Items filtered by date: Wednesday, 20 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

O MARE PUTERE MONDIALĂ DEVINE DICTATURĂ!

  Paginile online a cel puţin două instituţii media internaţionale, cotidianul Wall Street Journal şi agenţia Reuters, au fost blocate vineri în China după ce au fost publicate noi dezvăluiri privind familia fostului premier chinez Wen Jiabao, informează agenţia EFE.

  Potrivit ziarului South China Morning Post, mai multe mesaje de pe reţelele de socializare care au menţionat-o pe fiica fostului prim-ministru, Wen Ruchun, au fost şterse în câteva minute de autorităţi. Măsurile intervin după publicarea, iniţial de ziarul american The New York Times şi apoi de alte canale media, a unor informaţii potrivit cărora fiica lui Wen a colaborat cu entitatea financiară JPMorgan pentru a o ajuta să facă afaceri în China - activitate pentru care ar fi primit 1,8 milioane de dolari.

  Potrivit articolului publicat de The New York Times, Wen Ruchun a folosit numele fictiv de Lily Chang (lucru obişnuit pentru copiii demnitarilor comunişti care studiază sau trăiesc în străinătate) pentru a lucra la firma de consultanţă care ajută JPMorgan să încheie acorduri cu companiile de stat chineze. Ziarul american este de peste un an blocat în China (atât site-ul în chineză, cât şi cel original în engleză) în urma unui amplu reportaj care îl acuza pe prim-ministrul de atunci că a strâns o avere secretă. Purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Qin Gang, care a fost întrebat vineri despre blocarea site-urilor acestor mass-media străine, s-a limitat să răspundă că autorităţile chineze gestionează reţeaua conform legii naţionale. Comunitatea jurnaliştilor chinezi s-a plâns de îngrădirea activităţii lor, de la venirea la putere a preşedintelui Xi Jinping, care, în cazul presei străine a devenit, evidentă, aşa cum a fost cazul vizelor refuzate pentru doi jurnalişti - Chris Buckley, care lucrează pentru The New York Times, şi Paul Mooney, angajat al Reuters. Şi presiunile presei chineze s-au intensificat: publicaţii prestigioase obligate să-şi schimbe conţinutul articolelor, fapt ce a generat o grevă la populara revistă Southern Weekly, şi suspiciuni de represalii asupra unor reporteri, care au fost obligaţi să recunoască la televiziune că au luat mită.

Sursa: www.capital.ro

Read more...

Loredana Groza are un nou look!

  • Published in Monden

  Loredana Groza a vrut sa schimbe ceva la ea si a reusit sa ne surprinda pe toti. Artista s-a tuns scurt, si marturiseste ca se simte foarte bine in pielea ei.

  “Am mai fost tunsa, dar nu atat de scurt. Ma simt superb, atat de usoara si libera. Eu si Madonna avem cam aceeasi inaltine si culoare de ochi, dar asta nu inseamna ca o copiez, din contra, ma onoreaza comparatia, dar cred ca sunt Loredana si sunt foarte diferita” a spus Loredana la D-Paparazzi (reginele.ro).

Read more...

Joi, de la ora 10.30, la Sala Unirii din Alba Iulia „Unitate, Continuitate şi Independenţă în istoria poporului român. 95 de ani de la Marea Unire (1918-2013)”.

  Joi, 21 noiembrie 2013, ora 10.30, la Sala Unirii va avea loc deschiderea oficială a sesiunii ştiinţifice a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia „Unitate, Continuitate şi Independenţă în istoria poporului român. 95 de ani de la Marea Unire (1918-2013)”.

  Manifestare tradiţională şi de prestigiu organizată de muzeul albaiulian, sesiunea de anul acesta se bucură de prezenţa a numeroşi specialişti proveniţi din importante centre muzeale şi ştiinţifice din România (Alba Iulia, Bucureşti, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Orăștie, Iași, Bistrița, Oradea, Suceava, Satu Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, Deva). Lucrările ştiinţifice vor fi susţinute pe parcursul a două zile (21-22 noiembrie) în cadrul a trei mari secţiuni: Arheologie, Istorie şi Restaurare-conservare.

  Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Read more...

La Sântimbru totul se rezolvă cu…bâta. Doi bărbaţi s-au certat iar unul a ajuns la spital

  În cursul zilei de marţi, 19 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Sântimbru au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că, pe o păşune de pe raza localităţii Totoi, între doi bărbaţi s-a produs un conflict în urma căruia unul a suferit leziuni în zona capului.

  Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului iar din primele cercetări efectuate au stabilit faptul că în jurul 12,20, în timp ce se aflau în locul numit „Plopi”, de pe raza localităţii Totoi, între B.S.N. de 35 de ani şi M.I.F., de 42 de ani, ambii din comuna Sântimbru, s-a produs un conflict spontan datorită unor neînţelegeri legate de păşune.

  În timpul conflictului B.S.N. i-a aplicat lui M.I.F o lovitură cu o bâtă, în zona capului, provocându-i leziuni ( un traumatism cranio cerebral şi o plagă contuză în zona frontală), pentru îngrijirea cărora bărbatul a fost transportat la spitalul din Alba Iulia.

  În urma examinării victimei de către medicul legist s-a stabilit că leziunile suferite nu i-au pus în pericol viaţa iar potrivit certificatului medico – legal are nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

  Poliţiştii Postului de Poliţie Sântimbru au întocmit pe numele lui B.S.N., actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de  lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 180 alin. 2, din Codul Penal.

  Cercetările sunt continuate.

Read more...

CINCI reguli în lupta cu CANCERUL. Rolul ambiguu al VITAMINELOR şi ASPIRINEI

  Recent a avut loc la Amsterdam Congresul Societăţii Europene de Oncologie medicală, în care au fost discutaţi factorii de risc legaţi de apariţia cancerului şi posibilitatea prevenirii acestei teribili boli cu ajutorul vitaminelor sau chiar şi al aspirinei. Rezultatele nu sunt încă definitive, însă anumite comportamente cresc riscul de a avea cancer. De aici au luat naştere cele cinci reguli pe care e bine pe cât posibil să le respectăm.

  În cadrul Congresului Societăţii Europene de Oncologie medicală de la Amsterdam participanţii au discutat posibilele comportamente care cresc riscul de a avea o tumoare. Aceste comportamente sunt uşor de intuit şi sunt legate de stilul de viaţă. Lipsa activităţii fizice, fumatul, consumul exagerat de alcool, alimentaţia nesănătoasă şi obezitatea sunt factori de risc.

  Măresc probabilitatea de a avea cancer de-a lungul vieţii. Nu s-a reuşit însă stabilirea unui nivel de risc concret pentru fiecare dintre cei cinci factori. Cu cât creşte riscul de avea cancer în cei care beau? Încă nu avem un număr precis – asta şi din cauza că apariţia cancerului este legată nu doar de comportamentul nostru, ci şi de factori genetici şi ambientali.

