Items filtered by date: Monday, 12 March 2018 - Like - stiri Alba Iulia

LET'S PLANT PEACE!

DESCRIERE PROIECT: Proiectul Let’s plant peace, este o idee de activitate venită din partea celor de la IPYG (Grupul Internațional de Tineret pentru Pace)  din Coreea de Sud, care și-au dorit să lucreze cu Rotakids Club Alba Iulia, fiind primul proiect realizat în acest parteneriat.

Proiectul este structurat în 2 etape:

- Prima etapă constă  în vizita reprezentanțiilor organizației IPYG în România, în cadrul căreia cei de la IPYG au vorbit despre pace cu membrii clubului Rotakids Alba Iulia. Totodată, în cadrul aceleiasi vizite, voluntarii vor face desene despre pace, acestea urmând să fie expuse în Târgu Mureș la o expoziție organizată de IPYG

- A doua etapă constă în plantarea unor semnințe de flori în orașul Alba Iulia, semințele reprezentând speranța pentru o lume fără război și la fel ca o floare pacea se realizează prin eforturi și interese continue.

SCOPUL PROIECTULUI: Scopul proiectului este acela de a îi învăța pe copii de la o vârstă cât mai mică despre importanța de a trăi într-o lume fără războaie, dar și de a răspândi cultura de pace cu alte persoane.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE:

Prima etapa - 10 martie 2018; A doua etapa - 12 mai 2018

OBIECTIVE:

- Realizarea unei noi colaborări cu oganizația din Seul

- Să le arătăm copiilor sentimentul de pace

- Lucrul în echipă

- Schimb de experiență între cele 2 culturi

În cadrul ședinței din 10 martie 2018, membrii clubului s-au bucurat de prezența coordonatorilor IPYG în România. Aceștia au vorbit despre pacea mondială, despre importanța de a trăi într-o lume fără războaie și violență. Ieri vountarii clubului au realizat prima etapă din cadrul proiectului: Let’s plant peace, unde au realizat desene cu viziunea lor despre oprirea razboiului și a conflictelor în lume. Desenele vor fi expuse în cadrul expoziției organizate de IPYG în luna mai în Targu Mures.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed