Posturi disponibile la Centrul de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” și la Așezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare”Alba Iulia

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia scoate la concurs un postde kinetoterapeut (2 ore/zi )și un post de ergoterapeut (4 ore/zi) în cadrul Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – centru de zi pentru persoanele cu handicap.

Pentru postul de kinetoterapeut cerinţele candidatului sunt:

 1. Licenţă în specialitatea kinetoterapie la Facultatea de educaţie fizică şi sport, Facultatea de medicină, sau curs de calificare;
 2. Tehnici speciale de îngrijire în funcție de nevoile identificate;
 3. Capacitate de organizare şi planificare, atenție și concentrare distributivă; Personalitate dinamică, comunicativă, organizată
 4. Loialitate şi confidenţialitate

Descrierea postului:

 1. Organizează activităţile din cadrul centrului;
 2. Organizarea activităților de îngrijire în funcție de nevoile identificate;
 3. Responsabilitatea luării deciziilor în ceea ce privește funcția autonomă;
 4. Responsabilitatea în ceea ce privește acordarea îngrijirilor în funcție de nevoile beneficiarilor;
 5. Redactează documente, rapoarte, informări, comunicări generale;

Pentru postul de ergoterapeut cerinţele candidatului sunt:

 1. Studii în terapia ocupațională;
 2. Experiență profesională aplicată/individual sau în grup restrâns;
 3. Capacitate de organizare şi planificare, atenție și concentrare distributivă; Personalitate dinamică, comunicativă, organizată
 4. Loialitate şi confidenţialitate

Descrierea postului:

 1. Coordonează activitățile din centru supervizând direct beneficiarii;
 2. Redactează documente, rapoarte, informări, comunicări generale;
 3. Monitorizează în timp progresul atins de beneficiari față de obiectivele propuse;
 4. Organizează și desfășoară activitățile de comunicare și socializare;
 5. Atribuții profesionale/educaționale în limitele conferite de drepturile beneficiarilor cu nevoi speciale;

De asemenea, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia scoate la concurs și un postde  pedagog social (8 ore/zi)pentru Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” Alba Iulia

Cerinţele candidatului:

 1. Studii în domeniul socio-uman, curs de pedagog social
 2. Experienţă de minim 1 an în lucrul cu copiii
 3. Capacitate de organizare şi planificare a activităţilor curente
 4. Personalitate dinamică, comunicativă, organizată
 5. Loialitate şi confidenţialitate

Descrierea postului:

 1. Organizează activităţile din cadrul așezământului;
 2. Redactează documente, rapoarte, informări, comunicări generale;
 3. Menţine relaţiile cu familiile copiilor sau cu aparţinătorii acestora; 
 4. Menţine legătura cu şcoala şi învăţătorii/diriginţii copiilor;
 5. Propune măsuri de îmbunătăţire a activităţii şcolare;

Persoanele interesate de aceste posturi pot depune sau trimite un Curriculum Vitae la sediul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, str. B-P. Haşdeu, nr. 15 A sau la adresa de e-mail: filantropia_ortodoxă@yahoo.com până la data de 19 septembrie 2018.

Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu, a cărui dată va fi stabilită de comun acord cu aceştia. Toate candidaturile vor fi analizate cu obiectivitate şi în deplină confidenţialitate.

Asociaţia îşi rezervă dreptul de a testa competenţele declarate de către candidaţi.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia

 

 

 

Read more...

ANSVSA: Pesta porcină africană evoluează în 207 localităţi din 12 judeţe

Pesta porcină africană evoluează în 207 localităţi din 12 judeţe, cu un număr total de 898 de focare (dintre care 13 în exploataţii comerciale industriale, unul în abatorul aparţinând unei ferme şi unul într-o exploataţie comercială de tip A) şi 57 de cazuri la mistreţi, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Agerpres.

În total au fost eliminaţi 232.722 de porci afectaţi de boală, de la data confirmării prezenţei virusului în ţara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

În zona de N-V a României, boala evoluează în 3 judeţe, Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, prezenţa virusului fiind confirmată în 13 localităţi. Au fost ucişi 1.375 de porci domestici şi au fost afectaţi 15 porci mistreţi. În judeţul Satu-Mare sunt 7 focare în gospodăriile populaţiei şi 10 cazuri la mistreţi, judeţul Bihor - 28 de focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţ şi în judeţul Sălaj - 4 cazuri la mistreţi.

