Logo
Print this page

Un român din New York a fost arestat sub acuzația că plănuia un atac la Washington

magnanews.ro magnanews.ro

Eduard Florea, în vârstă de 40 de ani, din Queens, susținător al grupării neofasciste Proud Boys, a fost arestat miercuri după ce agenții FBI au găsit în locuința sa arme albe și peste o mie de încărcătoare pentru puști de asalt, transmite Associated Press.

Eduard Florea a fost interogat în legătură cu o serie de amenințări pe care le-a lansat pe rețeaua Parler, în timpul atacului de la Capitoliu.

Eduard Florea a amenințat că va duce la Washington 3 mașini „pline cu patrioți înarmați”.

El a fost acuzat de deținere ilegală de muniție, iar judecătorii au refuzat să-l elibereze pe cauțiune.

Potrivit procurorilor, inginerul de software a avertizat pe 6 ianuarie, ziua atacului de la Capitoliu, că va merge la Washington și va tăia „un gâtlej”. Într-o altă postare de pe Parler, rețea de socializare populară în rândul adepţilor mișcării conspiraționiste QAnon, Florea l-a amenințat cu moartea pe senatorul de Georgia Raphael Warnock.

„Vremea păcii și a politeții a trecut”, a scris Florea, potrivit plângerii penale. „Voi contacta patrioții din regiunea mea pentru a pune la cale un plan de acțiune”, a avertizat el.

Potrivit procurorului asistent Francisco J. Navarro, Florea este un individ periculos în contextul politic actual. El s-ar fi înscris ca să intre în organizația neofascistă Proud Boys, dar nu era încă admis pentru că nu a participat la numărul necesar de întruniri.

Florea a călătorit în Washington în luna decembrie și a făcut parte dintr-un grup care a vandalizat o biserică.

Apărătorul său, Mia Eisner-Grynberg, a negat toate acuzațiile și a subliniat că autoritățile federale au venit la locuința lui „cu un tanc militar”.

 

 

 

Last modified onThursday, 14 January 2021 12:09

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.