Items filtered by date: Tuesday, 24 May 2016 - Like - stiri Alba Iulia

CONCURSURI SI SURPRIZE PENTRU COPII, PREGATITE DE POLITISTII DIN ALBA, DE 1 IUNIE

În perioada 25 mai – 3 iunie 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba precum şi cu alţi parteneri, va desfăşura activităţi dedicate copiilor. Vor avea loc concursuri, iar copiii implicaţi în activităţi vor avea parte de surprize şi premii.

Pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia, au planificat o serie de activităţi dedicate copiilor, ce se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti din Alba Iulia, Aiud şi Zlatna, alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba şi cadre didactice, vor fi alături de şcolari şi preşcolari, în cadrul unor concursuri de educaţie rutieră şi a unor lecţii deschise cu tematică informativ – preventivă, după cum urmează:

Miercuri, 25 mai a.c., începând cu orele 11.00, la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, va avea loc concursul „Patrule Şcolare în acţiune” la care sunt aşteptate patrulele şcolare constituite la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Alba.  

Joi, 26 mai la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia, preşcolari ai grupelor mari din grădiniţele municipiului Alba Iulia vor participa la concursul  „Micii Pietoni”, iar marţi 31 mai, la Grădiniţa cu program prelungit „Primii Paşi” din municipiul Aiud, copiii din grupele mari ale grădiniţelor din Aiud, îşi vor expune lucrările în cadrul expoziţiei de colaje „Atenţie! Circul şi eu!”.

Miercuri 1 iunie, preşcolarii şi şcolarii din Zlatna se vor întrece în concursul de desene pe asfalt, intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”, organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba,  iar cei din Alba Iulia sunt aşteptaţi de poliţiştii rutieri, în Piaţa Cetăţii, pentru a participa la concursuri cu tematică rutieră şi activităţi recreative ce vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.   

Joi 2 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” – etapa  județeană, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu şi care constă în trei probe ( una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Vineri, 3 iunie, la Centrul de Informare și Educație Rutieră, din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia, vor fi susţinute lecţii de educaţie rutieră, la care sunt aşteptaţi preşcolari şi școlari ai claselor primare din unităţi de învăţământ din judeţ.

Copiii vor beneficia de premii constând în diplome, medalii, rechizite, articole sportive, gadjeturi, jocuri şi dulciuri ce vor fi asigurate de Consiliul Judeţean Alba şi de ceilalţi parteneri ai inspectoratului, implicaţi în desfăşurarea acestor activităţi.

 

 

 

 

Read more...

DIICOT cere urmarirea penala a patru fosti ministri

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, la data de 24.05.2016,  Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul însoţit de documentaţia din care au rezultat date şi indicii cu privire la săvârşirea de către Tănăsescu Claudiu Mihai, Popescu Ioan Dan, Vlădescu Sebastian şi Pogea Gheorghe  a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art. 367 alin. 1 şi 2 C.p.; abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 cu ref. la art. 309 rap. la art. art. 132 din Legea 78/2000 şi cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p. şi complicitate la delapidare, prev. şi ped. de art. 48 rap. la art. 295 alin. 1 din C.p. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., toate cu aplicarea art. 5 şi art. 38 alin. 1 C.p, în vederea realizării demersurilor necesare pentru sesizarea Preşedintelui României în vederea formulării cererii de urmărire penală pentru persoanele mai sus menţionate.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că   în perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finanţelor Publice,   Tănăsescu Claudiu Mihai şi ministrul economiei şi comerţului, Popescu Ioan Dan şi-au exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu, în urma unei înţelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson şi Nicolcioiu Alexandru, în sensul iniţierii şi promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 în cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor Publice.
Urmare a activităţii infracţionale derulate de către cei doi, la data de 24.10.2003, în şedinţa de guvern a fost adoptată OUG 118/2003 cu nerespectarea dispoziţiilor HG 555/2001 şi a Legii 24/2000, nefiind respectate niciuna dintre etapele obligatorii prevăzute în cele două acte normative. În acest sens, de menţionat faptul că nota de fundamentare a OUG 118/2003 a fost prezentată pentru avizare Ministerului Justiţiei la data de 27.10.2003, conţinutul acesteia fiind însă diferit de conţinutul notei de fundamentare ce a stat la mapa actului normativ.

