Deputatii au aprobat dublarea alocatiilor pentru copii. Votul final, la ora 15.00

antena3.ro antena3.ro

Camera Deputatilor a votat miercuri, cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă", un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, după ce marţi a fost respinsă de Comisia de Munca.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Acest amendament, respins marți la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, prevede că alocațiile pentru copii se măresc de la 42 la 84 de lei.

După ce amendamentul a fost adoptat, liderul grupului PSD de la Cameră, Marian Neacșu, a cerut o pauză de 25 de minute iar ședința de plen s-a întrerupt, ca și dezbaterile la acest proiect de lege.

În textul amendamentului se precizează că aproximativ 400.000 de copii din cei 3,7 milioane nu sunt înscriși în nicio formă de învățământ, iar rata abandonului școlar s-a triplat în ultimii 15 ani.

Mai trist este că în jur de 250.000 de copii din România trăiesc în sărăcie lucie, potrivit datelor Unicef și Bancii Mondiale.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supusă votului final la ora 15.00. 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686