Cât cheltuie, anual, România, pentru ajutoarele sociale

Cât cheltuie, anual, România, pentru ajutoarele sociale

În 2016, veniturile de protecție socială au înregistrat o creștere de 9,2% față de anul precedent, cheltuielile au crescut cu 7,6% față de 2015, iar cheltuielile cu prestațiile sociale au reprezentat 14,4% din PIB, arată un comunicat transmis luni de Institutul Național de Statistică (INS) și citat de Știripesurse.ro.

„Veniturile de protecţie socială au însumat 116.136 de milioane de lei, în creştere cu 9,2% faţǎ de anul precedent, ponderea acestora în Produsul Intern Brut (PIB - date semidefinitive) fiind de 15,2%, în creștere cu 0,3 puncte procentuale față de anul anterior”, precizează INS.

Potrivit INS, cheltuielile privind protecţia socială (inclusiv costurile administrative ale schemelor de protecţie socială) s-au ridicat la 111.822 de milioane de lei, cunoscând o creştere de 7,6% faţă de anul precedent, iar ponderea în PIB a acestei categorii de cheltuieli a fost de 14,7%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale faţă de anul 2015.

În privința cheltuielilor cu prestaţiile sociale (exclusiv costurile administrative şi alte cheltuieli), INS menționează că acestea au reprezentat 14,4% din PIB, în creștere cu 0,1 puncte procentuale faţă de anul 2015.

„Ca şi în anii anteriori (2006-2015), protecţia socială a fost orientată cu precădere către acoperirea riscurilor de bătrâneţe şi a celor de boală sau îngrijirea sănătăţii, care au implicat 50,3% şi, respectiv, 27,1% din totalul cheltuielilor cu prestaţiile sociale”, mai arată INS.

corectnews.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top