Logo
Print this page

Campania ”În siguranta, alaturi de jandarmi!” a ajuns la Ohaba şi Berghin

Campania ”În siguranta, alaturi de jandarmi!” a ajuns la Ohaba şi Berghin

Campania iniţiată de Jandarmeria Alba, ”În siguranţă, alături de jandarmi!”, derulată cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba, a debutat miercuri, 23 septembrie, la două şcoli gimnaziale din localităţile Ohaba şi Berghin.

Personalul didactic şi elevii au fost informaţi atât despre obligaţiile care le revin cât şi despre modul în care Jandarmeria poate să garanteze respectarea drepturilor cetăţeneşti şi să contribuie totodată la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă necesară bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene. Pornind de la realitatea că siguranţa cetăţeanului în spaţiul public nu este o atribuţie exclusivă a Jandarmeriei Române ci este rezultatul unei participări asumate conjugat de către toţi cei care au responsabilităţi în acest sens, pe timpul întâlnirii a fost evidenţiat rolul acestei instituţii militare în societate şi modul în care jandarmii îşi îndeplinesc misiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice. Totodată, jandarmii i-au  instruit pe cei mici în vederea  recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, i-au informat asupra celor mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care minorii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal.

Următoarea acţiune din cadrul campaniei se va desfăşura miercuri, 30 septembrie a.c.,  în municipiul Sebeş şi va fi adresată elevilor şi personalului didactic de la Liceul cu program sportiv şi Colegiul Naţional “Lucian Blaga”.

Proiectul informativ ”În siguranţă, alături de jandarmi!”, se derulează în perioada 23 septembrie – 5 noiembrie în zece unităţi de învăţământ dispuse în şapte localităţi din judeţul Alba, atât în mediul urban, dar şi rural.

© Albaiulianul. All rights reserved.