Items filtered by date: Thursday, 15 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

„Doina Mureșului” din Ciugud va fi prezentă la Festivalul European de muzică și dans popular „Città di Cortona” din Italia

  Ansamblul folcloric “Doina Mureşului” din comuna Ciugud, va reprezenta România la Festivalul European de muzică şi dans popular “ Citta di Cortona”, desfăşurat în perioada 16-20 august în regiunea italiană Toscana.
  Ansamblul ciugudean este compus dintr-un taraf, grup de dansatori, grup vocal şi solo şi teatru etnografic specific zonei în care îşi desfăşoară activitatea. Grupul este animat de revigorarea și promovarea tradițiilor prin muzica populară și dansurile specifice locului şi regiunilor înconjurătoare. Ansamblul va prezenta un bogat repertoriu de dansuri tradiționale din regiune, dar și din alte părți ale ţării. Grupul vocal este format din oameni cu diferite experiențe artistice și acoperă aproape toate tipurile de muzică.
  Participarea la acest festival este sprijinită de Centrul de Cultură “Augustin Bena”, prin grija Danielei Floroian, directorul insituţiei. Vă reamintim că “Doina Mureşului” a fost o componentă esenţială a echipei comunei Ciugud în Festivalul-concurs “Cultură pentru Cultură”, pe care l-a câştigat detaşat.
  Festivalul European de muzică și dans popular aflat la ediţia cu numărul X, a fost plasat în contextul celei mai mari extinderi a Uniunii Europene (în anul 2004), constituind un mesaj de fraternitate și ospitalitate.  Ediţia din acest an va avea loc în patru locaţii diferite, după cum urmează: Piaţa Republicii, Cortona – 16 august, Piaţa Torrita di Siena – 17 august, Grădina lui Addobbo – 18 august, Piaţa Collegiata Foiano della Chiana – 19 august şi Arezzo – 20 august, în fața bisericii Sant’Agostino

Read more...

Luni începe sesiunea de toamnă a examenului de BACALAUREAT

  Din nou emoţii la cote maxime pentru candidaţii înscrişi în sesiunea a doua a Bacalaureatului. Peste 1.300 de elevi care nu au promovat examenul de Bacalaureat, vor intra în febra examenelor începând cu ziua de luni, 19 august, când este programată evaluarea competenţeşor şingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română.
  Reprezentanţii IŞJ Alba au precizat că pentru această sesiune s-au înscris 1.338 de candidaţi, dintre care 191 sunt elevi care nu au putut susţine prima sesiune a bacalaureatului din cauza corigenţelor.
 Vor exista patru centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, iar centrul de evaluare va fi din nou la Colegiul Naţional “H.C.C.” din Alba Iulia.    Candidaţii vor fi şi de această dată supravegheaţi prin intermediul camerelor video.
  Vă prezentăm calendarul complet al Bacalaureatului 2013, sesiunea de toamnă:
19-20 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
19-21 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
20 -21 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
22 – 23 august 2013 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
26 august 2013 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
27 august 2013 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
28 august 2013 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
30 august 2013 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
2 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
3-4 septembrie 2013 Rezolvarea contestaţiilor
5 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor finale.

Read more...

Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii de Fier ai Apoulonului, în fața Porții a IV-a, vineri 16 august.

  Garda Romană de la Apulum şi Lupii de Fier ai Apoulonului vă propune un nou spectacol de tehnică şi lupte din vremuri de demult apuse, în faţa porţii a IV-a a Cetăţii Alba Carolina. De obicei “lupta” are loc vineri de la ora 19.00 şi evident, nu va fi excepţie nici în această săptămână.
  Astfel, vineri, 16 august, în prim plan se vor afla soldaţii romani din Legiunea a XIII-a Gemina, conduşi de această dată de împăratul roman Domiţian. De partea cealaltă, războinicii daci îşi vor face apariţia în frunte cu regele Decebal.
  Vă reamintim că spectacolul face parte dintr-un proiect iniţiat de istoricii din cadrul Muzeului Unirii din Alba Iulia.

Read more...

Cea mai mare statuie ecvestra - 'Calul Titanilor', expusa in Parcul Titan

Cea mai mare statuie ecvestra din Romania - "Calul Titanilor" -, realizata de tanara sculptorita in fier Misha Diaconu, a fost expusa in Parcul Titan din Bucuresti, informeaza Agerpres.

