Items filtered by date: Wednesday, 09 April 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Municipiul Sebes scos de pe autostrada!

Nu e nicio gluma! Soferii care circula pe Autostrada A1, intre Simeria si Sebes, constata cu stupoare ca, pentru a ajunge la Sebes trebuie sa paraseasca autostrada! La inceput nu am crezut nici noi dar dupa ce am parcurs traseul cu pricina, am constatat ca Nicolae Matei (Nichi Ardeal), cel care ne-a semnalat situatia hilara, are dreptate. Inca de la Simeria, pe indicatoarele de pe autostrada apare directia Bucuresti -Sibiu dar nici urma de Sebes! Abia inainte de Orastie este semnalat si Sebesul, dar, atentie! Ca sa ajungi la Sebes trebuie sa parasesti autostrada, sa intri prin Orastie si apoi pe DN7! La fel se intampla si dupa ce treci de Orastie! Indicatoarele te scot de pe autostrada! Multi soferi, care vor sa ajunga in municipiul Sebes o iau pe DN7 si parcurg zeci de km pe vechiul drum national, fara a sti ca autostrada trece chiar pe langa oras si are iesire in apropiere de centru! Seful Drumurilor Nationale Alba, Liviu Hondola a remarcat si el aceasta anomalie dar nu este de competenta sa si a solicitat, in scris, celor de la administratia autostrazilor, indreptarea erorii. Sa speram ca lucrurile vor intra in normalitate ca sa nu-i ajunga injuraturile si blestemele soferilor derutati si pacaliti!
Adi Ghimpeanu

Read more...

Suspecţi de comiterea unor infracţiuni de furt din case de locuit prinşi de poliţişti

 

 

 

 

Doi suspecţi de comiterea ai multor furturi din case de locuit, situate pe raza municipiului Alba Iulia au fost depistaţi de poliţişti în judeţul Cluj / Pe numele ambilor s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Alba, dar şi a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au organizat, pe raza municipiului Câmpia Turzii, la data de 08 aprilie a.c., percheziţii domiciliare, la doi suspecţi de comiterea mai multor furturi din case de locuit situate pe raza municipiului Alba Iulia.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate două persoane de sex bărbătesc, respectiv Alexandru B., de 32 ani, cunoscut cu antecedente penale şi Mircea P., de 22 ani, ambii din municipiul Câmpia Turzii, judeţul Cluj.

Până în prezent, din datele obţinute în cadrul investigaţiilor efectuate şi a probele administrate în dosar, poliţiştii au stabilit că în perioada lunilor ianuarie - martie 2014, suspecţii au comis patru furturi din locuinţe, situate pe raza municipiului Alba Iulia, de unde au sustras sume de bani şi bunuri (bijuterii, ceasuri, laptop-uri, etc), valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 25.000 lei.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, de la cei doi suspecţi au fost ridicate mai multe bunuri (bijuterii, ceasuri, laptop-uri).        

Faţă de Alexandru B., se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor  de „furt calificat”, fapte prevăzute şi pedepsite de articolul  228 alin 1, art. 229 alin 2 lit. b din Codul penal, iar faţă de suspectul Mircea P., pentru comiterea infracţiunilor  de „complicitate la furt calificat” , faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 48 din Codul penal şi a infracţiunii de „tainuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 270 al. 1 din Codul penal.

Totodată poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Fata de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru o durată de 24 ore, iar azi, 09 aprilie a.c., suspectul Alexandru B. să fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, iar suspectul Mircea P. cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Informaţii de background:

Suspectul Alexandru B. este cunoscut cu antecedente penale, fiind în nenumărate rânduri condamnat la pedeapsa închisorii, în cursul anilor 1997-2004, fiind încarcerat pentru comiterea de infracţiuni de furt şi distrugere.

Tot pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului, bărbatul a fost condamnat în Franţa, cu pedeapsa închisorii, de unde s-a eliberat în anul 2013.

 

 

 

 

Read more...

Amplasarea radarelor în data de 10.04.2014

 

 

 

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

 

 

 

Read more...

Cercetat de poliţişti pentru că a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere

 

 

 

La data de 08 aprilie a.c., ora 15.25, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Bistra au oprit, pe raza localităţii Bistra, respectiv pe D.N.75, un autoturism condus G.L., de 25 ani, din municipiul Tîrnăveni, judeţul Mureş.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, s-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date a poliţiei, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  fapta prevăzută şi pedepsită de articolul 335, alin. 1 din Cod Penal.

