Items filtered by date: Friday, 29 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Noi materii pentru elevi: arhitectura si istoria jazzului

Elevii din clasele a III-a și a IV-a vor putea învăța din anul școlar 2014 - 2015 mai multe despre arhitectură și mediul construit iar elevii liceelor de muzică vor putea studia istoria jazzului.

"Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a aprobat prin ordin de ministru programa școlară pentru disciplina opțională 'De-a arhitectura. Educație pentru arhitectură și mediu construit' pentru clasele a III-a și a IV-a. Timp de o oră pe săptămână, elevii acestor clase pot afla informații despre modul în care se construiește mediul, dar și elemente minimale de arhitectură", se arată într-un comunicat de presă al MEN.
Proiectul a fost elaborat în colaborare cu specialiștii din Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arhitectura și specialiștii Departamentului de Științe ale Educației din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității București. 
De asemenea, au fost aprobate și programele școlare pentru învățământul liceal, curriculum diferențiat, filiera vocațională, profilul artistic, specializarea Muzică, destinate disciplinelor opționale 'Muzică vocală de jazz — muzică ușoară' și 'Istoria Jazzului'. Prima disciplină îi vizează pe elevii din ciclul liceal, clasele IX-XII, iar cea de-a doua, pe elevii din clasele a XI-a și a XII-a. 
În cadrul disciplinei 'Muzică vocală de jazz — muzică ușoară', elevii vor aprofunda genurile și formele muzicale specifice: Ragtime, Blues, Boogie—Woogie, Bebop, jazz afro-brazilian etc. 
În plus, elevii își pot dezvolta competențe specifice precum interpretarea vocală creativ-expresivă și vor realiza acompaniamente vocal-instrumentale solo sau în grup. 
"Disciplina 'Istoria Jazzului' este axată pe prezentarea originilor și contextului istoric al apariției jazzului iar liceenii cărora li se adresează vor învăța să opereze cu concepte și termeni specifici, dar și să identifice forme de expresie artistică în muzică, literatură și dans", precizează MEN.

Read more...

ANAF - A inceput confiscarea bunurilor Grivco si Antena

Agenția Națională de Administrare Fiscală a început procedurile de confiscare a terenurilor și clădirilor Grivco și Antena, și raportează periodic către DNA stadiul procesului de trecere în proprietatea statului a imobilelor indicate în decizia Curții de Apel București.
„Noi, prin cele două unităţi teritoriale de administrare, Administraţia Sectorului 1 şi Administraţia judeţului Ilfov, am demarat procedurile de executare şi ducerea la îndeplinire a dispoziţiei deciziei Curţii de Apel. Ducem la îndeplinire această sarcină raportând periodic inclusiv DNA, care a instituit mare parte din măsurile asigurătorii, privind stadiul ducerii la îndeplinere a acestor măsuri”, a declarat pentru Mediafax presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu.

El a desemnat la nivelul central al ANAF un director general adjunct care coordonează aceast proces, având şi susţinerea de specialitate a Ministerului Finanţelor Publice, întrucât la măsurile de confiscare şi trecere în proprietatea statului procedurile ţin de minister.

Șeful Fiscului a arătat că este un caz relativ simplu pentru ANAF, întrucât procurorii au identificat și introdus în mod foarte clar bunurile care urmează a fi executate.

La capătul unui proces care ţinut aproape șase ani şi în care presa a numărat nu mai puţin de 47 de amânări, judecătorii au dispus şi recuperarea integrală a prejudiciului din acest caz: 60 de milioane de euro. Ceea ce înseamnă, între altele, că vor fi confiscate mai multe imobile şi terenuri, printre care şi sediul grupului de firme GRIVCO, precum şi clădirile în care funcţionează posturile Antena 1 şi Antena 3.

Totodată, magistrații de la Curtea de Apel București au decis confiscarea de la Dan Voiculescu a penthouse-ul din Soseaua Kisseleff, cu o valoare estimată de 250.000 de euro. 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686