Artista a gandit "Calul Titanilor" pornind de la ideea de robustete, dinamica. "Din punct de vedere compozitional, am considerat ca este mai bine sa aiba mai multa monumentalitate. Avand in vedere ca este o structura de peste sapte metri, m-am orientat spre o compozitie verticala", a declarat sculptorita, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Lucrarea, care are peste 1.600 de kilograme de fier si o inaltime de 7,50 metri, a fost creata folosind tehnica Repoussage, iar Misha Diaconu a lucrat timp de doi ani la realizarea ei. 

Statuia a inaugurat Tabara de Creatie "Sculptura mileniului 3 - Eco-Music-Art" si va fi expusa pe toata durata acesteia, pana pe 31 august. 

Sculptorii Bogdan Hojbota, Misha Diaconu, Carmen Tepsan, Corneliu Tache, Mara Breza si Titi Ceara vor crea lucrari in cadrul taberei, iar la final cele sase lucrari in marmura, lemn si otel vor ramane in Parcul Titan. 

Misha Diaconu a avut prima expozitie personala la Imbold, Galeria - "Materie si spirit" (ianuarie 2013) si a continuat recent cu cea de-a doua expozitie personala, "Orchestra inimilor sfaramate", la Palatul Mogosoaia. 

Unul dintre cei mai promitatori sculptori romani in metal, Misha Diaconu este cel mai adesea asociata cu sculpturi amplasate in spatii neconventionale din Bucuresti, spatii expuse de obicei unui trafic intens: "Violoncel", expus permanent la Muzeul de Arta Vizuala, Galati, "Arlechinul", expus in Piata Romana (Idelier) in perioada 2010-2011, numeroase sculpturi si instalatii permanente - Atelierul de Productie, Bucuresti (2011-prezent).

Sursa: corectnews.com

Read more...

Mii de turisti, asteptati pe litoral la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei Romane

Mii de turisti sunt asteptati la manifestarile care se vor defasura, joi, pe faleza din zona Statului Major al Fortelor Navale din Constanta, cu prilejul manifestarilor organizate de Ziua Marinei Romane, informeaza Agerpres.

Pe parcursul exercitiilor demonstrative va putea fi urmarita evolutia unor nave ale Flotei Romaniei, din clasa fregatelor, corvetelor, navelor purtatoare de rachete, a monitoarelor, vedetelor blindate si a elicopterelor Puma navalizate de la bordul fregatelor. 

Potrivit organizatorilor, incepand cu ora 9,20 vor intra in dispozitiv garda de onoare si fanfara militara, urmand ca dupa intampinarea persoanelor oficiale, la ora 10 sa se desfasoare ceremonialul ridicarii Pavilionului, Geacului si a Marelui Pavoaz. 

Deschiderea oficiala a festivitatilor va fi facuta de catre seful Statului Major al Fortelor Navale, viceamiral Aurel Popa, iar dupa citirea ordinului comun al ministrilor Apararii Nationale, Transporturilor si Infrastructurii si a ministrului Administratiei si Internelor, va lua cuvantul ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa. 

Dupa oficierea serviciului religios si depunerea de ancore de flori pe mare, se vor deschide exercitiile demonstrative si va sosi alaiul Zeului Neptun. 

Semnalul de incepere a exercitiilor demonstrative pe mare va fi dat de trecerea a trei ambarcatiuni rapide care au arborate la pupa drapelul Uniunii Europene, drapelul National si drapelul NATO . 

La ora 11,00, primul exercitiu va fi unul de respingere a atacurilor aviatiei, concomitent cu realizarea masurilor de protectie antiracheta a navelor proprii. 

Avioanele vor simula un atac cu rachete si bombe clasice de aviatie asupra dispozitivului de nave, lansand simultan capcane termice si contramasuri impotriva rachetelor antiaeriene lansate de la bordul navelor. 

Simultan cu exercitiile pe mare, spectacolul va continua pe faleza cu jocuri marinaresti care au ca scop evidentierea calitatilor si aptitudinilor practice pe care fiecare marinar trebuie sa si le perfectioneze. 

La ora 11,50 va incepe defilarea navelor: nava purtatoare de rachete 189 "Pescarusul", corveta 263 "Viceamiral Eugeniu Rosca", monitorul 47 "Lascar Catargiu", vedeta blindata 176 "Rahova", navele Garzii de coasta MAI 2111 si MAI 1104. 

Fanfara Fortelor Navale va sustine un concert de muzica militara, urmand ca Zeul Neptun si alaiul sau sa se deplaseze in portul turistic Tomis unde va patrona jocurile marinaresti. 

