Items filtered by date: Thursday, 02 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

GRUIA BUMBU INVITAT LA RECEPTIA DE LA AMBASADA SUA, CU OCAZIA ZILEI INDEPENDENTEI

Gruia Ioan Bumbu, președinte al Romanian IVLP Alumni Association și președinte al Asociației Pakiv Romania, participă joi seara de la ora 19 la recepția ce are loc la Ambasada Statelor Unite de la București, eveniment care marchează aniversarea Zilei Independenței.
Programarea cu două zile în avans față de Ziua Națională - 4 iulie, este legată de posibila participare la recepție a Secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, aflat joi în vizită în Romania.
Klaus Iohannis a anunțat pe site-ul instituției prezidențiale că participă la recepția de la ambasadă.
Anul trecut recepția a fost organizată pe 3 iulie și a fost perturbată de o furtună. 
Petrecerea are loc în grădina ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, 
Cu ocazia Zilei Independenței, însărcinatului cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson, a transmis urmatorul mesaj:
“Acum 239 de ani, părinții noștri fondatori au adoptat Declarația de Independență. Ei credeau că toți oamenii au fost creați egali, liberi să gândească, să se roage și să trăiască așa cum doresc, că destinul nostru nu va fi hotărât pentru noi, ci de către noi. Ei au întemeiat măreața noastră națiune pe principiile egalității și libertății.
Sărbătorim ziua de naștere a națiunii noastre la ambasadă cu câțiva dintre prietenii noștri români. Anul acesta celebrăm și 135 de ani de relații diplomatice bilaterale. Prietenia noastră se bazează pe valorile transatlantice pe care le împărtășim. Ne dorim ca toți românii să se bucure de pace și securitate, protejați de statul de drept, având la dispoziție mijloacele necesare pentru a prospera și pregătiți să profite de oportunitățile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim.
Vom explora toate oportunitățile de a ne uni eforturile cu ale românilor pentru a sprijini obiectivele noastre comune și prietenia din ce în ce mai profundă. Vom continua să colaborăm cu România pentru a garanta protejarea, consolidarea și păstrarea ideilor și instituțiilor democrației, libertății și egalității, nu doar acum, ci pentru toate generațiile viitoare.
Vă mulțumesc ! La mulți ani de Ziua Independenței!”

Read more...

De ce este acuzat Dan Motreanu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de MOTREANU DAN ȘTEFAN, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (la data faptelor și în prezent) în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, spălarea banilor, se arată într-un comunicat al DNA remis joi.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate, precizează comunicatul.

Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani.

Suspectului MOTREANU DAN ȘTEFAN i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În dosar se efectuează acte de urmărire penale și față de alte persoane, printre care şi George Scutaru.

 

Read more...

Dan Motreanu, la DNA

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupție.

"Procurorii mi-au adus la cunoștință calitatea de suspect. Urmează o altă audiere", a declarat deputatul PNL, la ieșirea din sediul Direcției.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, prim-vicepreședintele PNL a fost chemat la DNA în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686