În zona de S-E a României, boala a fost confirmată în 194 de localităţi, din judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi, Ilfov, Buzău şi Giurgiu. Au fost ucişi 54.296 de porci domestici din gospodăriile populaţiei, iar în 11 exploataţii comerciale de mare capacitate, o exploataţie comercială de tip A şi în abatorul aparţinând unei ferme, au fost ucişi 178.426 de porci. Au fost afectaţi 42 de porci mistreţi. Cele mai multe focare în gospodării, 551, se înregistrează în judeţul Tulcea, unde mai sunt un focar într-o exploataţie comercială de tip A, 5 focare în exploataţii comerciale industriale, un focar într-un abator aparţinând unei exploataţii comerciale şi 34 de cazuri la mistreţi. În judeţul Brăila sunt 60 de focare în gospodăriile populaţiei şi 6 în exploataţii comerciale, în judeţul Constanţa - 67 de focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţ, în judeţul Ialomiţa - 111 de focare în gospodăriile populaţiei şi 3 cazuri la mistreţi, în judeţul Galaţi - 9 focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţ, în judeţul Ilfov - 7 focare în gospodăriile populaţiei, în judeţul Călăraşi - 41 de focare în gospodăriile populaţiei şi 3 cazuri la mistreţ, în judeţul Buzău - 3 focare în gospodăriile populaţiei şi în judeţul Giurgiu - un focar în gospodăriile populaţiei.

În data de 13 august 2018, au fost stinse primele focare de PPA, diagnosticate de la începutul lunii ianuarie a acestui an, în patru gospodării din comuna Micula, iar în data de 24 august a fost stins un focar în localitatea Sărăuad, toate din judeţul Satu-Mare.

Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe. Acţiunile autorităţilor sunt conjugate şi întreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii.

ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană.

ANSVSA precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

 

 

 

 

Read more...

Un weekend de soare și stele ale cinematografiei și muzicii la Alba Iulia Music & Film Festival 2018

Trei zile pline de evenimente au marcat Alba Iulia Music & Film Festival, timp în care peste 12.000 de spectatori s-au bucurat de proiecțiile de filme, întâlnirile cu invitații speciali și concertele celei de-a 6-a ediții a evenimentului.

Ziua de sâmbătă, 1 septembrie,  a adus, în mod firesc, cel mai mare număr de participanți, iar asta și mulțumită prezenței invitatului de onoare al ediției, actorul Florin Piersic. În întâlnirea cu publicul, actorul a depănat amintiri legate de orașul Alba Iulia și a răspuns întrebărilor venite de la cei peste 300 de spectatori prezenți în Grădina Cetății, în modul său unic și irezistibil. O oră mai târziu, într-o Piața Cetății arhiplină, Florin Piersic a fost alături de cinefili la proiecția specială a filmului Parașutiștii.

A fost o ediție plină de filme românești recent lansate în festivaluri internaționale, iar publicul din Alba Iulia a profitat din plin de oportunitatea de a le vedea înainte ca acestea să intre în sălile de cinema. Esplanada Obeliscului a fost plină în fiecare seară, la fel și Piața Amfiteatru, aici fiind programate filme precum Charleston, Povestea unui pierde-vară sau Ghinionistul. Actrița Magda Catone a închis seara de duminică răspunzând întrebărilor spectatorilor prezenți la avanpremiera filmului Scurtcircuit, lung metraj în care joacă în unul din rolurile principale.

Muzica a însoțit fiecare zi a festivalului, publicul fiind deosebit de receptiv față de tinerii artiști prezenți. Fie că au aplaudat prestațiile trupelor finaliste în competiția Next on stage sau ale câștigătorilor de la Vocea României, cei prezenți au confirmat susținerea față de noile talente ale muzicii din România.

Alba Iulia Music & Film Festival a fost prezentat de TIFF, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană (AFCU) și a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

AIMFF_2018-DAY1.jpg

AIMFF_2018-Day2-Marius_Maris.JPG

AIMFF_2018-GradinaCetății-Marius_Maris.JPG

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed