Logo
Print this page

DNA, peste 100 de achitări în numai 6 luni

DNA, peste 100 de achitări în numai 6 luni

Kovesi a depasit suta – Asa arata "institutia responsabila" cu "rezultate remarcabile" tinuta in brate si ridicata in slavi de presedintele Klaus Iohannis. In mai putin de 6 luni DNA a reusit sa stranga peste 100 de achitari. In paralel, DNA a sarit intr-o singura zi de la 12 clasari la 89, scrie Luju.ro.

"DNA este o institutie cu rezultate remarcabile si e o institutie responsabila.Iar daca in anumite unitati ale DNA-ului apar probleme, eu sunt convins ca exista absolut toate instrumentele necesare si legale pentru a face ordine. Si am spus-o in repetate randuri: atunci cand apar probleme, si in toate sistemele mari apar din cand in cand probleme, este foarte important sa se actioneze repede, ferm si sa se clarifice lucrurile” - declara presedintele Klaus Werner Iohannis (foto stanga), in 18 aprilie 2018 in Parlament.

 Chiar asa! In deplina ei responsabilitate de institutie al carei prestigiu s-a raspandit la nivel mondial, Directia Nationala Anticoruptie condusa de procurorul sef Laura Codruta Kovesi (foto dreapta) a mai adunat de la ultima numaratoare facuta de Lumeajustitiei.ro (click aici) inca vreo 24 de achitari, pronuntate in doua dosare. Intr-unul dintre dosare era vorba despre un executor judecatoresc achitat pentru abuz in serviciu si tainuire, iar cel de-al doilea privea presupuse fapte de coruptie care au determinat DNA sa trimita in judecata o intreaga primarie. Concret, este dosarul in care Curtea de Apel Alba Iulia a achitat 23 de persoane, primar, consilier locali, acuzate de DNA Alba Iulia de abuz in serviciu si conflict de interese, stabilind ca "fapta nu este prevazuta de legea penala". Dosarul a fost efecutat bineinteles, cu sprijinul SRI.

Astfel, DNA a ajuns in prezent, din cauzele despre care Lumeajustitiei.ro a scris si are cunostinta, la un numar de 102 achitari.

In ce priveste clasarile DNA, trebuie precizat ca de la cele 12 clasari prezentate in editia din 24 mai 2018, in spatiul public a aparut informatia potrivit careia DNA a mai dispus o clasare, de aceasta data intr-un dosar cu zeci de persoane cercetate. Concret, site-ul DCNews.ro a publicat informatia potrivit careia dosarul in care cei 77 de medici oncologi au fost acuzati de DNA, in 2016, ca au luat mita de la companie farmaceutica sub forma unei deplasari in India pentru a participa la un Congres asiatic privind cancerul la san a fost clasat. Ceea ce inseamna practic 77 de clasari! Asta daca tinem cont doar de cei 77 de medici, caci in cauza mai erau cercetati si alti patru reprezentanti cu functii de conducere ai societatii comerciale care promova si distribuia produse farmaceutice si care au fost acuzati de dare de mita. Cel mai probabil, si in cazul acestora cauza a fost clasata!

Astfel, numarul clasarilor DNA a crescut de la 12 la 89. Cel putin!

Iata achitarile DNA de la inceputul anului 2018 si pana in prezent:

-Fostul primar al municipiului Medias Neamtu Teodor – achitat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru abuz in serviciu si conflict de interese - "fapta nu este prevazuta de legea penala" – (dosar trimis in judecata de DNA Alba Iulia)

citește mai departe pe www.corectnews.com

 

 

 

 

© Albaiulianul. All rights reserved.