Logo
Print this page

Românii pot cumpăra şase ani de vechime pentru pensie

Românii pot cumpăra şase ani de vechime pentru pensie

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, cu 304 voturi ”pentru”, două ”împotrivă” şi o abţinere, Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte cadrul legal pentru completarea, de către persoanele care nu au calitatea de pensionar, a stagiului de cotizare în sistemul public de pensii. Camera este for decizional în acest caz, precizează Adevărul.

„Persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în ţară, în statele membre ale UE sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaţionale în domeniul securităţii sociale.

Până la data de 1 septembrie 2023, persoanele prevăzute la art. 1 pot încheia un contract de asigurare socială în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă”, se arată în actul normativ.

Plata se efectuează într-o singură tranşă sau în tranşe lunare, până la data de 31 august 2023.

 

 

 

 

Last modified onThursday, 27 May 2021 11:11

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.