  Totuşi, ceea ce este clar este faptul că activitatea fizică ajută foarte mult. Cine face circa trei ore de activitate fizică pe săptămâna are un risc mai scăzut de a dezvoltă o tumoare. Ce fel de mişcare? Nu neapărat la sala de sport – o mişcare agitată şi obositoare. Chiar şi o plimbare în ritm vioi sau mersul cu bicicletă sunt la fel de utile!
  În ceea ce priveşte alimentaţia, consumul de fructe şi legume este important; riscă mai mult cine consumă grăsimi de origine animală, carne roşie şi produse cum ar fi salamul sau cârnaţii, în care de cele mai multe ori sunt incluşi conservanţi şi alte chimicale.
  Fumatul şi consumul excesiv de alcool sunt la rândul lor dăunătoare şi asta nu doar în ceea ce priveşte cancerul.
  Toate aceste reguli le ştiam deja, nu-i aşa? Cele 5 reguli: practicarea sportului, mâncatul sănătos, greutate corporală ideală, consumul limitat de alcool şi lipsa fumului le cunosatem bine fiecare dintre noi, chiar dacă nu reuşim să le respectăm întotdeauna.
  Ceea ce a fost mai nou în cadrul concresului au fost discuţiile legate de posibila influenţă pozitivă pe care ar avea-o consumul de vitamine sau al aspirinei.
  Există anumite studii care susţin că consumul de vitamine (în special vitamina D) ar preveni apariţia unor forme tumorale. Totuşi, situaţia nu este deloc clară. Dacă se iau în considerare mai multe date nu este clar dacă consumul de vitamine are sau nu un rol pozitiv.
  Se pare că activitatea fizică este mult mai utilă decât consumul de vitamine! Chiar şi cercetătorii care au publicat rezultatele pozitive ale consumului de vitamine pentru prevenirea cancerului atrag atenţia că sunt necesare mai multe studii în viitor.
  Aceeaşi concluzie legată de consumul de aspirina.
  S-a obţinut rezultate pozitive în ceea ce priveşte forma tumorală a colonului şi rectului; cine consuma aspirină avea o probabilitate, se părea, mai mică să aibă aceste gen de cancer. Această din cauza unei substanţe din aspirină care are rol inhibitor al unei enzime care duce la transformarea celulelor normale în celule canceroase. Totuşi, în alte forme tumorale se pare că consumul de aspirină nu a jucat nici un rol pozitiv. În plus, avertizează cercetătorii, consumul pe perioada îndelungată al aspirinei creşte riscul unei hemoragii cerebrale! Deci efectele colaterale ar putea să fie extrem de serioase.
  Cancerul este o bestie extrem de periculoasă şi complexă.
  Ceea ce ne rămâne de făcut la ora actuală, în timp ce cercetătorii continuă să studieze mecanismele intime ale teribilei patologii, este să încercăm pe cât posibil să respectăm cele cinci reguli amintite anterior: să nu fumăm, să consumăm cât mai puţin alcool, să facem sport, să ne mentimen o greutate cât mai apropiată de cea ideală şi să mâncăm sănătos.

Articol scris de Cătălina Oana Curceanu, prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro

Sursa: www.evz.ro

Read more...

MAREA REEDUCARE a clienţilor, varianta pe bănci: comisioane mari şi cât mai puţin transparente

  Aflate în plină campanie de "educare financiară" a populaţiei şi "descurajare a plăţilor cu numerar" băncile din România uită cel puţin două amănunte esenţiale: reţeaua de POS-uri este mult prea mică pentru a permite renunţarea la retragerile de la bancomat(nici măcar rată la banca nu ţi-o poţi plăti cu cardul decât contra unui comision substanţial) iar comisioanele pentru tranzacţii de orice tip sunt nu doar multe şi mari dar şi total necunoscute din moment ce nu sunt afişate în momentul tranzacţiei

  Bancomatele din România nu afişează niciodată comisionul perceput pentru retragere de numerar sau alte operaţiuni în ciuda faptului că românii sunt nevoiţi să plătească printre cele mai mari şi mai diversificate comisioane de lume.O asemenea informaţie ar fi fost utilă majorităţii celor peste 10 milioane de posesori de carduri din România în condiţiile în care majoritatea folosesc instrumentul electronic nu pentru plăti directe ci pentru retragerea de numerar. Ajung adică la un bancomat. Statistic, peste 80% din tranzacţii sunt făcute la ATM iar acest lucru nu ţine neapărat de o mentalitate învechită aşa cum susţin bancherii ci de o imposibilitate tehnică.