 

 

 

Read more...

Accident rutier produs pe raza municipiului Aba Iulia

 

 

 

La data de 08 aprilie a.c., ora 09.23, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iuli au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident rutier produs la intersecţia străzilor  Gheorghe Pop de Baseşti cu Muşetelului, pe raza municipiului Alba Iulia.

Ca urmare a primelor verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că G. M., de 29 de ani, din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificaţia indicatorului “Oprire” şi nu a acordat prioritate de trecere unui autobus condus de D.T., de 57 de ani, din comuna Ighiu, judeţul Alba, intrând în coliziune cu acesta.

Conducătoarea auto a fost transportată la Spitalul Judeţean Alba, unde i s-a stabilit diagnosticul de “contuzie sold drept”, iar unei pasagere din autobus i s-a stabilit diagnosticul de „diagnosticul de TCC acut”.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

 

 

Read more...

Urmăriţi naţional şi internaţional depistaţi de poliţiştii de investigaţii criminale

 

 

 

În urma unor activităţi specifice desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Alba, au fost depistaţi ieri, 08 aprilie a.c., două persoane tată şi fiu, condamnaţi la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, a fost depistat Ilie T., de 44 de ani, din municipiul Alba Iulia, pe numele căruia Judecătoria Alba Iulia a emis  un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Aceste a fost dat în urmărire la nivel naţional la începutul anului 2014.

Totodată, a fost depistat Robert T., de 24 de ani, din municipiul Alba Iulia, pe numele căruia Tribunalul Alba a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  8 din Legea 39/2003 deţinere de droguri de risc, fără drept. Acesta a fost urmărit la nivel naţional şi internaţional.  

Urmăriţii au intrat în România venind din Norvegia, duminică, 06 aprilie a.c.

Cei doi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.

 

 

 

Read more...

Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum va susţine o reprezentaţie de tehnică militară romană la Sighişoara

 

 

 

Joi, 10 aprilie 2014, Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum va susţine o reprezentaţie de tehnică militară romană la Sighişoara. Este prima acţiune a Legiunii din acest an, o trupă de reconstituire istorică (reenactment) care a luat naştere în urma unui proiect al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia
 Evenimentul de la Sighişoara este organizat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Sighişoara.

 

 

 

Read more...

300 de studenţi discută la Parlamentul României despre rolul Parlamentului European în viaţa tinerilor

Aproximativ 300 de studenţi deschid, miercuri, porţile Parlamentului pentru a discuta cele mai importante probleme ale tinerilor în relaţie cu Parlamentul European.

Societatea Studenţilor Universităţii din Bucureşti (SSUB) redeschide porţile Parlamentului  pentru studenţii din România, evenimentul fiind la a II-a ediţie.

Studenţii vor avea ocazia de a se exprima liber în cea mai mare clădire administrativă din lume în legătură cu cele mai actuale teme de interes în plan european: integrarea tinerilor pe piaţa muncii, oportunităţile europene în educaţie, modul de funcţionare al instituţiilor europene ş.a. Temele dezbătute sunt cele propuse de studenţi atunci când s-au înscris online, iar pe parcursul dezbaterii aceştia pot participa la discuţii.

Ca oratori sunt invitaţi: Ramona Mănescu (vicepreşedinte ALDE), Alina Bărgăoanu (rector Școala Națională de Studii Politice și Administrative), Răzvan Mironescu (deputat) şi Renate Weber (europarlamentar).

Dezbaterea va începe la ora 17:00. "Unul dintre principiile care ghidează asociaţia SSUB este implicarea civică, iar prin acest demers ne dorim ca vocea studenţilor să fie ferm afirmată la nivel naţional. În aceste condiţii, am suplimentat numărul de locuri, deoarece am vrut ca toţi studenţii care s-au înscris şi au completat formularul să se poată exprima. Practic, toţi cei care au aplicat au fost selectaţi, vorbind aici de studenţi de la toate Universitaţile din Bucureşti şi câteva din oraşele Braşov, Galaţi, Târgu-Jiu şi Ploieşti. Dintre studenţii înscrişi, putem afirma că aproximativ 60% sunt colegii noştri de la Universitatea din Bucureşti”, a afirmat George Velcea, preşedintele SSUB.

