Logo
Print this page

Imagini cutremurătoare la Institutul Matei Balș: Bolnavi tratați pe holuri VIDEO

Imagini cutremurătoare la Institutul Matei Balș: Bolnavi tratați pe holuri VIDEO

Holurile Institutului Matei Balș din Capitală dezvăluie realitatea acestor zile, surprinsă marți în imagini: pacienți Covid, tratați pe paturi improvizate de campanie.

Imaginile aparțin unui martor, care le-a postat pe facebook.

Oameni buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps”, scrie martorul în postarea sa.

”Cam asa arata holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid , este inspaimantator , nu mai au pe unde sa ii aseze , pacientii stau pe scaune la oxigen , sunt internati pe paturi de campanie . Terapia intensiva s-a mutat pe holuri . Nici nu vreau sa va spun ce munca duc medicii ,de dimineata nu i-am vazut sa bea un pahar de apa. Oameni buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum sa faca fata , cat de curand intra in colaps , daca nu e deja” – scrie Constantin Vasile Ifteme pe facebook.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a explicat marți seara, la Digi24, care este realitatea din spatele acestor imagini dure. Este o situație care durează de câteva săptămâni, consecință a creșterii accentuate a cazurilor de COVID. Este vorba despre pacienții care vin la camera de gardă, a cărei capacitate este cu mult depășită.

La camera de gardă sunt 19-20 de paturi, or au fost zile în care s-au prezentat și aproape 40 de pacienți. Cel mai greu este când pacienții vin în a doua parte a zilei, când toate paturile – eventual eliberate dimineața – sunt deja ocupate.

Adrian Marinescu dă asigurări că în ciuda acestei realități – fără precedent – cu care se confruntă „Matei Balș”, soluția găsită este cea mai bună pentru pacienți. Chiar dacă unii stau și 24 de ore pe hol, în paturi improvizate, important este că primesc imediat tratament și terapia cu oxigen, atât de necesară.

R. S.

magnanews.ro

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onWednesday, 25 November 2020 11:00

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.