Items filtered by date: Wednesday, 02 December 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Strauss Festival Orchestra Vienna, in premiera in Alba Iulia

În data de 10 decembrie 2015, ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, va avea loc concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se detaşează între toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului. Artiştii sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor. Vienezii concertează pentru prima dată în Alba Iulia, dar pentru al șaptelea an consecutiv în România, după ce au cucerit publicul ca invitați în Festivalul Enescu.

Strauss Festival Orchestra Vienna va răspândi fascinația Vienei Imperiale în toată România de-a lungul unui amplu turneu național, în care va susține 11 concerte în 9 orașe.

Strauss Festival Orchestra Vienna oferă un spectacol total, care satisface atât auditivul, vizualul, dar şi emoţionalul. Programul muzical este foarte divers, cuprinzând valsuri, marşuri şi polci şi, desigur, o colecţie specială dedicată Crăciunului. Programul pe care Orchestra vieneză l-a pregătit în acest an este nou, similar Concertului de Anul Nou pe care Orchestra îl susține an de an în Wienner Konzerthaus. Este un spectacol autentic vienez, rafinat, potrivit pentru toate generațiile, care împlineşte cele mai exigente doleanţe ale melomanilor şi dezvoltă emoţii nebănuite în rândul necunoscătorilor. Prin spectacolul Christmas in Vienna publicul este transpus în fascinanta lume vieneză şi are şansa de a se simţi, măcar pentru o noapte, invitat de onoare la balurile imperiale.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului și care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre. Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Artiștii au cucerit întreaga lume, Strauss Festival Orchestra Vienna susținând turnee pe tot mapamodul, având numeroase apariții TV și participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu. http://www.guth-strauss-vienna.at/konzerte.php

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scenele lumii. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii.

Monika Mosser este o artistă prin excelență vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra și prima solistă vest-europeană invitată să concerteze împreună cu Filarmonica din Moscova.

Trăiește un Crăciun de poveste în cea mai distinsă companie – Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser!

Evenimentul face parte din programul național cultural „Artă contra Drog” 2015, inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Fim „Dracula” în parteneriat cu C.I.A.D.O. România, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

Christmas in Vienna

Strauss Festival Orchestra Vienna

Dirijor Maestro Willy Büchler

Soprano Monika Mosser

 

Johann Strauss Jr.

„Einzugsmarsch aus dem „Zigeunerbaron“

Johann Strauss Jr.

„Wein, Weib und Gesang” op. 333

Robert Stolz

„Du sollst der Kaiser meiner Seele sein“

Johann Strauss Jr.

„Banditen – Galopp” op.378

Johann Strauss Jr.

„Wildfeuer” op. 313

Josef Strauss

„Thalia” op. 195

Johann Strauss Jr.

„Wiener Blut“ Duett in Soloversion

Johann Strauss Jr.

„Vergnügungszug” op. 28

******

Johann Strauss Jr.

„Wo die Citronen blüh’n” op. 364

Emmerich Kálmán

„Was in der Welt geschieht“ from „Zirkusprinzessin“

Josef Strauss

„Winterlust” op. 121

Johann Strauss Jr.

„Donauweibchen” op. 427

Franz Lehár

„Hör ich Zymbalklänge“ from „Zigeunerliebe“

Josef Strauss

„Feuerfest!” op. 269

Johann Strauss Jr.

 „Auf der Jagd” op. 373

******

Read more...

Pista pentru biciclete intre Sebes si Petresti

Veste buna pentru biciclisti! Pe pista pentru biciclete dintre Sebes si Petresti se poate…pedala! In prezent, muncitorii lucreaza la asfaltarea traversarilor peste pista spre gospodariile oamenilor si in scurt timp lucrarile vor fi finalizate.
De asemenea, aici pe strada 1 Mai sau Drumul Petrestiului, cum mai este denumit Drumul National 67C, Transalpina, au fost montate patru limitatoare de viteza din cauciuc. In zona au avut loc, foarte multe accidente  si autoritatile locale au decis sa intervina. Primarul Sebesului, profesorul Alexandru Dancila ne-a declarat ca: ,, In urma cu un an, am redus viteza la 50 de km pe ora, intre Sebes si Petresti dar putini soferi s-au conformat. Accidentele de circulatie au continuat sa se produca, fiind accidentati inclusiv biciclisti. Am decis sa construim o pista pentru biciclete, in lungime de 1400 de metri, marcata pentru doua sensuri de mers si semnalata cu indicatoare de circulatie. Acum montam si patru limitatoare de viteza din cauciuc, la trecerile de pietoni. Lucrarile se ridica la suma de 700.000 de lei si vor fi finalizate in cursul acestei luni. Tot  in cartier se lucreaza la asfaltarea a opt strazi”
De mentionat ca aici, in zona, se afla cel mai nou si elegant cartier de case din judetul Alba, in care locuiesc peste o mie de oameni.
 
Adi Ghimpean
 
 
 
 
Read more...

Darea în plata - permisa de Comisia Europeana si recomandata de Parlamentul European

Legea dării în plată, unul dintre cele mai controversate acte normative din ultima perioadă,  a ajuns spre promulgare pe masa președintelui României.

Legea stipulează faptul că o persoană poate scăpa integral de datorie prin cedarea către bancă a dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat. De asemenea, în cazul în care debitorul a ipotecat mai multe bunuri în favoarea băncii, le va ceda acesteia pe toate. Legea se va aplica atât contractelor de credit aflate în derulare în prezent, cât şi celor încheiate după data intrării în vigoare a noilor dispoziţii.

Darea în plată (“datio in solutum”), care permite închiderea un credit ipotecar prin predarea imobilului ipotecat către creditor, este o măsură recomandată de Parlamentul European pentru toate statele membre, iar directiva Uniunii Europene privind creditele ipotecare permite instituirea unei asemenea proceduri, informează Profit.ro

Legea este susținută și de Directiva Europeană 2014/17 care încurajează statele membre să ia măsuri sporite pentru protecția consumatorilor, inclusiv prin darea în plată, respectiv trecerea în proprietatea băncii a imobilelor ipotecate fără costuri suplimentare. Însă directiva vorbește de contracte care se încheie începând cu martie 2016 și nu invocă principiul retroactivității. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, apoi va produce efecte după 15 zile.

Parlamentul României a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege privind darea în plată, România devenind al doilea stat din Uniunea Europeană, după Spania, în care ar putea fi aplicat, la nivel de lege, principiul “datio in solutum”, dacă președintele Iohannis va promulga legea.

Read more...
Subscribe to this RSS feed