  Mai clar,potrivit unui studiu realizat de Conso.ro în parteneriat cu Mastercard, plata întreţinerii şi plata ratei la credit sunt cele mai importante două motive pentru care românii retrag bani de la ATM. Ei bine, niciuna dintre cele două operaţiuni nu poate fi efectuată prin plata directă decât în situaţii foarte rare şi în condiţii extrem de dezavantajoase.În cazul întreţinerii lucrurile sunt destul de clare iar în cazul ratelor bancare precizăm că ele se pot achita cu cardul, la ghişeu, însă tranzacţia va fi considerată retragere de numerar şi comisionată că atare adică deloc puţin după cum arătăm mai jos.

Comisioane multe, mari şi "speciale"

  Liderii sistemului financiar din România nu se lasă mai prejos nici când vine vorba desptre costurile pe care le pun în seama clienţilor. BRD , locul doi în sistem, este chiar unicat în această privinţa şi taxează operaţiunea de consultare a soldului. Altfel spus, dacă vrei să vezi câţi bani ai în cont, trebuie să plăteşti aproximativ 0,5 euro la bancomat sau 1 euro la ghişeu.Dacă ai card la BCR, şi şansele sunt destul de mari să se întâmple aşa având în vedere că vorbim despre cea mai mare bancă din România, rişti să plăteşti sume semnficative cu titlu de comision atunci când retragi numerar de la bancomatul altei bănci. Astfel, comisionul de retragere este 1% din sumă plus 6 lei ceea c ear însemna că la 100 de lei retraşi, laşi 7 la bancă. Alături de BCR, pe lista cu doi membri a băncilor care percep pentru fiecare retragere o sumă fixă mai mare de 2,5 lei, este BRD. A doua bancă din România cere, în cazul în care clientul său retrage bani de la bancomatul altei instituţii de credit, un comision de 1%+4 lei. Aproape toate celelalte bănci percep un comision de 0,5% plus 2,5 lei pentru situaţia expusă mai sus.

  Chiar şi în ceea ce priveşte comisioanele pentru retragerea de numerar de la bancomatul instituţiei emitente a cardului, putem vorbi despre procente substanţiale. Astfel, Volskbank, de exemplu, cere 0,5%+0,5 lei, BCR 0,25%, BRD 0,2%. Există şi exemple positive adică CEC, Banca Românească, Intesa Sanpaolo şi Banca Transilvania care au comision 0.

Vrem nu vrem plătim, dar măcar să ştim

  Calculul comisionului pentru fiecare retragere nu este, ce-i drept, o practică comună în Europa, cel puţin decocamdată. Tehnologia însă există şi se dezvoltă în ţări ca Germania, Italia sau Marea Britanie. “O astfel de soluţie poate fi adusă în România. Din punct de vedere tehnic, ar fi un singur impediment. Comisioanele nu ar putea fi calculate decât pentru cardurile emise de instituţia financiară care deţine bancomatul respectiv", spune un specialist în domeniu. Mai mult, în toate ţările europene , inclusiv în România, există acele automate care permit efectuarea mai multor operaţiuni cum ar fi plata facturilor sau a ratelor şi care afi. Chiar dacă respectivele automate nu aparţin băncilor ci unor instituţii specializate în intermedierea de plăţi, modelul este acelaşi. Până să ajungem acolo însă, poate un pas important ar fi introducerea unui simplu mesaj care să te anunţe că respectiva tranzacţie va fi comisionată. Acest lucru chiar se întâmplă în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, nu şi în România. La noi se pleacă de la ideea că “lumea ştie că se plăteşte comision dacă scoţi de la alt bancomat”.

Până la 400 de lei pierduţi pe cap de familie salariată

  O familie de două persoane în cadrul căreia fiecare membru câştigă câte 2.500 de lei (undeva pe media veniturilor din Bucureşti) plăteşte anual comisioane totale de aproximativ 200 de lei pentru doar 10 retrageri de la ATM în fiecare lună, potrivit unui calcul realizat de Capital cu date de la Finzoom. Această sumă include şi comisionul de administrare a cardului la valoarea sa medie. Pe de altă parte, dacă cele două persoane deţin un card emis de o bancă a cărei reţea de bancomate este redusă, apare posibilitatea ca respectivele persoane să fie nevoite să retragă bani fie direct de la ghişeul băncii, fie de la ATM-ul altei bănci. În această situaţie, sumele plătite anual se dublează ajungând să depşească 400 de lei.

