Crue din New York, Tommy Lee afla ca prietana sa a pozat in noul numar Penthouse fara sa il anunte. Un fan aflat in backstage a facut cateva comentarii la adresa pozelor iar Tommy l-a lasat inconstient dintr-o singura lovitura. Managerul Doug Thaler l-a convins pe fan sa nu depuna plangere.

2005 - a murit tobosaul Jim Capaldi. A lucrat cu Jimi Hendrix, Eric Clapton, George Harrison si Traffic.

2009 - Moare pianistul formatiei Lynyrd Skynyrd, Billy Powell. Avea 56 de ani iar atacul de cord a fost unul suspect.

1988 - La 11 ani de la aparitie, albumul Never Mind The Bollocks, al celor de la Sex Pistols, primeste discul de aur in Marea Britanie.

Sărbători


-Cuvioșii: Efrem Sirul, Paladie, Iacob (calendar creștin-ortodox)

-Sf. Toma de Aquino (calendar romano-catolic)

-Sf. Efrem Sirul; Sf. Toma de Aquino (calendar greco-catolic)

-Ziua internațională a mobilizării împotriva războiului nuclear, proclamată de ConsiliuluiMondial al Păcii, sărbătorită din 1966

-Ziua mondială a protecției datelor

Surse: mediafax.ro, rockfm.ro, wikipedia.org.

Read more...

Horoscop: 28 ianuarie

  • Published in Monden

Varsator

Ai o energie iesita din comun. Cand toata lumea vrea sa stea in casa sa doarma, tu iti doresti sa te plimbi prin oras. Nu o sa gasesti prieteni care sa vrea sa te insoteasca.

Pesti

Astazi o sa ai parte de o veste excelenta pe plan personal. Se va implini ceva ce iti doreai de multa vreme. Ii datorezi mult unei rude.

Berbec

Ai un simt aparte si iti dai seama imediat cand cineva din familie are o problema, dar nu vrea sa vorbeasca despre asta. Iti dai tot interesul pentru a-i demonstra ca ii esti alaturi.

Taur

Nu iti face griji pentru partenerul de viata. Nu raspunde la telefon, pentru ca este foarte preocupat sa iti faca o surpriza. Nu ii distruge munca.

Gemeni

Pui in practica un plan pe care l-ai pus la punct de multa vreme, dar nu aveai curaj sa il demarezi. Un coleg iti da o mana de ajutor. Ideea sa se va dovedi a fi una salvatoare.

Rac

Soarele iti ofera o stare generala foarte buna si tot ceea ce faci o sa aiba parte de succes. O sa semnezi un contract, care iti va duce un castig in plus.

Leu

Dezvolti o relatie speciala cu o persoana de acelasi sex. Aceasta va fi o prietenie care va dura multi ani. Tot ea te va ajuta si cu ceva ce are legatura cu locul de munca.

Fecioara

Multe emotii astazi. O sa dai un examen sau un test la locul de munca. Trebuie sa fii cumpatat si sa dai dovada de maturitate. Chiar daca o sa fii criticat, ia partea buna din aceste vorbe si invata ceea ce trebuie.

Balanta

Joci rolul unui profesor si ii inveti pe cei din jur putin din ceea ce stii tu. O sa le fie de ajutor aceste lucruri. Seara primesti un cadou.

Scorpion

Te-ai obisnuit cu stilul tau de viata si nu privesti cu ochi buni schimbarile propuse de cel drag. Va contraziceti cateva ore, iar apoi o sa ajungeti la un numitor comun.

Sagetator

Ai parte de o sclipire de moment ce te va ajuta sa cresti in ochii colegilor. O sa fii dat drept exemplu. Asta nu inseamna ca nu vor exista si cativa carcotasi. Nu-i baga in seama. Bucura-te de succesul tau.

Capricorn

Dimineata o sa ai parte de cateva ore agitate, dar dupa-amiaza primesti un telefon care te va face extrem de fericit. Nimic nu iti poate tulbura bucuria.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686