Evenimentul este organizat de Societatea Studenţilor Universităţii din Bucureşti (SSUB), o organizaţie studenţească independentă, democratică, ce are ca scop promovarea şi apărarea  drepturilor şi intereselor studenţilor din mediul profesional, social şi cultural.

“SSUB DESCHIDE PORŢILE PARLAMENTULUI” (ediţia I) a avut loc în aprilie 2013 cu aproximativ 160 de participanţi, fiind un seminar despre activitatea Parlamentului, completat de un tur gratuit.

Oana Picerea

Purtător de cuvânt SSUB

0730915501

Read more...

Beneficiile pe care aloe vera le are asupra sanatatii tale!

 

 

 

Toti stim despre aloe vera ca este o plata miraculoasa, care aduce multe beneficii organismului nostru. Iata ce beneficii are gelul de aloe vera asupra sanatatii tale!

Are proprietati antitumorale

Gelul de aloe vera imbunateste imunitatea si distruge celule canceroase.

Previne imbatranirea pielii

Sucul de aloe vera lupta cu procesul de imbatranire, oferind elasticitate pielii si grabind vindecarea arsurilor, iritatiilor si a ranilor.

Ajuta in lupta cu kilogramele in plus

Aloe vera este un excelent detoxifiant al organismului, creste nivelul de energie si ajuta in lupta cu nedoritele kilograme in plus.

Te scapa de durerile articulare

Utilizat atat intern, cat si extern, aloe vera reduce inflamatiile articulare si scade astfel intensitatea durerii. Este bine de stiut ca dulciurile, alimentele prajite sau carnea rosie contribuie la producerea inflamatiilor.

Imbunatateste tranzitul digestiv

Aloe Vera ajuta la absorbtia corecta a proteinelor, nutrientilor si mineralelor pe care le luam din alimentele pe care le mancam zilnic. Astfel, tranzitul intestinal va fi mai echilibrat si tu te vei simti mult mai bine!

Detoxifiant natural

Aloe Vera este un cunoscut detoxifiant natural, mineralele continute de sucul de aloe vera curatand organismul de substantele rele ce sunt produse de poluare si stres.

Dinti mai sanatosi

Folosind aloe vera, dintii tai vor fi mai sanatosi, fapt datorat proprietatilor miraculoase antimicrobiene. Sunt recomandate preparate din aloe vera care pot vindeca sangerarea gingiilor sau ulceratiile orale.
Previne bolile cardiovasculare si ajuta in tinerea sub control a glicemiei

Studiile arata ca aloe vera scade riscul aparitiei bolilor cadiovasculare, diminueaza nivelul colesterolului din sange si scade glicemia in cazul diabetului zaharat.

reginele.ro

 

 

 

Read more...

Afla acum ce masuri va lua Alexandru Arsinel dupa ce a fost jefuit nu o data, ci de doua ori!

  • Published in Monden

 

 

 

Alexandru Arsinel are o casa la 2 Mai care, dupa ce a fost jefuita in luna ianuarie, acelasi incident nefericit i s-a intamplat si acum cateva zile.

Marele actor regreta ca nu a instalat un sistem de alarma dupa ce a fost jefuit prima oara, insa va lua masuri.

“M-au furat în ianuarie şi au luat două televizoare şi nişte lucruri. Acum au încercat să fure, dar n-au mai găsit nimic. Nu ţin lucruri de valoare într-o casă de vacanţă. 

Tot ce puteau să ia acum erau patul şi şifonierul, dar astea fac prea mult zgomot şi durează prea mult. Din constatările poliţiştilor, după urmele de la încălţăminte, au fost nişte puşti care n-au spart numai la mine, ci mai multe case.

 Greşeala mea a fost că nu mi-am luat o măsură de protecţie. După ce au spart prima dată n-am crezut că vor mai încerca. Dar miercuri montez alarmă. O să pun o alarmă să răsune în toată localitatea”, a explicat Alexandru Arsinel pentru ziarul Ring.

Politistii au confirmat incidentul: “În noaptea de 3 spre 4 aprilie, s-a făcut o sesizare la Poliţia Limanu referitoare la faptul că persoane necunoscute au pătruns în acea casă de vacanţă din 2 Mai.

 În urma verificărilor, s-a constatat că s-a forţat intrarea în casă şi uşa de la o magazie, însă nu s-a sustras niciun bun. Poliţiştii au luat două urme papilare şi o urmă de încălţăminte. Acum cercetarea penală e în derulare, urmând să fie identificaţi făptaşii”.

reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686