Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Thursday, 05 February 2015 - Like - stiri Alba Iulia

BE HUMAN, NOT A RACIST!

“New Diplomacy: Building on 75 Years”, eveniment ce marchează aniversarea a 75 de ani de existență a programului The International Visitor Leadership Program (IVLP), se desfășoară în perioada  4-8 februarie 2015, la Washington, subliniind încă o data faptul că una din prioritățile politicii SUA din întreaga lume este de a susține instituțiile democratice și de a apăra drepturile omului sprijinind aceste obiective prin numeroase proiecte IVLP.

În cadrul manifestărilor de astăzi, albaiulianul Gruia Ioan Bumbu, în calitate de președinte al Romanian IVLP Alumni Association, a fost invitat să susțină un discurs pe tema drepturilor omului, a discriminării romilor și eforturilor actuale de promovare a egalității și incluziunii sociale pentru această populație minoritară.

Prezența domnului Bumbu la Washington nu este deloc întâmplătoare, dânsul fiind un binecunoscut activist pentru drepturile minorității de etnie romă încă din anii '90. În anul 1991 a ocupat funcția de director al Organizației Romani CRISS - Centrul Romani pentru Intervenții și studii Sociale. De asemenea, are o carieră de peste 7 ani în structuri guvernamentale: fost consilier în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, fost consilier al Primului Ministru cu privire la Siuația Romilor, președinte al Asociației Pakiv România și președinte al Romanian IVLP Alumni Association.

“Sunt convins că este necesar să înțelegem efectele discriminării și ce eforturi trebuie întreprinse pentru a promova incluziunea socială și egalitatea de șanse a populației minoritare. Această problemă devine din ce în ce mai apăsătoare datorită faptului că soluția sau clarificarea ei poate avea un impact enorm asupra evoluției comunităților de romi, atât local cât și global.[…]

Există diferențe între dezvoltarea Comunității Rome și cea Afro –Americană, datorită faptului că minorității rome îi lipsește tradiția democratică, în timp ce SUA se bucură de o societate cu tradiții democratice puternice. Cu toate acestea, istoria recentă ne arată că modelul integrării comunității afro-americane în societate poate fi aplicat în mod similar și în cadrul societăților în care conviețuiesc minorități de etnie romă”, a susținut domnul Bumbu la Washington.

“Este corect să menționăm un lucru, chiar dacă etnicii afro-americani și etnicii romi și-au început drumul spre emancipare în același fel, având o ideologie aproximativ asemănătoare, se poate spune că situația etnicilor afro-americani s-a înbunătățit mult mai mult, până în prezent, decât situația etnicilor romi.

În consecință, întreaga societate are de învățat din erorile de gândire și conduit manifestate față de minoritatea romă, însă acest lucru nu trebuie să ne oprească în construirea unei societăți bazate pe respectarea libertății, a demnității și a egalității, atât economice cât și sociale.

Este nevoie de mai multe acțiuni în vederea reducerii animozității anti-rome, a stigmatizării și a descriminării.

Împreună, sunt convins că vom găsi o modalitate de a dezvolta acțiuni comune în vederea creării unor condiții de viață mai bune, atât pentru Națiunea Romă, cât și pentru Europa”, a subliniat președintele Romanian IVLP Alumni Association, domnul Gruia Ioan Bumbu. 

Romanian IVLP Alumni Association promovează programele de schimb cultural desfășurate cu state în care funcționează ambasade americane, prin intermediul căreia sunt proiectate şi implementate iniţiative, cum ar fi: conferințe, seminarii, workshop-uri, premii, campanii de informare, produse editoriale.

Romanian IVLP Alumni Association este membră în Rețeaua Europeană a Asociațiilor Americane Alumni, care s-a înființat la sfârșitul anului 2011, la Roma, fiind o organizație care are membrii fondatori organizații naționale. Accesul în această structură este permisă exclusiv membrilor care au fost sau sunt beneficiari ai diferitelor programe susținute de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686