Items filtered by date: Friday, 29 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Voinea: Acciza pe carburanţi este o măsură pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la recesiune

 

 

 

  Introducerea accizei suplimentare la carburanţi de 7 eurocenţi pe litru de la 1 ianuarie a fost o măsură luată pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la creşterea şomajului şi la recesiune, a declarat marţi Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget.
Potrivit Agerpres, el a fost întrebat de ziarişti, într-o pauză a lucrărilor Forumului Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est, cu cât va creşte preţul final al carburanţilor după noile accize de la 1 ianuarie. 'Este complicat de spus, pentru că nu se ştie care va fi preţul petrolului', a precizat Voinea, adăugând că se aşteaptă la o scădere a preţului petrolului după acordul la care au ajuns Iranul şi statele occidentale zilele trecute privind programul nuclear.
De asemenea, întrebat dacă se putea evita majorarea accizei, Voinea a răspuns: 'Nu sunt eu responsabil pentru politica fiscală. Banii respectivi trebuiau să vină de undeva. Am avut mai multe variante în calcul'. El a refuzat să spună însă care erau acestea.
  'Această măsură are rolul de a evita deflaţia, care este mult mai periculoasă decât inflaţia. Toată Europa are problema asta, până şi Germania se confruntă cu deflaţia. Japoniei i-au luat 20 de ani să iasă din deflaţie. Inflaţia duce la creştere economică, deflaţia la şomaj şi recesiune, nu am auzit de deflaţie care să fi dus la creştere economică. Luptăm şi pe frontul celălalt - reducerea CAS', a adăugat Voinea.
  Ministrul delegat a fost întrebat şi dacă există acel buffer de care a vorbit  preşedintele Traian Băsescu duminică seara, în conferinţă de presă, şi dacă cifrele invocate de şeful statului sunt corecte.
  'Nu pot să comentez cifrele. Este adevărat, există un buffer, dar rolul lui este să fie păstrat. De exemplu, în acest an, la rectificarea din octombrie, am tăiat 660 de milioane de lei din cheltuielile cu dobânda, pentru că aveau de unde să se taie. Rolul acestui buffer este de a avea o plasă de siguranţă în cazul în care nu se realizează veniturile la buget', a explicat el.
  Voinea a mai spus că este firesc să existe un astfel de buffer. 'Mai mult chiar, în an electoral, este firesc să se ţină mai multe buffere, pentru a evita nervozitatea pieţelor', a susţinut ministrul delegat pentru Buget.
  Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară că, în situaţia în care Executivul nu va găsi soluţii pentru a renunţa la creşterea accizei pe combustibil, nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în forma actuală, existând posibilitatea de a-l ataca la Curtea Constituţională.
  Traian Băsescu a calificat  acciza suplimentară pe combustibil drept 'un bir inutil şi toxic pentru populaţie'. Preşedintele a oferit şi două posibile surse de bani prevăzute în buget prin care introducerea accizei suplimentare pe combustibil ar putea fi evitată - '1.400 milioane de la clientela politică a domnului Dragnea' şi 'alte 500-600 de milioane de la dobânzi'.
  Capital.ro scria, în urmă cu două săptămâni, că Guvernul mizează pe încasări suplimentare de circa 5 miliarde lei anul viitor din noile taxe şi impozite, din care cel mai mare surplus, de 4 miliarde lei, este estimat din majorarea accizelor la carburanţi, indexate cu rata inflaţiei. Tot surplusul va fi direcţionat către autorităţile locale în anul electoral 2014.
  Astfel, guvernul estimează că va încasa 810 milioane lei din creşterea accizelor la benzină, de la 359 euro la 429 euro la 1.000 de litri, în vreme ce din creşterea accizei la motorină, de la 330 euro la 440 euro pe 1.000 litri, încasările sunt aşteptate să crească cu 1,8 miliarde lei. De fapt, creşterea accizei la carburanţi este indusă de noua taxă de 7 eurocenţi pe litru, introdusă de guvern în premieră din 2014. În plus, aceste accize vor fi indexate cu rata medie a inflaţiei la luna septembrie, de 4,77%, astfel că din această indexare se estimează un plus de 1,1 miliarde lei.
Sursa:www.capital.ro

 

 

 

Read more...

