Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Wednesday, 28 January 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Cardul national de asigurari sociale de sanatate va fi operational incepând cu 1 februarie

Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate va deveni operațional începând cu 1 februarie 2015 și va putea fi utilizat de către asigurați la medicii de familie, în spitale și în farmacii, precum și de către furnizorii de servicii medicale, medicamente sau dispozitive medicale.

Pentru o perioadă de trei luni, respectiv între 1 februarie şi 30 aprilie, cardul de sănătate va putea fi utilizat în paralel cu sistemul actual, urmând ca începând cu 1 mai utilizarea acestui document în sistemul de asigurări sociale de sănătate să devină unicul instrument de validare a serviciilor medicale.

Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre care modifică normele de aplicare privind cardul național de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit actului normativ, serviciile medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală se acordă în condiţiile actelor normative în vigoare, fără a fi necesar cardul național de asigurări sociale de sănătate.

Persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani după 1.02.2015 sau dobândesc calitatea de asigurat prin plata contribuției ulterior acestei date şi, ca urmare, nu li s-a emis încă un card național de sănătate, vor face dovada calităţii de asigurat in  baza  unei adeverinţe de asigurat eliberată de casa de asigurări de sănătate. Această adeverinţă este valabilă până la data la care asiguratul intră în posesia cardului, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data emiterii acestuia.

Persoanele care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă primirea cardului național, vor depune o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care sunt luate în evidenţă, însoţită de cardul național, în situaţia în care acesta a fost distribuit. Aceste persoane vor face dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de trei luni, eliberată la solicitarea asiguratului de către casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă.

Cardurile naţionale de sănătate nedistribuite şi predate de către operatorul de servicii poştale la casele de asigurări de sănătate urmează a fi distribuite asiguraţilor de către casele de asigurări de sănătate, fie prin prezentarea acestora la sediul casei de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, fie prin intermediul medicilor de familie, cu ocazia primei prezentări în vederea acordării unui serviciu medical.

   

Read more...

Victorie europeana pentru CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

Continuă șirul victoriilor europene pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins marți seară, scor 74-61 (10-23, 19-11, 23-13, 22-14), în Cehia, pe CEZ Basketball Nymburk, în prima partidă din aventura cehă din această săptămână, care a contat pentru etapa a V-a din Liga Europei Centrale. Cu acest succes trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a ajuns la cea de-a 11 victorie consecutivă în CEWL, a cincea din acest sezon competițional și este matematic calificată în Final Four-ul competiției.

Disputa a debutat foarte prost pentru universitare, care s-au văzut rapid conduse pe tabelă, iar diferența nu a făcut decât să crească minut cu minut, gazdele din Nymburk câștigând primul sfert la o diferență de 13 puncte, iar în cea de-a doua parte reușind să câștige un avans de 18 puncte, iar partida părea să fie una de coșmar pentru trupa din Alba Iulia. Sportivele universitare și-au dat apoi seama de importanța unei victorii și au început să își ridice nivelul jocului reșind să reducă din diferență, la pauza mare scorul indicând scorul de 35-29 pentru trupa cehă. La revenirea de la cabine, fetele lui Popov au preluat decisiv conducerea meciului, reușind să treacă după doar câteva minute în avantaj pe tabelă, câștigând sfertul 3 cu 23-13. Meciul a decurs de aceiași manieră până la final, iar CSU a reușit să se impună și să câștige clar grupa A a CEWL, chiar dacă mai are de disputat încă o partidă.

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost americanca Jessica Kuster, de la CSU, care a reușit 13 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, pentru un coeficient de eficiență de 23 de unități. O performanță de remarcat individuală a avut și Wumi Agunbiade la de universitare care a înregistrat un double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări. Jocul a fost câștigat însă de un joc colectiv eficient al echipei lui Popov și Lăncrănjan, lucru demonstrat de faptul că toate jucătoarele introduse în teren au marcat.

Cu cinci succese în cinci partide jucate, CSU ocupă prima poziție în Grupa A și urmează să dispute o ultimă confruntare tot în Cehia, joi, 29 ianuarie 2015, cu Kara Trutnov.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade - 15 puncte și 10 recuperări, Jessica Kuster - 13 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Valencia McFarland -  11 puncte și 4 recuperări, Milica Deura - 9 puncte și 5 pase decisive, Elisabeth Pavel - 9 puncte și 9 recuperări, Marta Fodor - 2 puncte și 2 pase decisive și L'Oreal Price - 2 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Declarație Miroslav Popov, antrenor principal CSU Alba Iulia: Consider că am făcut o treabă bună, iar în acest moment suntem 100% calificați mai departe în competiție, deoarece avem cinci victorii din tot atâtea partide disputate și nimeni nu ne va mai putea depăși în clasament. Am intrat în partidă după o călătorie foarte lungă de 16 ore, lucru care s-a simțit ca nivel de oboseală, în special în primul sfert, când le-am permis adversarelor să își facă jocul și să marcheze din faze simple, chiar și de 3 puncte. După ce am schimbat apărarea și am început să jucăm normal, ne-a ieșit foarte bine și faza de contraatac și ne-am impus în cele din urmă la o diferență lejeră de 13 puncte. Îmi felicit jucătoarele pentru prestația din această competiție și calificarea în turneul final. Sper să câștigăm și ultima confruntare din grupă și să ne păstrăm parcursul imaculat din Liga Europei Centrale.

CSU Alba Iulia 

Read more...

ALBA: PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE INFRACTIUNI ECONOMICE

În această dimineaţă, 20 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria  Alba Iulia, efectuează 5 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

Activităţile vizează domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor persoane din judeţele Alba (două percheziţii) şi Cluj (3 percheziţii).

În cauza aflată în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din I.P.J. Alba, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat prin intermediul „bursei de transporturi” efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate. se arată într-un comunicat al IPJ Alba. 

Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care are capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj,  cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi.

Prin aceste operațiuni, celor 18 părţi vătămate li s-a creat un prejudiciu de peste 144.000 de lei.

Pentru obţinerea de probe în cauză, azi, 28 ianuarie 2015, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, efectuează 5 percheziţii urmând să fie puse în executare 4 mandate de aducere faţă de persoanele bănuite de comiterea faptelor de înșelăciune” şi „abuz de încredere prin fraudarea creditorilor”, (două din judeţul Alba şi două din judeţul Cluj) care vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu sprijinul Serviciul de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686