Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Friday, 09 January 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Trei teroristi si patru ostatici morti

Acesta este bilanțul celor două luări de ostatici de vineri, ce au avut loc în Franța, deznodământ ce pune capăt celor trei zile de urmărire, după atacul de la Charlie Hebdo, care a provocat o undă de şoc în întreaga lume.

Asaltul forțelor de securitate franceze a fost lansat aproape simultan asupra băcăniei  kosher din Porte de Vincennes (în arondismentul XII din estul Parisului) și a tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, unde fraţii Cherif şi Said Kouachi, principalii suspecți ai masacrului de la Charlie Hebdo, se baricadaseră în cursul dimineții. În urma intervenției, cei doi jihadişti acuzaţi de masacrul de la Charlie Hebdo, au fost uciși de către forţele de elită franceze.

Cadavrele a cinci persoane, inclusiv al presupusului autor al luării de ostatici, Amedy Coulibaly, au fost găsite în supermarketul evreiesc după asalt, potrivit unor surse din cadrul poliţiei. Atacatorul, identificat drept Amedy Coulibaly, un delincvent multirecidivist de 32 de ani, ameninţase că ucide toţi ostaticii dacă trupele speciale ale jandarmeriei dădeau asaltul la Dammartin unde se baricadaseră fraţii Kouachi.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Grupul terorist Stat Islamic a revendicat atentatul.

Read more...

ALERTA PARIS: Luare de ostatici la o bacanie

Potrivit postului de televiziune FRANCE 24 un bărbat a luat ostatice mai multe persoane într-un magazin alimentar evreiesc din Pont de Vincennes, în estul Parisului.

Postul citat a adăugat că este posibil ca autorul luării de ostatici să fie aceeași persoană suspectată că a ucis joi o polițistă.

UPDATE: Cel puțin cinci persoane, printre care o femeie și un copil, au fost luate ostatice vineri de un bărbat într-o băcănie kosher din Porte de Vincennes (în arondismentul XII din estul Parisului).Cel putin două persoane au fost ucise în urma atacului de la magazinul alimentar, anunță FRANCE 24, care citează surse din poliție.

Read more...

FRANTA: Focuri de arma si luare de ostatici - IMAGINI LIVE

Tensiune maxima în Franța. La 48 de ore de la masacrul din Paris, cei doi criminali nu au fost prinși nici până acum deși pentru această acțiune au fost mobilizați 90 de mii de polițiști.

Focuri de armă ar fi fost trase în această dimineață în nordul Franței în urmărirea suspecților atacului terorist de la Charlie Hebdo de către politie. Doi indivizi înarmați care semănau cu frații Kouachi au furat o mașină dintr-o localitate din nord estul Parisului, iar apoi au mers la o societate comerciala unde au luat ostatici.

Potrivit presei franceze, poliția a confirmat că în sediul unei tipografii din localitatea Seine-et-Marne, situată nu departe de aeroportul Roissy - Charles de Gaulle, se desfășoară o luare de ostatici, iar înainte s-a înregistrat un schimb de focuri în timpul ce poliția urmărea doi indivizi, presupușii autori ai atacului asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Numărul persoanelor luate ostatice nu este deocamdată cunoscut, iar localitatea menționată este încercuită de trupele speciale. 

O amplă operațiune a autorităților este în plină desfășurare. Cel puțin 5 elicoptere survolează zona.

Ministrul de interne Bernard Cazeneuve confirmă luarea de ostatici si operațiune de capturare a suspecților. Negocierile ar fi în desfășurare. Schimbul de focuri s-a produs în zona localității Dammartin-en-Goële, la circa 20 de kilometri de aeroportul Roissy. Potrivit primelor informații confruntarea s-ar fi soldat cu 2 morți și 20 de răniți.

Imagini in direct


Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686