Fenomen PERICULOS şi incredibil: GRECII vor să aibă SIDA! De ce se INFECTEAZĂ voluntar

  A devenit un fenomen îngrijorător după cum notează analiştii. Un număr tot mai mare de cetăţeni greci se infectează voluntar cu virusul HIV! De ce fac acest lucru?
  Pentru a putea primi un ajutor lunar de câteva sute de euro de la stat, după cum arată un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii citat de presa internaţională.
  Specialiştii spun că aproape jumătate dintre noile infecţii ar fi fost produse din dorinţa oamenilor de a primi ajutorul de 700 de euro pe lună, destinat unei anumite categorii de bolnavi, şi acces mai rapid la programele de reabilitare a dependenţilor de droguri, relatează uk.news.yahoo.com.
   Potrivit OMS, care a cercetat efectele crizei economice asupra ţărilor europene, rata infectării cu HIV a crescut în Grecia. După cum se notează în raport, practica este mai frecventă în rândul consumatorilor de droguri. O altă cauză a creşterii infectărilor este prostituţia.
  Conform datelor făcute publice de Centrul Elen pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (Keelpno), rata infecţiilor cu HIV aproape că s-a triplat în Grecia, pe parcursul a aproape 10 ani (de la 3,9 la 100.000 de locuitori, în 2003, la 10,9 în 2012).
  OMS subliniază că asistăm la un fenomen periculos, deoarece şi Spania, Irlanda sau Italia sunt în prericol să fie afectate.
Sursa:www.evz.ro

Read more...

Ministerul Economiei, RAIUL BUGETARILOR DE LUX: 8.600 de dolari, salariul unui CONSILIER

  Ministerul Economiei nu e în stare să ducă o privatizare până la capăt, iar angajaţii săi sunt arestaţi cu regularitate pentru fapte de corupţie, dar îşi permite să toace sute de mii de euro şi dolari, lună de lună, pentru plata consilierilor săi din străinătate. Chiar dacă nu aduc nici un investitor şi nu intermediază nici un export, cei peste 80 de bugetari de lux sunt plătiţi cu salarii care ajung şi la 8.600 de dolari brut pe lună, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei.
  Consilierul economic de la Bagdad al Ministerului Economiei a încasat în luna octombrie 8.583 de dolari, în timp ce omologul său de la Tokyo a luat doar 7.153 de dolari, iar cel de la Beirut 6.338 de dolari, scrie replicaonline.ro.
  De asemenea, consilierul de la Oslo a avut în octombrie o leafă de 6.259 de euro, funcţionarul de la Bruxelles- 4.868 euro şi cel de la Geneva- 4.814 euro. Potrivit calculelor noastre, Ministerul Economiei cheltuie lunar circa 125.000 de dolari şi 125.000 de euro exclusiv pentru salariile celor peste 130 de consilieri din afara graniţelor ţării.
  Ministerul Economiei avea în luna octombrie 136 de consilieri în străinătate, angajaţi în cadrul Departamentului de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale. Cu peste 50 mai mulţi decât în luna august, ceea ce înseamnă că ministerul angajează în draci consilieri pe care îi plăteşte cu mii de euro sau dolari pe lună pentru a duce România pe cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres.
Sursa:www.realitatea.net

Read more...

Tineri cu care se mândrește județul Alba

  Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) invită studenți originari din județul Alba, cu studii în   România sau străinătate, să se înscrie la cea de-a V-a ediție a concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică, precum și la Gala Studenților Români din Străinătate 2014.
Competiția este deschisă tuturor studenților români care au studiat în țară sau în străinătate în anul universitar 2012-2013 și care au rezultate deosebite pe plan academic sau extracuricular.
Premierea tinerilor cu rezultate deosebite va avea loc pe 8 iauarie 2014, la București, în cadrul Galei. Candidații se pot înscrie în concurs online, iar pentru mai multe detalii vă invităm accesați pagina oficială a evenimentului: http://gala.lsrs.ro.

Cine a reprezentat județul Alba la Gala 2013?

  Ca în fiecare an, concursul are participanți din toată țara. Anul trecut, Sergiu Pașca a fost singurul finalist din județul Alba, municipiul Aiud. Sergiu a fost concurent la categoria America de Nord, post-universitar și totodată câștigătorul Marelui Premiu – Studentul Român al Anului în Străinătate.
În ultimul an, Sergiu Pașca a primit oferta de angajare mult-dorită. “Am fost ofertat cu un loc de muncă la Stanford University, ca profesor asistent. În urmă cu câteva săptămâni am acceptat-o, iar la începutul anului viitor voi deschide oficial și Laboratorul Pasca în cadrul Departamentului de Psihiatrie de la Stanford”, a afirmat recent Sergiu Pașca.
  Povestea lui Sergiu Pașca este un model pentru tinerii români aflați la studii în străinătate, motiv pentru care LSRS încurajează în continuare tinerii din județul Alba și nu numai să se înscrie în Concurs și la Gală.

Read more...

PONT Cum îți reduci factura la gaze și electricitate: 20 de sfaturi utile

  Utilizarea eficientă a energiei în vederea obţinerii controlului asupra costurilor cu energia a devenit o preocupare majoră a consumatorilor nu doar cu ocazia debutului sezonului rece, ci şi în contextul liberalizării pieţei de energie, care implică şi creşterea treptată a preţurilor la gaze naturale şi electricitate în decursul următorilor ani.
  Compania E.ON Energie România a remis astăzi un comunicat de presă în care prezintă 20 de sfaturi care pot aduce o reducere semnificativă a facturilor la electricitate și gaze naturale.

Vi le redăm integral mai jos:

1.    Izolaţi îmbinările ferestrelor cu garnituri de etanşare autoadezive (tip purfix). În cazul ferestrelor cu tâmplărie de lemn şi sticlă simplă, pierderile de căldură prin spaţiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de căldură în sezonul rece. 

2.    Reglaţi temperatura din locuinţa dumneavoastră în funcţie de confortul dorit luând în considerare că peste temperatura de 19 °C, fiecare grad în plus poate să însemne o creştere a consumului de gaze naturale cu circa 8%.

3.    Deschideţi larg ferestrele pe perioade scurte de timp astfel încât spaţiile să se aerisească şi să se încălzească mai repede. Pierderile de căldură sunt mai mari dacă lăsaţi ferestrele întredeschise pe perioade lungi de timp.

4.    Izolaţi conductele de agent termic mai ales în cazul celor care traversează spaţii neîncălzite (holuri, subsoluri, garaje, magazii), pentru a minimiza pierderile de căldură.

5.    Asiguraţi-vă că radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte, pentru a nu îngreuna schimbul de căldură, aerisiţi şi caloriferele de câte ori este cazul.

6.    Setaţi din centrala termică o temperatură mai scăzută a apei calde astfel încât să nu necesite combinarea cu apa rece. Trebuie menţionat că la o centrală de apartament care prepară atât agent termic cât şi apă caldă menajeră, consumul de gaze naturale este maxim în momentul când se prepară apa caldă.

7.    Folosiţi un termostat de ambianţă care comandă funcţionarea centralei ţinând cont de temperatura setată în camera în care se montează şi care determină o reducere cu până la 25% a costurilor de încălzire. 

8.    Montaţi robinete cu cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator în fiecare cameră.

9.    Izolaţi termic pereţii, acoperişul şi ferestrele pentru a reduce cu până la 50% costurile de încălzire.

10.    Asiguraţi-vă de funcţionarea optimă a aparatelor consumatoare de gaz. Solicitaţi sprijinul instalatorilor autorizaţi pentru reglarea arzătoarelor, verificarea filtrelor de apă şi a depunerilor de calcar pe conducte, astfel încât să evitaţi consumul excesiv de gaze naturale.

11.    În măsura posibilităţilor, înlocuiţi centrala veche neperformantă sau sobele cu o centrală termică cu tiraj forţat şi cameră etanşă de ardere (randament de aprox. 90%) sau cu o centrală termică în condensaţie (randament de aprox. 96%), pentru a obţine o economie de energie de până la 20% sau chiar mai mult.

În ceea ce priveşte energia electrică sunt recomandate următoarele:

12.    Utilizaţi becuri economice sau becuri cu LED. De exemplu un bec clasic de 100W consumă anual circa 100 kWh, din această cantitate doar 6% fiind transformată în lumină, restul de 94% se pierde prin căldură.

