Vizitatorii îmbrăcaţi în ie au acces gratuit duminică în Muzeul ASTRA

Vizitatorii îmbrăcaţi în ie au acces gratuit duminică în Muzeul ASTRA

Vizitatorii îmbrăcaţi în ie au acces gratuit, duminică, în Muzeul ASTRA, fiind invitaţi să se alăture Horei de Sânziene după săvârşirea Sfintei Liturghii, pe poiana Bisericii din Bezded, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

De Ziua Universală a Iei, vizitatorii Muzeului ASTRA vor avea ocazia să înveţe cum să aibă grijă şi cum să îşi coase propria ie chiar de la cei care duc mai departe această tradiţie. La Muzeul ASTRA va fi prezentă cea mai mare şezătoare on-line, comunitatea Semne Cusute, care va aduce expoziţia "IA Aievea" cu cămăşi noi realizate după izvoade vechi din muzeele ţării.

"Din programul ediţiei din acest an nu o să lipsească un târg de meşteri, ateliere pentru cei mari şi cei mici, plimbări în ie cu cele mai Cochete Biciclete, picnic în ie, concerte de muzică populară şi rock (trupele Bucovina şi Bucium), concursul 'Cea mai frumoasă IE. Salvează o IE, salvează un strop de RomânIE'; ateliere de consiliere: 'Grijeşte-ţi IA'; atelier de broderie săsească, dar şi o horă de Sânziene. Evenimentul îşi propune conştientizarea importanţei Iei ca piesă vestimentară care conferă identitate şi unicitate românilor în lume, prin familiarizarea vizitatorilor cu elementele caracteristice asociate iei sau costumului popular", a declarat Dana Bercu, Şef secţie Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale ASTRA.

Acest eveniment este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top