In aer vor evolua, totodata, avioane ale Regional Air Services Tuzla, iar pe mare, veliere ale Asociatiei proprietarilor de veliere si ale Yacht Club Regal Roman, in cadrul sesiunii demonstrative a regatei "Bricul Mircea", urmand ca aproape de ora 12,30 festivitatile sa se incheie. 

Incepand cu ora 22,00, pe traseul Faleza - Port Tomis - Plaja Modern - Hotel Ibis - Prefectura Constanta, va avea loc traditionala retragere cu torte care incheie fiecare mare sarbatoare, asa cum este si Ziua Mariei Romane. Pe timpul deplasarii, muzica militara va interpreta diferite marsuri, iar militarii vor intona cantece cu specific marinaresc. 

Oficializata ca onomastica a marinarilor romani in anul 1902, de Sfanta Maria, Ziua Marinei Romane a devenit, dupa mai mult de un secol, un festival al marii si al spiritualitatii maritime romanesti.

Sursa: corectnews.com

Read more...

HG privind privatizarea CFR Marfa a fost publicata in Monitorul Oficial

Hotararea de Guvern pentru aprobarea conditiilor de privatizare a CFR Marfa prin vanzarea a 51% din actiuni catre SC Grup Feroviar Roman a fost publicata, miercuri seara, in Monitorul Oficial. Guvernul a stabilit ca termeul de finalizare a privatizarii CFR Marfa este jumatatea lunii octombrie, printre conditiile impuse pentru incheierea tranzactiei figurand constituirea unui depozit bancar de aproximativ 20 milioane de euro de catre GFR si o adresa sau un aviz de la Consiliul Concurentei, informeaza Mediafax.

Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa prin vanzarea a 51% din actiuni catre Grup Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicata miercuri seara in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ.

Pretul de cumparare a pachetului de actiuni este de 904,98 milioane lei (202 milioane de euro).

Actul normativ stabileste ca finalizarea tranzactiei, constand in transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni, va fi realizata sub conditia incheierii unui contract de escrow in termen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare de actiuni.

Contractul de escrow va fi anexa la contractul de vanzare de actiuni si va avea ca obiect, in principal, plata de catre cumparator a 10% din pretul de cumparare (90,49 milioane lei) in termen de doua zile de la data contractului de escrow.

Executivul nu indica insa un termen limita pentru semnarea contractului de vanzare a actiunilor.

Transferul dreptului de proprietatea asupra actiunilor majoritare la CFR Marfa este conditionat totodata de "emiterea de catre Consiliul Concurentei a unei adrese sau decizii" in conformitate cu dispozitiile Legii concurentei "si/ sau emiterea unui asemenea document de catre alte autoritati de concurenta competente".

Incheierea vanzarii actiunilor se va realiza de asemenea doar prin creditarea contului vanzatorului, statul roman, cu intreaga suma reprezentand pretul pachetului de actiuni.

Modalitatea de plata a actiunilor va consta in incasarea integrala, la data finalizarii tranzactiei, de catre vanzator a garantiei de participare la licitatie in valoare de 10 milioane euro, a celor 90 milioane lei din fondul escrow si a diferentei ramase pana la pretul de vanzare

Cumparatorul va trebui sa respecte obligatiile societare fata de vanzator, printre care dreptul acestuia din urma de a nominaliza doi administratori in CA-ul societatii pe perioada in care va mai detine cel putin 10% din actiuni.

De asemenea, reducerea sau majorarea capitalului social, schimbarea formei juridice, fuziunea sau divizarea pe o perioada de cinci ani nu se va putea realiza decat cu o majoritate de cel putin doua treimi din capitalul social. In acelasi timp, hotararile de modificare a obiectului principal de activitate al societatii sau dizolvarea societatii se va adopta cu unanimitatede voturi, reprezentand intreg capitalul social.

Guvernul conditioneaza totodata finalizarea tranzactiei de obtinerea acordului de la finantatorii interni si externi ai CFR Marfa cu privire la modificarea structurii actionariatului societatii.

Statul detine, conform actului normativ, dreptul de reziliere a contractului in imprejurari ce implica o culpa a cumparatorului.