    Totodată, în ceea ce îl priveşte pe Popescu Ioan Dan, acesta a continuat să sprijine grupul infracţional organizat iniţiat de către Patriciu Dan Costache şi după încetarea calităţii de ministru depunând mărturie în cauza arbitrală a ARB/06/03, pendinte în faţa Centrului Internaţional de Reglementare a Disputelor Relative la Investiţii (ICSID), în favoarea Rompetrol Group, declaraţie în care a făcut afirmaţii neadevărate.

    S-a reţinut că Vlădescu Sebastian, ministrul Finanţelor Publice în perioadele 22.08.2005 - 5.04.2007 ; 23.12.2009 – 3.10.2010 precum şi Pogea Gheorghe,  ministrul Finanţelor Publice în perioada 22.12.2008-23.12.2009, cu rea credinţă, nu au respectat dispoziţiile art. 8 al.2 din OUG 118/2003 modificată prin Legea 89/2005 potrivit cărora “ în termen de 6 luni de la data emiterii, prin hotărâre a Guvernului, obligaţiunile vor fi înregistrate la Oficiul de Evidenţă a Valorilor Mobiliare pentru tranzacţionarea acestora pe pieţele reglementate, în condiţiile regulamentului aprobat în acest scop de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare" şi au blocat adoptarea hotărârii de guvern care să permită vânzarea obligaţiunilor pe Bursa de Valori Bucureşti, iar statul român să-şi recupereze creanţele.

 Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

 

Read more...

Tariceanu, urmarit penal de DNA

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de DNA.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul

POPESCU TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, președinte al Senatului, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.
A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein.

Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă).

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, este anunțul DNA.

http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7403

 

 

 

Read more...

FESTIVALUL NATIONAL VOICES

 

 COMUNICAT DE PRESĂ

Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, vă prezintă în perioada 2 – 3 iunie 2016, a IV-a ediţie a FESTIVALULUI NAŢIONAL <VOICES>. În cadrul festivalului va avea loc CONCURSUL NAŢIONAL DE INTERPRETARE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU TINERI ŞI STUDENŢI, la care vor participa cele mai bune voci din centrele universitare din ţară, şi două SUPER-CONCERTE. Festivalul este singurul de gen din ţară, şi urmăreşte EVALUAREA CALITĂŢILOR VOCALE ŞI PROMOVAREA TINERILOR ŞI STUDENŢILOR TALENTAŢI ÎN DOMENIUL MUZICII UŞOARE.

Juriul concursului îl are ca preşedinte pe Viorel Gavrilă, compozitor şi dirijor, preşedintele juriului Selecţiei Naţionale Eurovision 2015 şi vicepreşedintele UCMR-ADA, Asociaţia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor. Membrii juriului vor fi : cântăreaţa de muzică pop și vedetă de televiziune, NICO, Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Claudiu Marean, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia şi Constantin Şalapi, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş. Premiile concursului constau în: TROFEU: 2000 lei, Locul I: 700 lei, Locul II:  500 lei, Locul III: 300 lei.

 

           PROGRAM:

           Joi, 2 iunie, ora 20:00, PUB SKIT” 77  

Concurs naţional de interpretare muzică uşoară pentru tineri şi studenţi

Recital Gabriel Cîndea, câştigătorul ediţiei 2015

Recital NICO

 

Vineri, 3 iunie, ora 20:00, MIRA SUMMER-Şanţurile Cetăţii

          DJ-SET MOVING ELEMENTS

          Gala Laureaților

          Concert DAN HELCIUG & SPITALUL DE URGENŢĂ

 

 

          Prezintă: Andreea Bogdan şi Dan Lungu

          Intrarea este liberă în ambele seri

 

 

 

Read more...

Actiunea caritabila "Inimioare pentru Denis" continua

Încercăm să vă spunem o poveste dureroasă. Acel gen de poveste care te trimite cu gândul la fragilitatea şi vulnerabilitatea noastră ca ființe umane. Să întrebi, fără rost (care este rostul rostului?) cum, Doamne, este posibilă atâta suferință?

Sunt frați gemeni, sunt veseli, sunt creativi, sunt isteți. Sunt lumina ochilor părinților lor. Denis Andrei şi David Alexandru. Visul lor este să joace fotbal împreună. Denis va fi portarul iar David marcatorul. Posturile sunt stabilite definitiv. Denis nu poate să umble singur dar David, da. Vor face o echipă bună. Atunci când Denis va putea.

Aici intervenim noi, prietenele copiilor. Trebuie să-i ajutăm să-şi îndeplinească dorința. Pentru asta vor trebui să muncească din greu în săli de gimnastică, cu kinetoterapeuți, în săli de operații pentru diverse corecții şi realiniamente articulare, etc.

Copilul este foarte determinat să izbândească şi noi i-o dorim din tot sufletul nostru. Și mai dorim să înțeleagă faptul că îi suntem alături şi dacă altceva nu putem, putem aduce tot oraşul să-i fie aproape. Plănuim aceasta pentru data de VINERI, 27 MAI 2016. La Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” (căruia îi mulțumim pentru implicare) va fi un TÂRG DE INIMIOARE, o campanie de colectare de fonduri pentru DENIS, viitor portar de fotbal dar care, momentan, se războieşte cu o afurisită de tetrapareză spastic.

Vă aşteptăm, aşadar, să fim alături de copil şi de suferința lui, să-l încurajăm şi să se simtă ocrotit de dragostea noastră!

Dr. Câmpean Adriana

Preşedinta Asociației “Maria Agapia” Aiud

 

 

Read more...

“Doneaza sange! Salveaza o viata!”

 

 

 

Campania “Donează sânge! Salvează o viaţă! ” a debutat marţi, 24 mai, la Alba Iulia. Proiectul, iniţiat de Patriarhia Română, este deja la a XI – ediţie, iar acestuia i s-a alăturat şi Jandarmeria Română. Câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba şi-au anunţat deja intenţia de a participa la campanie.

Donarea de sânge este un profund act umanitar faţă de semeni, este un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferinţă. Oricine poate avea nevoie într-un anumit moment al vieţii sale de o transfuzie de sânge ca urmare a unor accidente sau a unor boli soldate cu pierderi masive de sânge. Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de niciun fel de tratament, are un maximum de eficienţă şi poate duce la salvarea unor vieţi.

Pornind de la considerentele de mai sus, în perioada 24 – 26 mai, câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba vor participa la Campania “Donează sânge! Salvează o viaţă!”.  Astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, aproximativ 20 de angajaţi ai Jandarmeriei Alba s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Judeţean Alba şi au donat sânge. În zilele următoare exemplul lor va fi urmat şi de alţi colegi care au înţeles importanţa acestui demers ce vizează rezolvarea crizei acute de sânge cu care se confruntă spitalele din România.

De-a lungul anilor, Jandarmeria Alba s-a implicat în multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulţi dintre angajaţi donează sânge periodic şi, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzii Judeţean Alba atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge. Ultima acţiune de amploare s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut, în sprijinul victimelor incendiului din Clubul Colectiv din capitală.

 

 

 

Read more...

Cele mai ciudate slujbe din lume

 

 

 

Pare că în vremurile noastre putem plăti oameni ca să facă tot ceea ce noi nu avem timp să facem: să ne plimbe câinii, să ne construiască mobila, să ne organizeze locuinţa sau... să ne ţină în braţe când ne simţim singuri. Chiar aşa, oamenii pot angaja un profesionist în îmbrăţişări care să le ofere afecţiune, pot să plătească nişte domnişoare de onoare „sub acoperire” care să participe la nuntă, ba chiar şi bocitori profesionişti alături de care să plângă la înmormântările celor dragi. Iar acestea sunt doar câteva dintre meseriile extrem de ciudate, dar practicate în unele colţuri ale lumii, scrie Descopera.ro.

„Mulgătorii de şerpi” extrag veninul unora dintre cele mai periculoase reptile din lume, precum şerpii cu clopoţei sau cobrele. Veninul obţinut este deseori folosit pentru realizarea antidotului folosit în spitale sau în laboratoare şi se vinde chiar şi cu 1.000 de dolari gramul.

Domnişoarele de onoare profesioniste participă la nuntă pentru a asista şi a ajuta mireasa în ziua cea mare. Jen Glantz, cofondatoarea companiei Bridesmaid for Hire, care oferă astfel de servicii, spune că firma ei oferă tot felul de servicii şi că poate să trimită la nunţi şi oameni care să consilieze mireasa pas cu pas.

