„Romii: de la aspirații la realități”, conferință dedicată memoriei sociologului rom, Nicolae Gheorghe.

„Romii: de la aspirații la realități”, conferință dedicată memoriei sociologului rom, Nicolae Gheorghe.

Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher în parteneriat cu Partida Romilor – Pro Europa organizează conferința cu titlul „Romii: de la aspirații la realități”, dedicată memoriei sociologului rom, Nicolae Gheorghe.

La evenimentul ce se desfășoară la București, în perioada 12-13 noiembrie 2017, participă ca invitat domnul Gruia Ioan Bumbu, președintele PAKIV ROMÂNIA.

Prin această conferință, Centrul Național de Cultură a Romilor își propune să pună în dezbatere modul în care se conservă și se dezvoltă cultura romilor, sensul spre care aceasta se îndreaptă, ca element definitoriu al identității etnice a romilor. La acest eveniment sunt invitați reprezentanți ai romilor, experți în domeniu, profesori de limba romani, reprezentanți ai societatii civile, reprezentanți ai mediului cultural și istoric, mass-media.

Temele abordate in cadrul conferintei sunt urmatoarele:
• Antigypsyismul – o politică orizontală și transversală a Comisiei Europene? De la definiție specifică la posibile acțiuni,
• Limba romani,
• Premise, perspective și blocaje ale modernizării culturii romilor. De la retorici, la fapte.

Totodată în cadrul evenimentului a avut loc lansarea volumului: Pakiv&Solah. Testamentul Demnităţii şi Libertăţii Romilor- Incursiuni subiective în gândirea lui  Nicolae Gheorghe, lucrare prezentată de Vasile Ionescu, autorul volumului, și de asemenea, deschiderea Centrului de Comunicare, Cercetare, Studii şi Strategii Rome al Societăţii Academice Rome.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top