Logo
Print this page

Gustos de Alba – festivalul gustului

eatermagazine.ro eatermagazine.ro

În perioada 22-24 mai 2015 Consiliul Judeţean Alba organizează cea de a şasea ediţie a Târgului Gustos de Alba, eveniment ce are ca scop promovarea producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi a valorilor tradiţionale culinare locale. Târgul va fi deschis între orele 10-18, în zona Pieței Pascu din cartierul Cetate al Municipiului Alba Iulia.

Partenerii acestui târg sunt companii de prestigiu din județul Alba, precum Albalact, Alpin 57 Lux, Supremia Grup, dar și structuri asociative ale producătorilor, precum Asociaţia Ţara Vinului Alba, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba şi Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba. Alături de organizatorul târgului – Consiliul Județean Alba se află și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Expozanţii sunt brutării, patiserii, cofetării, carmangerii, producători de brânzeturi, cultivatori de legume, viticultori, ce le vor oferi vizitatorilor o gamă vastă de produse de calitate: ouă, miere şi produse apicole şi multe preparate tradiţionale din bucătăria judeţului Alba care reînvie gustul autentic românesc.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de un recital de operă şi de un spectacol de dans modern, iar vizitatorii vor avea partea și de concursuri surpriză, ateliere și demonstrații culinare.

© Albaiulianul. All rights reserved.