Items filtered by date: Wednesday, 06 October 2021 - Like - stiri Alba Iulia

REF România, membru al Rome Sounding Board, o inițiativă a Băncii Mondiale

La sfârșitul lunii septembrie a.c., Banca Mondială a anunțat cele 18 organizații ale societății civile (OSC) din România care formează a doua cohortă a Rome Sounding Board (RSB), o rețea de OSC selectate competitiv, cu expertiză în incluziunea socială și economică a romilor. Cu un mandat valabil până la 30 iunie 2023, OSC-urile selectate vor colabora îndeaproape cu Banca Mondială pentru a consolida incluziunea socială a romilor prin activități în cadrul Cadrului de parteneriat de țară 2018-2023 pentru România.

Fondul pentru educație pentru romi face parte din acest grup select de organizații, deoarece proiectul a fost inițiat pentru prima dată de BM în România, în 2017.
Prin intermediul RSB, Banca Mondială oferă organizațiilor de romi o platformă prin care sunt exprimate nevoile și preocupările comunităților. Acestea sunt reflectate în continuare în angajamentul strategic al Băncii Mondiale privind incluziunea socială, care vizează reducerea sărăciei în țară și încurajarea creșterii durabile a veniturilor pentru 40% din populație.
RSB își propune, prin sfaturile și activitățile sale, să promoveze drepturile egale și incluziunea socio-economică a romilor - în special a femeilor și fetelor rome - și să sprijine participarea deplină a romilor la dezvoltarea politică, socială și economică a comunităților lor.
Conform estimărilor Consiliului Europei, în România trăiesc între 1.200.000 şi 2.500.000 de romi. În ciuda progreselor României în reducerea sărăciei şi creşterea standardului de viaţă comparativ cu media Uniunii Europene, o mare parte din populaţia de romi a ţării este săracă şi exclusă de la participarea deplină la viaţa socială şi economică. Prin intermediul Grupului de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor, Banca Mondială îşi propune să identifice nevoile şi provocările reale cu care se confruntă romii, să le abordeze în cadrul angajamentului strategic în ţară şi, astfel, să accelereze progresul către o societate mai egală şi prosperă.

Cele 18 organizaţii compun a doua cohortă a Grupului de Dialog şi Cooperare pentru Incluziunea Romilor sunt: Reality check, Bucureşti; Centrul pentru Educaţie şi Drepturile Omului, Bucureşti; Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SATISPEN), Bucureşti; Centrul de Politici pentru Romi şi Minorităţi, Bucureşti; Fondul pentru Educaţie pentru Romi (REF), Bucureşti; Iniţiativa pentru Dezvoltarea Antreprenorilor Romi, Bucureşti; Platforma Civică ARESEL, Bucureşti; Asociaţia PAKIV România, Alba Iulia; Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România (UCTRR), Cluj Napoca; Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale, Cluj Napoca; Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, Cluj Napoca; Asociaţia Divers, Târgu Mureş; Organizaţia Dreptate şi Frăţie Ialomiţa, Ialomiţa; Asociaţia pentru Integrarea şi Dezvoltarea Categoriilor Vulnerabile, Galaţi; Asociaţia DANROM Făurei, Brăila; Asociaţia Nevo Parudimos, Reşita; Asociaţia Comunelor Marginalizate, Botoşani; Centrul de Resurse pentru Incluziune Socială CRIS, Ploieşti, informează Agerpres.ro.

Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanţare şi expertiză pentru ţările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide şi complexe pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să îşi consolideze reacţia faţă de provocările generate de pandemie.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686