Sursa: www.capital.ro

Read more...

Colectă de alimente pentru susţinerea aşezămintelor sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei

  Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei desfăşoară până în data de 15 decembrie o colectă de alimente în cadrul Campaniei „Faptele credinţei”. Colecta se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei la nivelul întregii Eparhii în vederea susţinerii activităţii aşezămintelor sociale, având în vedere că multe dintre acestea se confruntă cu mari probleme în asigurarea fondurilor necesare funcţionării.

  Credincioşii pot dona alimentele în parohiile de care aparţin urmând ca preoţii parohi să le distribuie către aşezămintele sociale.

  În Eparhia de Alba Iulia există un număr de 76 servicii sociale, fiind vorba despre cea mai mare reţea de aşezăminte din Patriarhia Ortodoxă Română. În cadrul acestor aşezăminte se acordă zilnic sprijin şi mângâiere unui număr de peste 223 copii abandonaţi, dintre care 30 cu handicap, 105 copii săraci, 275 copii cu risc de abandon şcolar, 730 persoane vârstnice, 150 persoane fără adăpost, 155 adulţi cu handicap şi 156 familii aflate în dificultate. Costurile necesare desfăşurării activităţii acestor aşezăminte sunt asigurate în proporţie de 50% de către Biserică, mai ales prin efortul propriu al parohiilor în care s-au înfiinţat aşezămintele respective.

  „Ne dorim ca această colectă să se desfăşoare potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel:  fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună (II Corinteni 9,7), cu speranţa că această campanie va duce la întărirea credinţei şi unităţii între credincioşi potrivit cuvintelor aceluiaşi Sfânt Apostol Pavel: slujirea acestui dar, nu numai că împlineşte lipsurile sfinţilor, ci prisoseşte prin multe mulţumiri în faţa lui Dumnezeu / Slăvind ei pe Dumnezeu, prin adeverirea acestei ajutorări…/ Se roagă pentru voi…(II Corinteni 9, 12 - 14)”, a precizat părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

  Înfiinţată în anul 2001, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia funcţionează în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei desfăşurând o misiune social filantropică în sprijinul aproapelui. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferă servicii sociale familiilor şi copiilor în dificultate, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, persoanelor fără adăpost. Misiunea filantropică a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă înseamnă: dragoste şi căldură părintească pentru copiii abandonaţi, o masă caldă, sprijin, asistenţă medicală şi îngrijire pentru vârstnicii aflaţi în dificultate, un adăpost, hrană şi şansa de a-şi schimba viaţa pentru oamenii străzii sau speranţă şi sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi (Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia).

Read more...

5-7 decembrie la Alba Iulia: IPIFF 8 FESTIVALUL INDIE AL PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENŢI

  Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Primariei Alba Iulia organizează între 5-7 decembrie 2013, cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi - IPIFF.

  Timp de trei zile publicul din Alba Iulia va avea ocazia sa vizioneze ultimile premiere ale producatorilor de film independent, filme de lung si scurt metraj.

  Încă de la prima editie din 2006, Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi a urmarit promovarea filmului romanesc si a identitatii si personalitatii producatorului de film. Organizat la inceput in Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând din acest an festivalul îşi propune să devină un eveniment cultural itinerant, care să aducă filmul românesc în cele mai importante oraşe ale ţării.

  IPIFF 8 îşi propune să ofere o experienţă culturală unică în domeniul cinematografiei, aducând în faţa spectatorilor producţii realizate prin eforturi proprii ale producătorilor, fără ajutor financiar din partea Centrului National al Cinematografiei.

  Proiecţiile vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în prezenţa producătorilor şi realizatorilor.

Read more...

Prima intalnire a Romanian US Alumni Association

Președintele organizației, Romanian IVLP Alumni Association domnul Gruia Ioan Bumbu va participa, in calitate de membru fondator  in data  20 noiembrie  2013 incepand cu ora 17 la evenimentul de lansare a asociaţiei Romanian US Alumni Association. Evenimentul va avea ca temă “Relaţiile culturale dintre România şi Statele Unite ale Americii”.

Printre invitaţi se vor număra domnul Mircea Geoană, fost ambasador al României în Statele Unite ale Americii, doamna Ioana Ieronim, fost Ataşat Cultural al Ambasadei României la Washington, doamna Marjorie Stern, Ataşat Cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, domnul John Eisner, Director Artistic (LARK Theater, New York) şi doamna Lisa Rothe, Director de Programe (LARK Theater, New York). Evenimentul este destinat exclusiv foştilor absolvenţi şi bursieri ai programelor sponsorizate prin Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii

Misiunea Romanian U.S. Alumni Association este următoarea: să acţioneze ca promotor şi să îşi asume un rol important în menţinerea şi dezvoltarea bunelor relaţii culturale, sociale şi economice existente între România şi Statele Unite ale Americii, precum şi colaborarea cu toate acele organizaţii şi instituţii care contribuie la promovarea acestei relaţii. Membrii Asociaţiei au ca scop promovarea comunităţii bursierilor şi absolvenţilor de programe sponsorizate prin Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în vederea consolidării relaţiilor de bună cooperare, precum şi dezvoltarea competenţelor de conducere şi susţinerea capitalului uman în România prin promovarea valorilor specifice programelor educaţionale americane, ca şi a intereselor civice şi profesionale legitime ale membrilor Asociaţiei. Pentru realizarea scopului declarat, Asociaţia îşi propune îndeplinirea următoarelor obiective: facilitarea schimburilor multiculturale la nivel naţional şi internaţional pentru a promova drepturile şi libertăţile fundamentale, precum şi respectarea acestora, asigurarea unui cadru de dialog, schimb de informaţii şi bune practici între membrii săi, precum şi între Asociaţie şi membrii săi şi alte organizaţii sau instituţii publice, crearea şi sprijinirea de reţele profesionale care să furnizeze oportunităţi de formare şi dezvoltare atât pentru membrii săi, cât şi pentru comunitate, promovarea principiilor statului de drept şi democraţiei, al participării publice la luarea deciziei, al transparenţei şi politicilor anticorupţie, al creşterii capacităţii instituţionale a administraţiei publice, al independenţei justiţiei şi al libertăţii presei.

Read more...

Asociaţia Pakiv România –exemplu de buna practica in cadrul unor cursuri de pregatire profesionala

 

 

 

In perioada 14-17 noiembrie a avut loc la Poiana Brasov cursul cu denumirea „Managementul Propiectelor- Evaluare proiecte, Romania- stadiul pregatirii perioadei 2014-2020.

In cadrul sesiunii de pregatire Asociatia Pakiv Romania a fost nominalizata ca exemplu de bune practici prin proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, proiect promovat prin siteul AMPOSDRU. Au fost prezentate in cadrul evenimentelor principalele obiective specifice ale proiectului, activitatile si rezultatele acestuia .

Asociația Pakiv România a fost prima organizație non-guvernamentală din România care a abordat cu succes modelul de incluziune socială a persoanelor de etnie romă prin intermediul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”. Abordarea problematicii sociale a fost una de tip coprehensiv, de jos în sus, în care personalul din centre a avut contact permanent cu comunitatea, organizând în acest sens deplasări frecvente, iar comunitatea a fost atrasă să vină în centre prin unitatea culturală și activitățile culturale desfășurate de aceasta. Din aceste motive, proiectul a fost premiat și denumit model de bună practică în două ocazii, cu prilejul unor conferințe, de către AMPOSDRU, în decursul anului 2012.

          Proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” a fost implementat cu succes în șase regiuni de dezvoltare ale României în perioada septembrie 2010 – august 2013 de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686