“Doneaza sange! Salveaza o viata!”

“Doneaza sange! Salveaza o viata!”

 

 

 

Campania “Donează sânge! Salvează o viaţă! ” a debutat marţi, 24 mai, la Alba Iulia. Proiectul, iniţiat de Patriarhia Română, este deja la a XI – ediţie, iar acestuia i s-a alăturat şi Jandarmeria Română. Câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba şi-au anunţat deja intenţia de a participa la campanie.

Donarea de sânge este un profund act umanitar faţă de semeni, este un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferinţă. Oricine poate avea nevoie într-un anumit moment al vieţii sale de o transfuzie de sânge ca urmare a unor accidente sau a unor boli soldate cu pierderi masive de sânge. Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de niciun fel de tratament, are un maximum de eficienţă şi poate duce la salvarea unor vieţi.

Pornind de la considerentele de mai sus, în perioada 24 – 26 mai, câteva zeci de jandarmi din judeţul Alba vor participa la Campania “Donează sânge! Salvează o viaţă!”.  Astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, aproximativ 20 de angajaţi ai Jandarmeriei Alba s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Judeţean Alba şi au donat sânge. În zilele următoare exemplul lor va fi urmat şi de alţi colegi care au înţeles importanţa acestui demers ce vizează rezolvarea crizei acute de sânge cu care se confruntă spitalele din România.

De-a lungul anilor, Jandarmeria Alba s-a implicat în multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulţi dintre angajaţi donează sânge periodic şi, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzii Judeţean Alba atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge. Ultima acţiune de amploare s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut, în sprijinul victimelor incendiului din Clubul Colectiv din capitală.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top