Proiect ”Soft Skills by Know How”

Proiect ”Soft Skills by Know How”

Alba Iulia

21.09.2015

În perioada 18-20 septembrie a avut loc la Tabăra de Tineret Roica,  atelierul de lucru din „Soft-Skills by Know-How” din cadrul proiectului cu același nume finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și inințiat de tinerii din Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Atelierul de lucru „Soft Skills by Know How” a avut ca obiectiv principal facilitarea transmiterii de know-how prin metode de educație nonformală din partea unor absolvenți către cei care se pregătesc să intre pe piața muncii, studenți care mai au un pas până la absolvire. Printre activitățile propuse poate cea mai importantă va fi pusă în valoare printr-o metoda de educație nonformală inedită și anume Biblioteca VIE. Absolvenți care și-au construit deja o carieră sau au făcut pași importanți în acest sens vor deveni cărți într-o bibliotecă vie, tineri având ocazia să le împrumute, răsfoiască și apoi să le returneze bibliotecii. Se va pune foarte mult accent pe abilități de soft skills necesare angajării, jocuri de rol în redactarea unei scrisori de intenție, cum să faci un Curriculum Vitae bun și cum trebuie să te prezinți la interviu. S-au „vândut” ponturi despre ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când te prezinți la un interviu sau când redactezi CV-ul sau Scrisoarea de Intenție. Un mare accent se va pune pe capitolul legat de comunicare și importanța unor abilități de comunicare în conceptul de soft skills. La atelierul de lucru au participat un număr de 20 de studenți din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și 10 absolvenți ai aceeași universități. Facilitatorii acestui atelier, Gabriela Onul și Cristian Dima au fost tot membrii ai Asociației Alumni UAB cu experiență în acest domeniu.

Proiectul finanţat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba are o valoare totală de 5620 lei și are ca obiectiv general Facilitarea accesului studențiilor Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, pe piața muncii. O altă activitate în cadrul proiectului este implicarea și invitarea tinerilor absolvenți să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți care va avea loc în data de 25 septembrie 2015 la sala de conferințe PAEM, str. Bucoviniei, nr. 6, ce va fi organizată de AJOFM Alba în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Cristian DIMA

Responsabil proiect „Soft-Skills by Know-How”

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686