Executivul se angajeaza sa activeze clauza penala in cazul neindeplinirii sau nerespectarii de catre GFR Grup, in tot sau in parte, a oricareia dintre obligatiile contractuale, cumparatorul fiind obligat sa plateasca o penalitate de 5% din pretul de cumparare pentru neexecutarea acestor obligatiuni, cu exceptia obligatiilor continue, a caror incalcare, in tot sau in parte, indreptateste statul roman sa recurga la rezilierea contractului.

Potrivit hotararii de Guvern, daca finalizarea tranzactiei nu are loc, indiferent de orice culpa a cumparatorului, in termenul de 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a hotararii, contractul se desfiinteaza "de plin drept" fara a mai fi necesara punerea in intarziere, fara orice alta formalitate prealabila si fara interventia instantei.

GFR a fost declarat castigator in lun iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Marti, premierul Victor Ponta declara, intr-o emisiune la Romania TV, ca Hotararea de Guvern privind aprobarea privatizarii CFR Marfa se va publica probabil miercuri in Monitorul Oficial, iar termenul de finalizare a procesului de privatizare este de 60 de zile de la publicarea hotararii.

Guvernul a aprobat hotararea in sedinta din 24 iulie.

Presedintele Traian Basescu a declarat in 5 august ca Guvernul ar trebui sa desfasoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfa, respectiv sa publice in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern privind compania feroviara si sa nu puna statul in situatia de a plati despagubiri.

"Ce este important acum e ca Guvernul sa nu blocheze procedurile, pentru ca statul roman va plati daca el blocheaza procedurile. Daca este sa se rateze privatizarea, ca reprezentant al statului, as vrea sa se rateze din cauza partenerului si nu din cauza lipsei de curaj pe care eu, statul, o am la un moment dat in a continua procesul. Pentru ca blocarea procesului de privatizare din cauza Guvernului Romaniei nu va face decat sa aduca daune de milioane in procese care vor dura ani, dar vor fi extrem de costisitoare la final", a afirmat Basescu.

El a mentionat ca "modul cum s-a desfasurat procesul de licitatie prefigura un esec" in cazul CFR Marfa, iar in privinta castigatorului licitatiei a ramas la fel de sceptic in ceea ce priveste posibilitatea acestuia de a asigura banii pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni.

"Si acum sunt sceptic ca (GFR, n.r.) va gasi banii. Insa blocarea procesului de catre Guvern ii va da domnului Stoica toate motivele sa spuna «Pai, fratilor, daca imi semnati contractul in cele 60 de zile care mi-ar fi ramas...», ca avea 30 de zile sa mai depuna 10,2 milioane si inca 30 de zile ca sa depuna diferenta de 181 de milioane. Omul, oricat ar cauta, daca nu are contractul in mana, semnat, nu-l ia in seama nicio banca in mod serios. Dincolo de faptul cunoscut ca ar avea probleme, dar Guvernul ii creeaza conditii sa arate ca nu avea cum sa faca rost de bani pentru ca nu are contractul. Deci aici e eroarea pe care, din punctul meu de vedere, o face Guvernul", a precizat presedintele.

CSAT nu a emis, in urma sedintei din 2 august, nicio noua decizie privind privatizarea CFR Marfa, a informat Presedintia, mentionand ca strategia de privatizare a companiei a fost avizata de catre Consiliu prin hotararea din 5 februarie.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala dupa incheierea sedintei, discutiile din cadrul CSAT privind privatizarea CFR Marfa au fost "constructive".

"Membrii CSAT au avut o discutie constructiva legata de acest proces de privatizare avand ca obiect continuarea procedurilor legale privind finalizarea procesului de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa «C.F.R. Marfa» - S.A. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat strategia de privatizare a CFR Marfa prin Hotararea CSAT nr. 23/5.02.2013. Nu s-a emis o alta decizie CSAT", se afirma in comunicatul mentionat.

In comunicat se mentiona ca sedinta de vineri a fost convocata de presedintele Traian Basescu in urma solicitarii Guvernului transmisa joi de a introduce pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte a Consiliului subiectul HG din 24 iulie referitoare la aprobarea contractului de privatizare a CFR Marfa cu Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman S.A., in calitate de cumparator.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.

Presedintele si premierul au avut o disputa privind privatizarea CFR Marfa, Traian Basescu cerand ca Victor Ponta sa isi asume responsabilitatea privatizarii, iar primul-ministru solicitand avizul CSAT.

Guvernul a aprobat contractul cu GFR, in 24 iulie, sustinand insa ca tranzactia trebuie aprobata de CSAT. Presedintia a comunicat ca CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea licitatiei.

