Suprimarea religioasă nedemocratică provoacă îngrijorare în privința drepturilor omului din Coreea de Sud democrată

Suprimarea religioasă nedemocratică provoacă îngrijorare în privința drepturilor omului din Coreea de Sud democrată

Pastori care incită la dezbinări în familie

Într-un spațiu de publicitate din cotidianul New York Times în data de 28 Noiembrie a fost arătat un lup în haine de oaie ținând bani și un lanț în mâini, în timp ce o femeie este legată și persecutată. Sub titlul "Ban Coercive Conversion", reclama non-profit încercă să crească nivelul de conștientizare despre o femeie din Corea de Sud care a fost răpită de propria ei familie și a ajuns să moară deoarece a fost obligată să-și abandoneze credința religioasă. 

 

 

A New York citizen reading the advertisement of “Ban Coercive Conversion Program”

D-ra. Gu Ji In, victima acestui program de conversie coercitivă, a fost dusă de părinții ei de două ori în două locuri diferite mai multe luni – O mănăstire catolică și într-o pensiune. Cu toate că mediul  religios al familiei este prezbiterian, o denominație maioritară în creștinismul coreean, spațiul catolic cu aprobarea membrilor catolici a fost folosit pentru fapte împotriva drepturilor omului.  Acest tip de practici de conversie coercitivă înregistrează peste 1.000 de victime cu decese și traume mentale asemenea celor de razboi..

Pentru a restabili un cadru de respectare a justiției, o demonstrație publică cu participarea unui număr de 120.000 de participanți a avut loc în Seul în luna Ianuarie a anului trecut, prin care a fost solicitată pedepsirea pastorilor pentru acțiunile criminale de încurajare a părinților să-și răpească copiii și să-I amenințe prin forță să se convertească prin "Programul de conversie coercitivă" 

Neavând o implicare directă în faptele cu violență fizică acești pastori evita răspunderea penală și din punct de vedere financiar beneficiază de pe urma părinților. Până astăzi, guvernul coreean nu a oferit o declarație oficială.

 

120.000 de oameni în centrul orasului Seul au demonstrat pentru interzicerea programelor de conversie coercitivă

În Coreea creștinătatea dominantă devine un focar de crimă

În Coreea de Sud drepturile civile sunt ignorate datorită influențelor politice și sociale exercitate de creștini. Consiliul Creștin din Coreea (CCK) a fost infiintat în anul 1989, ca organizație unificată  de biserici creștine cu o majoritate provenită din denominația Prezbiteriană  Cu milioane de membri în biserici, CCK exercitată o influență în alegerile prezidenâiale și stabilește ce este erezie pentru a consolida un control ferm asupra puterii economice și sociale. În ultimii zece ani, media coreeană în mod frecvent a raportat despre corupția din rândul CCK. 

Controversele din CCK au provocat îngrijorări nu numai prin divizarea socială în țară, ci și prin conflict la scară globală. În timpul perioadei coloniale japoneze, biserica prezbiteriană încuraja tineretul corean să participe la razboiul inițiat de Japonia în Asia și Pacific. În 1938, Biserica a strâns bani pentru a cumpăra arme și a sustinut că "era porunca lui Dumnezeu pentru creștinii din Coreea." 

în anii 1970, cu sponsorizarea de la dictatura militară această tradiție s-a transformat în slogauri anti-pace. Recent, președintele CCK a spus oficial că cetățenii care au protestat cu lumânări aprinse în centrul orațului Seul pentru demisia fostului președinte Park Geun Hye sunt "purici" (insecte) și țin slujbe de rugăciune "pentru căderea președintelui (comunist) Moon Jae In, în numele lui Isus." 

În altă slujbă de rugăciune a celor de la CCK au fost remarci împotriva unor norme internaționale prin care au încurajat războiul care amenință ordinea globală. Un fost funcționar din guvernul lui Park a spus: "În Coreea de Sud, pentru stabilitate avem nevoie de armament nuclear."

 

Offerings required by CCK at the moment of repentance of past mistakes which worshiped the war shrine of Japan

Responsabilitatea si rolul religiei sub semnul întrebării

Pastorul Noel Malik, Director al Alianței pentru minorități Pakistan din Italia, a subliniat, "Cultele care exercită astfel de acțiuni nu sunt creștini. Acestea sunt extremiste și anti-creștine. Aș vrea să-i întreb: după care capitol și verset vă îndrumați să faceți astfel de lucruri rele? Dacă Biblia nu spune așa ceva, pentru ce faci astfel?

H.E. Samuel Sam-Sumana, fostul vicepreședinte al Guvernului din Sierra Leone, a spus: - guvernele ar trebui să încurajeze și să susțină dezvoltarea și să definitiveze politici și legi clare împotriva practicilor de conversie cu forța si aceste politici și legi trebuie să fie complet executate."

"Totodată ar fi important să existe eforturi pentru o colaborare între țările din aceeași regiune pentru a identifica și trage la răspundere în cazul unor astfel de încălcări ale drepturilor, a adaugat el.

"Au existat 137 cazuri de conversie coercitivă după moartea D-rei. Gu din ianuarie anul acesta. Acest lucru arată felul în care pastorii creștini păstoresc viețile oamenilor, a spus D-ra. Jihye Choi, co-președintele Asociației pentru Drepturille Omului pentru victimele programelor de conversie coercitivă (HAC) din Coreea de Sud. 

- Pentru a elimina aceste încălcări ale drepturilor omului prin practicile de conversie este nevoie de creșterea nivelului de conștiintizare, a subliniat ea.

 

-“Remember Gu” Facebook in the memory of the victims of the anti-human right conversion program

 

 

 

 

Last modified onWednesday, 12 December 2018 12:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top