Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Tuesday, 10 February 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Consiliul Judetean Alba, Unitatea de Implementare a Proiectului Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa si ROSPA0043 Frumoasa

Comunicat  de presă

28.01.2015

 

Conştientizarea publicului cu privire la valoarea biodiversităţii din Frumoasa prin intermediul unui film documentar şi a 7 filme scurte.

Pentru sensibilizarea cetățenilor din cele 24 de localități incluse în siturile ”Frumoasa” au fost realizate șapte filme scurte și un film documentar de 30 de minute, care prezintă speciile naturale și habitatele de importanță comunitară ale sitului, beneficiile asociate, problemele existente și alte aspecte relevante pentru proiect.

Filmul documentar conţine o prezentare generală a celor două situri, mediul abiotic şi biotic (geologie, geomorfologie, climă, floră, faună), habitatele naturale şi speciile sălbatice care fac obiectul conservării, precum şi date de arheologie-istorie, aspecte de cultură şi tradiţii din zona Frumoasa.

De asemenea, deoarece suprafaţa şi complexitatea capitalului natural din cele două situri este extrem de mare, au fost realizate şi 7 filme scurte (de câte două minute) în care sunt prezentate problemele specifice aferente fiecărei grupe taxonomice de specii (mamifere, păsări, amfibieni şi reptile, peşti, nevertebrate, floră) şi habitatelor naturale ce constituie obiectivele de conservare. Filmările s-au întins pe perioada celor patru anotimpuri. Acest lucru a fost considerat important atât pentru surprinderea diverselor faze din ciclul de viaţă al anumitor specii, cât şi pentru corelarea cu activităţile umane specifice fiecărei perioade din an.

Filmele au fost regizate de Mariana Pachiș și realizate de Brio Media SRL Pitești, beneficiind și de participarea actriței Adriana Trandafir. Filmul documentar şi filmele scurte au fost difuzate la televiziunile locale sau regionale din Alba, Sibiu, Vâlcea și Hunedoara, dar vor fi utilizate și pentru promovarea ROSCI0085 Frumoasa şi ROSPA0043 Frumoasa în cadrul Centrului de Vizitare şi Informare Frumoasa (care va fi construit în Poarta Raiului).

Prin proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, SMIS – CSNR 36409se propune realizarea planului de management integrat pentru siturile ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa, cu accent pe măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile și habitatele de importanță comunitară aflate pe suprafața acestora. Suprafața totală a ariilor vizate de proiect este de 137.115 ha, localizată în raza teritorială a județelor: Alba, Hunedoara, Sibiu și Vâlcea. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu 2007-2013, Axa prioritară 4, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).acesta este siteul proiectului www.naturafrumoasa.ro

acesta este canalul de youtube unde gasiți și restul filmelor scurte
Read more...

Consiliul Judejean Alba a semnat contractul pentru executia Centrului de management integrat al deseurilor de la Galda de Jos

Comunicat de presă

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               10 februarie 2015

Consiliul Județean Alba a finalizat procedura de achiziție publică pentru cel mai mare contract de lucrări din cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. În 21 ianuarie 2015 a fost semnat contractul pentru execuția Centrului de management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos. Investiția în valoare de 86.856.819,70 de lei, fără TVA, va fi realizată de Asocierea SC Porr Construct SRL – SC Porr Bau GmbH – Entorsa Italia SpA. Perioada de execuție a contractului este de 15 luni. Antreprenorul va proiecta și construi la Galda de Jos o stație de sortare (capacitate de 42.213 de tone pe an) și o stație de tratare mecano-biologică (capacitate 85.566 tone pe an) și va executa depozitul conform unde vor fi depozitate deșeurile colectate la nivelul întregului județ. Celula depozitului va avea o capacitate de 543.000 metri cubi de deșeuri.

Centrul de management integrat al deșeurilor va fi construit în extravilanul localității Galda de Jos, la o distanță de 16,5 km de Alba Iulia, principalul generator de deșeuri, și la aproximativ 6 km de orașul Teiuș. În cadrul stației de sortare vor fi selecționate deșeurile reciclabile colectate separat în județ, respectiv sticla, hârtia și cartonul, plasticul și metalul. Staţia de tratare va avea rolul de a trata din punct de vedere biologic deşeurile biodegradabile, reducându-se astfel semnificativ cantitatea care va ajunge, în final, în depozitul conform.

Consiliul Județean Alba a semnat în 28 ianuarie 2014 și contractul privind execuția lucrărilor de închidere a depozitului neconform de deșeuri de la Alba Iulia. Rezultatul procedurii de achiziție a fost contestat la CNSC și, ulterior, la Curtea de Apel. Ambele instituții au menținut rezultatul licitației. Contractul a fost încheiat cu societatea Bilfinger Baugesellschaft MBH Viena, are o valoare de 8.615.503,96 lei, fără TVA și se va derula pe o perioadă de 11 luni. Depozitul neconform din Alba Iulia este singurul care mai este funcțional în județul Alba, activitatea de depozitare urmând să fie sistată în iulie 2015. Pentru celelalte șase depozite neconforme care vor fi reabilitate din punct de vedere ecologic (Cîmpeni, Abrud, Cugir, Ocna Mureș, Aiud și Blaj) contractele de execuție au fost încheiate în 18 noiembrie 2014. De asemenea, contractul privind realizarea a două stații de transfer deșeuri, la Blaj și Tărtăria, a fost semnat în 16 septembrie 2014 cu Asocierea SC Hidroconstrucția SA – SC Iridex Group Construcții SRL – SC Argif Proiect SRL.

Cele nouă contracte de lucrări încheiate în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” au o valoare totală de aproximativ 124,35 milioane de lei (circa 28,2 milioane de euro). Informații complete despre proiect pot fi obținute pe site-ul www.ecoalba.ro.

Proiect confinanțat din Fondul European de dezvoltare Regională prin POS Mediu.

 

Read more...

Elena Udrea, la DNA

Deputatul Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție după ce Camera Deputaților a încuviințat cererile procurorilor de urmărire penală, reținere și arestare preventivă în dosarele Gala Bute și Microsoft.

Udrea a fost aşteptată în faţa de sediului Direcţiei de mai mulţi protestatari, care au huiduit-o şi i-au strigat diverse cuvinte, cum ar fi "Hoaţa!" şi "La puşcărie!".

Deciziile Parlamentului au fost deja publicate în Monitorul Oficial a celor şase hotărâri ale Camerei Deputaţilor privind aprobarea cererilor de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea , procurorii au citat-o să se prezinte marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Elena Udrea ar putea fi reținută de procurorii anticorupție, urmând să fie prezentată unei instanțe - Înalta Curte de Casație și Justiție în acest caz, pentru că Udrea e fost ministru - cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686