Potrivit Executivului, neformularea unei pozitii a CSAT in cazul contractului se va finaliza prin blocarea privatizarii, instituirea unui management privat si restructurarea companiei.

Miercuri a fost publicata pe site-ul Presedintiei, la sectiunea CSAT - hotarari emise de Consiliu, hotararea Consiliului din 5 februarie privind avizarea privatizarii CFR Marfa, in document afirmandu-se ca "modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei".

Potrivit hotararii mentionate, CSAT avizeaza proiectul de HG pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfa si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia.

In articolul 2 al hotararii se arata ca "modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei".

Hotararea CSAT mai cuprinde si solicitarea catre Ministerul Transporturilor de a include in contractul de privatizare clauze potrivit carora cumparatorul se obliga, sub sanctiunea rezolutiunii contractului si plata unor daune interese, sa mentina obiectul de activitate al CFR Marfa si sa intreprinda toate masurile necesare pentru indeplinirea de catre companie, pe toata durata sa de existenta, a obligatiilor de natura strategica ce ii revin potrivit legislatiei in vigoare, protocoalelor si acordurilor nationale si internationale.

Aceste obligatii mentionate in hotarare sunt nevoile de aparare a tarii, transportul trupelor si materialelor militare, neintrerupt pe timp de pace, in caz de calamitati naturale, situatii de criza si de razboi sau alte situatii deosebite, angajamentele asumate de Romania prin Tratatul NATO si conventiile incheiate cu SUA.

Sursa corectnews.com

Read more...

Geoana: Basescu a intrat in campanie electorala

Fostul ministru de Externe Mircea Geoana a comentat, la "Jocuri de Putere", schimbul tensionat de replici intre Bucuresti si Budapesta, apreciind ca ambele tari au intrat in campanie electorala, iar atmosfera "nu e propice pentru calm si constructie". Geoana considera ca reactia presedintelui a fost disproportionata si ca Basescu a intrat el insusi in campanie. "Perioada de pace, de coabitare s-a incheiat", a punctat Geoana, informeaza Realitatea.net.

Mircea Geoana considera ca scandalul iscat de declaratiile presedintelui partidului extremist maghiar Jobbik reprezinta un moment fara precedent in "dialogul accidentat" dintre Bucuresti si Budapesta, care in ultimii 15 ani a avut o tendinta ascendenta. 

"Ceea ce azi pare si este intolerabil, si trebuie sanctionat foarte dur, ferm, cumpatat, s-au petrecut intr-un numar de ani. Daca pot sa inteleg, ca om politic, ca o campanie electorala complicata in 2014 au cantarit in aceasta escaladare a tonalitatii si retoricii partidelor din Ungaria, Reactia presedintelui a fost disproportionata, nu din punct de vedere al identificarii problemei, ci pentru ca nu raspunde un sef de stat unui sef de partid de la extremitatea democratica a Ungariei. Incepe sa existe si in Romania o atmosfera electorala cand ar trebui sa avem toata energia pentru relansarea economica.  De cand Traian Basescu a intrat el insusi in campanie alaturi de cei pe care ii sustine, coabitarea a incetat. Ce a facut premierul Ponta, raspunzand atacurilor, confirma ca perioadda de pace s-a incheiat. Suntem in prima campanie in Romania si Ungaria, atmosfera nu e propice pentru calm si constructie", a spus Geoana.

Sursa corectnews.com

 

 

 

Read more...

SM Speromax Alba participă la constituirea Comitetului de Tineret în România pentru Pacienţii cu Scleroză Multiplă

  Asociaţia SM SPEROMAX ALBA în parteneriat cu Societatea de Scleroză Multiplă din România şi Consiliul Judeţean Alba organizează întâlnirea de constituire a Comitetului de Tineret în România pentru Pacienţii cu Scleroză Multiplă, în perioada 16-18 august 2013, activitate desfăşurată în cadrul proiectului “Comitet de tineret în România pentru pacienţii cu Scleroză Multiplă”, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.
 La acest eveniment vor participa reprezentanți ai EMSP (European MS Platform) de la Brussel și ai celor 2 parteneri, Societatea de Scleroză Multiplă din România şi Consiliul Judeţean Alba. Atelierele de lucru se vor desfășura în Aula Mică a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, conform celor declarate de către Dragoş Zaharia, preşedintele Asociaţiei SM SPEROMAX ALBA.
Agenda „Întâlnire de Consitutire CTR-SM”
Obiective:
1. Constituirea Comitetului de Tineret a pacienților cu Scleroză Multiplă
2. Realizarea materialelor de bază pentru redactarea borșurii „Ce înseamnă să fii TÂNĂR pacient cu SM în România?”
3. Dezvoltarea spiritului de echipă, bună comunicare și metode de lucru între tinerii participanți la atelier.
4. Redactarea unui Regulament de funcționare și organizare a CTR-SM.
5. Alegerea unui Board reprezentantiv al CTR-SM
Sesiunea 1 – Introducere
a) Mesajul EMSP (European MS Platform)
b) Mesaj CJ Alba
c) Mesajul SSMR
d) Mesajul Speromax
e) Cunoaștere – Jocuri de Cunoaștere, Spargerea Gheții, Energizare Grup;
f) Așteptări și Temeri;
g) Prezentare Proiect TiA – CTR-SM, Prezentare Program TiA
h) Obiective Atelier
Sesiunea 2 – Dezbatere
a) Problemele cu care se confruntă tinerii cu SM în Comuitățile lor
b) Problemele cu care se confruntă tinerii cu SM în General
c) Accesibilitate în propria comunitate
d) Informare și Consiliere – Rolul acesteia pentru tinerii cu SM
e) Ce ar trebui să  conțină broșura „Ce înseamnă să fii TÂNĂR pacient cu SM în România?”
f) Despre SM – invitat Doctor Neurolog
Sesiunea 3 – Management Organizațional
a) Organigrama – Ce este o organigramă?
b) Modele de ONG, modele de grupuri informale
c) Rolurile în Echipă
d) Managementul Conflictelor
Sesiunea 4 – Constituire Comitet
a) Elementele de bază a unei echipe – Teambuilding
b) Comunicarea în cadrul unei echipe
c) ROF – Ce trebuie să conțină un Regulament de Ordine și Funcționare?
d) Încredere în Echipă
e) Lucru în Echipă, Networking – Rețele de lucu, Strategie de lucru
Sesiunea 5 – Evaluare
a) Asumare a Comitetului de Tineret în România pentru Pacienții cu Scleroză Multiplă
b) Ce am realizat? Ce am învățat?
c) Feedback
d) Concluziile Atelierului

Read more...

Acţiuni de dezinsecţii în Alba Iulia, în perioada 18-28 august

  Primăria Municipiului Alba Iulia anunţă că in perioada 18-28 august, vor avea loc acţiuni de tratamente de dezinsecţie, pe domeniul public. Acţiunea va fi executată de firma “Coral Impex” SRL, sub coordonarea Primăriei Municipiului Alba Iulia.
  Perioada de execuţie a tratamentelor de dezinsecţie se poate prelungi în funcţie de condiţiile meteorologice, (în funcţie de precipitaţii).  Substanţele insecticide folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională a Produselor Biocide şi sunt biodegradabile.
  Programul de execuţie al tratamentelor este dimineaţa, între orele 4.00 – 9.00 şi/sau seara, între orele 21.00 – 1.00.

Read more...

Ciugud Log In…internet gratuit pentru toată lumea.

  Locuitorii comunei Ciugud se vor bucura de acces la internet gratuit wireless Wi+Fi, începând cu această săptămână.  Reţeaua publică este oferită în mod gratuit cetăţenilor fără posibilităţi de acces la internet de la domiciliu, dar şi persoanelor care se află în tranzit prin comună.
  Sistemul de internet wireless se bazează pe şase dispozitive hot spot, amplasate în zone de maxim interes în fiecare sat aparţinător comunei Ciugud. Acesta  oferă accesul la pagini web de pe orice laptop care beneficiază de tehnologia wireless, tabletă sau telefon mobil dotat cu sistemul Wi-Fi, dacă posesorii se află în Ciugud – zona primăriei, Limba – Parc, Șeușa – Cămin cultural, Drâmbar – zona Bisericii, Teleac – Școală, Hăpria – Parc.
  Proiectul a fost iniţiat de primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian: „Serviciul se adresează în special tinerilor, ei fiind adevăraţii internauţi. Chiar dacă în toată comuna Ciugud există rețea de internet am încercat să venim în sprijinul celor ce nu au posibilităţi să-şi instaleze servicii de Internet acasă şi sunt nevoiţi să apeleze la vecini. În acest fel, toată informaţia va fi la un click distanţă şi oricine poate fie să se documenteze, fie să socializeze” a precizat Gheorghe Damian.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686