13.    Alegeţi puterea becurilor în funcţie de nivelul de lumină necesar. Nu este necesar să folosiţi becuri de 100W pe holuri, pot fi utilizate spoturi de putere mica.
 
14.    Utilizaţi iluminatul local pentru anumite activităţi. Pentru a citi se poate folosi o lampă de birou, nu e nevoie de o lustra cu 5 becuri de 100W.

15.    Folosiţi lumina naturală cât mai mult acolo unde este posibil, prin ajustarea perdelelor, draperiilor sau a storurilor.

16.    Amplasaţi aparatele de răcit, congelator, frigider la distanţă de sursele de căldură. De evitat amplasarea acestora în bătaia directă a razelor solare sau în medii în care apare efectul de seră cum sunt balcoane închise.

17.    Achiziţionaţi aparatură electrocasnică de clasă energetică superioară A++ sau A+++, pe termen lung reprezintă alegerea corectă, costurile fiind amortizate deoarece consumă mai puţin şi sunt mai eficiente. Conform specialiştilor, un sfert din consumul de curent din gospodării este dat de funcţionarea frigiderului/congelatorului iar 10% de cea a maşinii de spălat.

18.    Aparatele electrocasnice lăsate în stand by consumă energie, chiar dacă nu sunt folosite.

19.    Deconectaţi echipamentele care nu le folosiţi, ca de exemplu încărcătoarele pentru telefoanele mobile, acestea consumă energie chiar dacă nu vă încărcaţi telefonul.

20.    Verificaţi periodic instalaţia-contactele imperfecte, defectele de izolaţie.
Sursa:www.capital.ro

 

 

 

Read more...

O fată de 13 ani salvată din mâinile mamei sale alcoolice, de către jandarmi

  O minoră de 13 ani a fost salvată de jandarmi de furia mamei sale. Fata a fost încredinţată Centrului de Primire în Regim de Urgenţă “Pinochio” Alba Iulia.
  Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă pe strada Şardului din cartierul albaiulian Bărăbanţ deoarece joi, 28 noiembrie, la ora 16.40, printr-un apel la 112, se semnalase faptul că un copil ar fi fost bătut de mama sa. La faţa locului jandarmii au identificat o fetiţă în vârstă de 13 ani care le-a relatat că a fost lovită de mama sa cu palma peste faţă şi cu o coadă de mătură peste picioare. Mai mult, deşi afară se înregistrau 2o C, a fost scoasă afară din casă şi nu i s-a mai permis accesul înăuntru. Jandarmii au luat legătura cu mama minorei, dar femeia nu a putut da o explicaţie inteligibilă pentru comportamentul avut faţă de fiica sa, deoarece se afla în avansată stare de ebrietate. În scurt timp şi-a făcut apariţia şi bunica fetei care, în loc să manifeste compasiune pentru nepoată, a avut o atitudine agresivă faţă de aceasta, ameninţând-o la rândul său cu acte de violenţă. În aceste condiţii, neputând fi lăsată în continuare în grija familiei, minora a fost condusă de jandarmi la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă “Pinochio” Alba Iulia şi încredinţată personalului specializat.
   Pe numele mamei jandarmii au efectuat actele premergătoare începerii urmăririi penale fiind susceptibilă de săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să continue cercetările. Totodată, cazul se va afla şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba în vederea luării măsurii de acordare în regim de urgenţă a asistenţei şi protecţiei instituţionale a minorei.

Read more...

Iulia Albu, din nou in razboi!

