Cercetati pentru furt de auto si furt din locuinta

desteptarea.ro desteptarea.ro

Polițiștii din Blaj, sprijiniți de cei din Crăciunelu de Jos, i-au identificat pe doi tineri, ca persoane bănuite de comiterea unui furt de autoturism și a unui furt din locuință, fapte în legătură cu care au fost sesizați în dimineața zilei de 30 ianuarie.

În fapt, în dimineața zilei de 30 ianuarie a.c., în jurul orelor 5,30, polițiștii din Șona au fost sesizați de către un cetățean din comună, cu privire la faptul că, în grădina sa, se află abandonat un autoturism avariat, iar țeava de gaz ce deservește locuința este fisurată. 

Polițiștii au verificat autoturismul și l-au identificat pe proprietarul său, un bărbat de 64 de ani, din Blaj, care în seara zilei de 29 ianuarie a parcat autoturismul în fața locuinței, lăsându-l neasigurat și cu cheile în contact.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din Blaj, sprijiniți de polițiștii din Crăciunelu de Jos, au identificat persoanele bănuite de comiterea furtului de autoturism. Este vorba de M.A.I., de 17 ani, din municipiul Târgu Mureș, care locuiește fără forme legale în Crăciunelu de Jos și B.I.G., de 18 ani, din Petrila, județul Hunedoara, primul cunoscut cu antecedente penale, fiind cercetat sub control judiciar pentru infracțiuni de furt, inclusiv furt de autoturism.

Se pare că, în noaptea de 29/30.01.2016, în jurul orelor 04.40, observând autoturismul lăsat cu cheile în contact, cei doi tineri l-au sustras, iar M.A.I. l-a condus până la intrarea în Șona, unde, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra acestuia și au ajuns în grădina cetățeanului din Șona, abandonându-l.

Continuând cercetările cu privire la cei doi tineri, polițiștii au stabilit că sunt bănuiți și de comiterea unui furt din locuința unui cetățean din Crăciunelu de Jos.

În sarcina acestora s-a reținut și faptul că, în data de 29 ianuarie a.c., în jurul orelor 18.00, au escaladat gardul locuinței unui vârstnic de 81 de ani, din Crăciunelu de Jos, au pătruns în locuință și au sustras un portmoneu în care era suma de 110 lei.

Față de cei doi tineri, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 31 ianuarie i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj care a promovat propunerea de arestare preventivă, instanţei de Judecată.

Faţă de M.A.I., instanţa a dispus cercetarea în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de  furt calificat, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului, iar faţă de B.I.G., a dispus cercetarea în stare de arest preventiv, pentru furt calificat, pe numele celor doi fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Pentru a nu deveni victimele infracţiunii de furt de autoturisme, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

-        Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate corespunzător pe timpul nopţii;

-        Când părăsiţi autoturismul, asiguraţi portierele;

Montaţi sisteme de alarmă eficiente şi sisteme antifurt;

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top