Excelenta Sa, domnul Dan Ben-Eliezer – Ambasadorul Israelului in Romania s-a aflat in vizita la Alba Iulia

Excelenta Sa, domnul Dan Ben-Eliezer – Ambasadorul Israelului in Romania s-a aflat in vizita la Alba Iulia

Ambasadorul Israelului, unul dintre statele cu legături profunde la nivel diplomatic cu România,  s-a aflat în "cealaltă capitală" pentru a cunoaște orașul și pentru a discuta cu oficialitățile locale despre posibilitatea derulării de proiecte investiționale și educaționale cu parteneriate din Israel. Vizita la Alba Iulia a cuprins o  întrevedere cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, Nicolaie Moldovan – city manager și doamna Lia Borza, reprezentantul comunității evreiești din Alba Iulia.  

Un punct important pe agenda oficială, l-a constituit discuția cu privire la accentuarea și așezarea pe un nou făgaș a relațiilor cu orașul înfrățit Nazareth Illit. De asemenea, a fost acceptată și întărită ideea de a include în viitoarele colaborări perspectiva educațională, atât în privința mobilității studenților, cât și în aprofundarea unor teme istorice semnificative, ca cea a Holocaustului.

După prezentarea oportunităților investiționale în municipiul Alba Iulia, primarul Mircea Hava a adus în discuție patrimoniul evreiesc de care dispune orașul, respectiv cele mai recente demersuri pentru punerea în valoare a acestuia. Primăria Alba Iulia a depus un proiect de finanțare către World Monuments Fund, având ca argumentare dorința de a transforma cimitirul evreiesc într-un obiectiv vizitabil. Excelentei Sale i s-a propus facilitarea introducerii Cetății Alba Carolina în circuitele turistice având ca punct de plecare Israelul, iar ca destinație, zonele istorice ale României.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top