Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Tuesday, 27 January 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Ucraina declara Rusia drept stat agresor

Parlamentul ucrainean a adoptat marți un proiect de lege prin care Rusia este declarată "stat agresor", iar autoproclamatele republici Donețk și Lugansk sunt calificate drept organizații teroriste.

Declarația a fost aprobată cu voturile a 271 de parlamentari din cei 298 prezenți la ședința de marți a Radei Supreme, parlament unicameral ce numără 450 de locuri.

Anterior, guvernul de la Kiev a anunțat instituirea stării de urgenţă în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, unde insurgenţii proruşi au declarat că au în plan crearea unui front comun după ce au lansat vineri o nouă ofensivă împotriva trupelor guvernamentale. În acelaşi timp, pe întreg teritoriul Ucrainei a fost instituită starea de alertă maximă.

Read more...

27 Ianuarie : ZIUA INTERNATIONALA DE COMEMORARE A HOLOCAUSTULUI!

Acum mai bine de 3 ani am avut ocazia să vizitez Auschwitz..un loc pe care probabil nu îmi mai doresc să îl vizitez, un loc în care și acum se simte durerea celor care au murit..un loc în care plimbându-te printre ruinele lagărelor încerci să înțelegi prin ceea ce au trecut acei oameni: copii, femei și bărbați..un loc în care s-au păstrat jucării, haine, fotografii, părul femeilor, covoarele făcute din părul acestora, un loc în care acei oameni au fost omorâți de viu în camera de gaz.

După ce pleci de acolo este greu să exprimi în cuvinte ceea ce vezi și trăiești acolo! Este greu să explici cum au putut să lase copii să ajungă la stadiul de schelet, să îi omori cu sânge rece, să nu le dai de mâncare. Este crud că atât țiganii cât și evreii au trebuit să treacă prin aceste lucruri..Vizita la Auschwitz pentru mine a avut un impact emoțional mare, un impact care persistă și acum..așa cum am mai spus este greu de exprimat în cuvinte senzația pe care o ai când ajungi acolo!

Georgia-Rafaela Vusdea

Read more...

“Let My People Live!”

Cea de-a doua zi a forumului internațional al Holocaustului de la Praga “Let My People Live!” , debutează cu discursul președintelui ceh Milos Zeman în cadrul sesiunii speciale pentru liderii mondiali, ce vizează crearea unei strategii, a unui program și a unei direcții în privința combaterii extremismului, intoleranței și rasismului, atât în Europa cât și în întreaga lume.

În cadrul evenimentelor dedicate comemorării Holocaustului, participanții se vor deplasa la Terezin, un fost lagăr nazist, situat la 60 km de Praga. Aici au fost găzduiți fără voia lor aproximativ 200.000 de evrei, printre care și copii. Pentru a masca adevăratul scop al aducerii evreilor în orasul Terezin, naziștii au rebotezat orașul "Teresienbad", "Băile Terezin", spre a da impresia că evreii erau aduși aici pentru tratament balnear.  Terezin era de fapt folosit ca punct de tranzit spre marile lagăre de concentrare din Europa - 88.000 de evrei au fost pe aici înainte să ajungă în Auschwitz și în alte lagăre.

Alba Iulia este reprezentată la aceste manifestări de către președintele Asociației PAKIV Romania, domnul Gruia Ioan BUMBU, care se alătură eforturilor celor ce luptă împotriva rasismului, atisemitismului, xenofobiei și a intoleranței.

Cel de-al 4-lea forum Internațional al Holocaustului de la Praga – Terezin, din 26-27 ianuarie 2015, este organizat, nu doar pentru a comemora trecutul dar și pentru a schimba prezentul și viitorul, în special în ceea ce privește rasismul, antisemitismul și xenofobia în Europa.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686