Detectorul de iceberguri a devenit o profesie după scufundarea tragică a Titanicului, în 1912. Patrula Internaţională de Gheaţă, care a fost fondată un an mai târziu, se află sub conducerea pazei de coastă a SUA. Angajaţii din acest departament se ocupă cu localizarea blocurilor de gheaţă şi calculează cele mai sigure rute prin care ambarcaţiunile pot ocoli aceste pericole. La nevoie, icebergul poate să fie tractat din zonă pentru ca itinerariul să fie eliberat.

Bocitorii profesionişti asistă la înmormântări şi îi plâng pe cei decedaţi. În multe zone ale lumii, timp de câteva ore, familiile pot angaja astfel de persoane care să le fie alături pentru a-i conduce pe ultimul drum pe cei dragi.

Instructorii de surf pentru câini. Această meserie nu se practică oriunde, ci doar în anumite restoruri exclusiviste de la marginea oceanului în care oamenii sunt dispuşi să angajeze un antrenor personal de sport chiar şi pentru animalul de companie. De cele mai multe ori, serviciile vin la pachet cu cele pentru oameni, dar există locuri în care cursurile sunt destinate doar căţeilor.

Pipăitorii de feţe mai sunt numiţi şi „cercetători senzoriali” pentru că sunt antrenaţi să-şi folosească mâinile pentru a judeca eficacitatea produselor de înfrumuseţare, precum crème, loţiuni de curăţare sau aparate de ras.

Profesioniştii în îmbăţişări sunt oameni care n-au nicio problemă să se ţină în braţe cu nişte persoane total necunoscute, atât timp cât sunt bine plătiţi. Chiar dacă se câştigă bine, uneori până la 100 de dolari pe oră, există şi dezavantaje: destule bariere psihice şi emoţionale pe care un profesionist în îmbrăţişări trebuie să le depăşească, spune Samantha Hess, o femeie din Portland care practică această meserie.

Privitorii la televizor. Aceasta este o slujbă adevărată şi nu este neapărat la fel de uşor cum sună. Potrivit unui articol publicat pe investopedia.com şi citat de Business Insider, privitorii la TV trebuie să scaneze prin diverse emisiuni şi generice şi să le găsească pe cele care se potrivesc unui program de televiziune sau de ştiri.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

CE a deblocat platile pentru POSDRU

Comisia Europeană (CE) a deblocat rambursările pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), în valoare de 167 milioane de euro, pentru care au fost întrerupte plăţile în luna februarie 2016, conform unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Anunțul a venit din partea domnului Michel Servoz, Director General al Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul CE, într-o întâlnire cu Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene.

„Ridicarea întreruperii plăților este o veste foarte bună. Vor intra imediat în țară 167 de milioane de euro. Am trimis deja o sumă și mai mare; și vor mai urma vești bune, acum că procesul a fost deblocat. Încercăm să aducem cât mai multe fonduri, atât de necesare dezvoltării României. Mulțumesc colegilor din minister și din Autoritatea de Audit, care au muncit pentru acest rezultat”, a declarat Cristian Ghinea.

Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis săptămâna trecută o altă tranșă, de 372 de milioane euro: „Estimăm că suma totală, de 539,4 milioane euro, se va întoarce la bugetul de stat până la sfârșitul acestui an. Ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 10% a gradului de absorbție per total program POSDRU”, a completat Ministrul Fondurilor Europene.

Întrevederea a vizat și politicile sociale ale Guvernului român. Michel Servoz a remarcat că, prin Pachetul anti-sărăcie lansat în februarie 2016 se vine cu „o abordare integrată foarte necesară, care sper să continue și în guvernările viitoare”. Pachetul anti-sărăcie (lansat în februarie 2016) include 47 de măsuri care țintesc toate categoriile de vârstă, dar se concentrează în special pe măsuri pentru copii.

Multe dintre măsurile din pachetul anti-sărăcie lansat de Guvern vor putea fi finanțate prin apelurile de proiecte pe care Ministerul Fondurilor Europene le va lansa în 2016.

CE a întrerupt termenul de plată pentru România pentru POSDRU 2007-2013 în luna februarie 2016. Prin eforturile comune ale Ministerului Fondurilor Europene și ale Autorității de Audit, rata de eroare a fost adusă sub nivelul acceptabil, permițând decizia de deblocare anunțată zilele acestea de oficialii europeni, se mai menţionează în comunicatul MFE.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686