  • Published in Monden

  Iulia Albu se pare ca a dat nastere unui noi razboi mediatic. De data aceasta oponentul vedetei este nimeni altul decat Alex Velea, care a avut cuvinte nu tocmai de lauda la adresa criticului de moda. In urma cu cateva zile, Iulia a comentat tinuta artistului si a spus ca are “lant de manelist” si ca tinuta lui este total nepotrivita.
  Vestea a ajuns si la urechile lui Alex Velea, care a postat imediat un mesaj pe pagina sa de facebook:
“Bataie de joc cu gaina la cap. Iulia Albu,… fashionista care,… esti penala. Ai strambat oglinda. Vezi ca noaptea umbla politia si te ia pe duba, pocitanie mica!”
Si cum Iulia nu se putea abtine sa nu comenteze, aceasta si-a spus parerea despre artist in cadrul emisiunii WOWbiz.
  “Omul are trei clase. Nici macar romaneste nu stie sa vorbeasca. Puteam sa trec ca a facut misto de mine cu gaina, ca m-a facut zdreanta, in fine. Probabil ca in anturajul lui toate o s*g in batista. Oamenii cu care am discutat, se pare ca acest baietel are probleme la mansarda. Alexandru Velea eu sunt mai frumoasa decat tine si pe mine nu ma poate calca nimeni din greseala in picioare. Tin sa il anunt ca am si mai multa scoala ca el. E foarte amuzant baietelul asta. Baietel, esti in Romania, nu te mai crede in ghetou in State! Vorbeste romaneste! Velea are probleme cu propria sexualitate. “, a spus Iulia la WOWbiz (reginele.ro).

Read more...

Semnificaţii istorice pentru ziua de 29 noiembrie

 

 

 

 

1780 - A încetat din viaţă împărăteasa Maria Theresia a Austriei (n. 1717)
1797 - S-a născut compozitorul Gaetano Donizetti ("Elixirul dragostei", "Lucia di Lammermoor") (m. 8 aprilie 1848)
1880 - S-a născut jurnalistul şi scriitorul N.D.Cocea (m. 1 februarie 1949)

1852- A încetat din viaţă, la Palermo, Nicolae Bălcescu, unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai mişcării paşoptiste şi unul dintre marii istorici români (“Românii supt Mihai Voievod Viteazul”) (n. 29 iunie 1819).


1924 - A încetat din viaţă compozitorul Giacomo Puccini, cunoscut ca cel mai de seamă reprezentant al şcolii cunoscută sub numele de verism ("Tosca", "Madame Butterfly", "Turandot") (n. 22 decembrie 1858)
1924 - S-a născut actorul Mihai Mereuţă: "Liceenii Rock 'n' Roll", "Ecaterina Teodoroiu", "Pe aici nu se trece" (m.1 aprilie 2003).
1974 - A încetat din viaţă istoricul Ion Nestor, membru corespondent al Academiei Române (n. 25 august 1905)
1981 - A încetat din viaţă actriţa Natalie Wood: "Splendoare în iarbă", "Rebel fără cauză" (n. 20 iulie 1938).

1986 - A încetat din viaţă actorul american Cary Grant (n.1904)
1989 - Partidul comunist din Cehoslovacia renunţă la monopolul puterii.
1989 - A încetat din viaţă regizorul Ion Popescu Gopo, personalitate a filmului de animaţie, preşedinte al Asociaţiei Cineaştilor din România în perioada 1968-1989; din filmografie: "Scurtă istorie", "S-a furat o bombă" (n. 1 mai 1923)
1992 - A avut loc prima vizită a unei comisii a Parlamentului României la Chişinău. Parlamentarii celor două ţări au discutat despre accelerarea integrării economice, despre sincronizarea legislaţiei şi crearea unui spaţiu cultural comun pentru cele două ţări. S-a convenit să se constituie o comisie interparlamentară Bucureşti-Chişinău, cu un număr egal de parlamentari din România şi Moldova şi care să activeze alternativ în cele două ţări.
1993 - A fost asasinat interpretul de muzică uşoară Ioan Luchian Mihalea, întemeietor al grupurilor muzicale "Song" şi "Mini Song" (n. 15 decembrie 1951)
1994 - A încetat din viaţă scriitorul Titus Popovici, membru corespondent al Academiei Române (n. 16 mai 1930)
2004 - Pakistanul a testat o rachetă nucleară.
2011  - A încetat din viaţă regizorul Alexandru Tocilescu, a montat piese ca "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu", "Elizaveta Bam", "Comedie roşie", "Casa Zoicăi", "Eduard al III-lea", "Sfârşit de partidă", "Comedie roşie"; printre filmele regizate se numără "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima haltă în Paradis" (2002) şi "Tristeţea vânzătorului de sticle goale" (1981); a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol - "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale şi premiul pentru cea mai bună regie cu piesa "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu", în cadrul Festivalului Comediei Româneşti - festCO (n. 27 iulie 1946)
În lumea muzicală
1941 - s-a nascut Denny Doherty - The Mama and The Papas.

1947 - s-a nascut Ronnie Montrose

1947 - s-a nascut Liviu Tudan - Rosu Si Negru, Sideral, Metronom - a murit in 26 mai 2005.

1951 - s-a nascut Barry Goudreau - Boston.

1963 - s-a nascut Eugen Mihaescu - Krypton

1978 - s-a nascut Aurelian Dinca - Trooper.
1960 - Paul McCartney si Pete Best sunt deportati din Germania dupa ce camera lui de hotel ia foc in mod inexplicabil.

1963 - Este lansat de catre Beatles, I Want To Hold Your Hand. Este pentru prima oara cand un single este comandat in mai mult de un milion de exemplare inainte de data aparitiei pe piata.

1965 - Guvernatorul statului Colorado, John A. Love, declara ziua de 29 noiembrie ziua Rolling Stones.

1976 - Consilul local din Lanchester interzice un concert Sex Pistols declarand ca : "nu avem nevoie de asemenea mizerii in perimetrul orasului nostru."

1985 - Kiss incep un turneu de 91 de date - Asylum Tour.

1986 - Bruce Springsteen stationeaza 7 saptamani pe locul 1 cu liveul 1975-85.
1993 - a fost ucis Ioan Luchian Mihalea

1995 - Sammy Hagar (Van Halen) se insoara cu modelul Kari Karte.
2001 - George Harrison (Beatles) moare in Los Angeles la varsta de 58 de ani. George suferea de cancer la plamani. Chitaristul era cel mai tanar dintre componentii Beatles, intrand in grup la varsta de 16 ani.

2007 - Artimus Pyle, fost tobosar in Lynyrd Skynyrd, este arestat pentru incalcarea conditiilor de eliberare. Pyle fusese arestat si condmnat la opt ani cu suspendare pentru niste tentative de viol.

Sărbători
-Sfântul Mucenic Paramon, Filumen si Valerian (calendar creștin-ortodox)
-Sfântul Saturnin (calendar romano-catolic)
-Sfântul Paramon și Filumen (calendar greco-catolic)
-Ziua internațională de solidaritate cu poporul palestinian
Surse:mediafax.ro, rockfm.ro, wikipedia.org.

 

 

 

 

Read more...

Stagiu de învățare în Italia pentru 10 angajați AJOFM din regiunea Centru și Vest

  Un număr de 10 angajaţi din Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă din Alba, Braşov, Harghita, Hunedoara şi Mureş, participă la un stagiu de învăţare pe domeniul serviciilor de dezvoltare antreprenoriat şi consiliere profesională, care se desfăşoară în localitatea Bologna, Italia.
  În perioada iunie 2011-mai 2014 se derulează proiectul  „Şomer Antreprenor? Se poAte! – ŞANSA. Servicii publice pentru ocuparea şi  inovarea forţei de muncă, consultanţă şi sprijin pentru SPO din Regiunile Centru si Vest, în dezvoltarea de servicii noi pentru promovarea antreprenoriatului", cofinanțat prin FSE România prin POS DRU 2007-2013, Investețe în oameni! , Axa 4, DMI 4.1. Proiectul are la bază un parteneriat format din beneficiarul finanțării AJOFM Alba  și parteneri naționali și transnaționali: SC Tobimar Construct SRL, AJOFM Caraș-Severin, OMNIACOM – Consorzio Europeo per la Formazione Integrate- Italia, I.F.O.A.- Instituto Formazione Operatori Aziendali – Italia și Obiettivo Lavoro Spa-Italia. 
  În  perioada 24-30 noiembrie 2013, se desfășoară în cadrul activității  “
Identificare, implementare și schimb de bune practici și expertiză în domeniul servicii de dezvoltare antreprenoriat și consiliere profesională cu SPO din state membre UE”,  un stagiu de învățare la partenerii transnaționali, în Italia, localitatea  Bologna. La acestă acțiune participă 10 angajați din Agenții de Ocupare a Forței de Muncă din Alba, Brașov, Harghita, Hunedoara,  Mureș, a  cărei  obiectiv vizează:  identificarea de bune practici și expertiză în domeniul serviciilor de dezvoltare antreprenoriat și consiliere profesională cu  Structuri  ale  Serviciului Public de Ocupare și alți furnizori publici- privați din Italia. Participanții la stagiul de învățare au ocazia să viziteze  structuri ale SPO, dar și  Centrul pentru ocuparea forței de muncă din provincia Modena și Incubatorul de afaceri al Municipalității  din Lugo. În urma acestui stagiu de învățare, participanții vor completa “Fișa de Identificare Bune Practici”, instrument cadru inovator elaborat pentru abordarea unitară a procesului de identificare a bunelor practici.  Informațiile obținute vor fi valorificate în replicarea de bune practici transnaționale în cadrul structurilor SPO din România în domeniile  de consultanță și asistență pentru începerea de activități independente sau initierea de afaceri, precum și de consiliere profesională.
  "Schimbul de bune practici are ca scop creșterea capacității structurilor SPO din Regiunile Centru și Vest în furnizarea serviciilor de ocupare de calitate care să le apropie de nivelul practicat în Uniunea Europeană. În cadrul stagiului, partenerii italieni prezintă soluții moderne de furnizare a serviciilor de antreprenoriat care să ducă la creșterea numărului de persoane care să înceapă o afacere pe cont propriu. Totodată, specialiștii SPO din România sunt informați asupra procesului de asistare și formare pentru crearea unei întreprinderi în Italia." a declarat Engi Corneliu.

Read more...

HOROSCOP 29 NOIEMBRIE

  • Published in Monden

BERBEC: Dimineaţa s-ar putea să fiţi nemulţumit, pentru că vi s-a anulat o delegaţie. Nu vă enervaţi! Oricum, nu este o zi favorabilă călătoriilor lungi.
TAUR: Aveţi tentaţia să începeţi mai multe treburi deodată, de aceea vă recomandăm să vă organizaţi mai bine! Nu vă faceţi iluzii cu privire la bani, pentru că azi sunt puţine şanse.
GEMENI: Dimineaţa s-ar putea să fiţi indispus din cauza dificultăţilor financiare. Păstraţi-vă cumpătul, indiferent de ceea ce se întâmplă!
RAC: Vă simţiţi în formă şi sunteţi hotărât să profitaţi de situaţie. Puteţi avea succes în afaceri, în călătorii şi pe plan sentimental.
LEU: S-ar putea să fiţi puţin surmenat şi, din această cauză, să deveniţi irascibil. Vă sfătuim să nu căutaţi nod în papură celor din jur.
FECIOARĂ: Dacă doriţi să faceţi investiţii, vă recomandăm să mai aşteptaţi o vreme. Aveţi tendinţa de a miza totul pe o singură carte, ceea ce vă poate duce la un eşec.
BALANŢĂ: Sunteţi apreciat în societate, dar şi în familie. Pentru a încheia o afacere avantajoasă, vă recomandăm să vă folosiţi farmecul personal.
SCORPION: Intenţionaţi să porniţi o afacere, dar aveţi de făcut mai multe drumuri, pentru acte. După-amiază, vă pregătiţi să plecaţi într-o călătorie împreună cu cineva din familie.
SĂGETĂTOR: Graţie intuiţiei, gasiţi o soluţie originală la o problemă de serviciu. Pentru a o aplica, însă, ar trebui să faceţi ore suplimentare. Nu ezitaţi, pentru că munca o să vă fie apreciată.
CAPRICORN: Este posibil să aveţi probleme cu banii, dar vă sfătuim să nu disperaţi, pentru că după-amiază vi se oferă o şansă neaşteptată. O cunoştinţă veche vă propune o colaborare pe termen lung.
VĂRSĂTOR: Astăzi s-ar putea să nu fiţi prea inspirat şi nici prea comunicativ. De aceea, vă recomandăm să nu începeţi activităţi delicate. Puteţi, însă, avea succes în activităţile casnice.
PEŞTI: Aveţi şanse să rezolvaţi cu bine o problemă sentimentală. Dimineaţa, un prieten vă propune să vă asociaţi într-o afacere pe care a început-o de curând.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686