Logo
Print this page

Programe de formare profesionala in domeniul mestesugurilor pentru 875 de someri din mediul rural

Programe de formare profesionala in domeniul mestesugurilor pentru 875 de someri din mediul rural

 

Alba Iulia, 07 Aprilie 2015

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a încheiat la sfârșitul lunii martie a doua caravană de informare și promovare privind oportunitățile de calificare/recalificare oferite prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”. Această campanies-a adresat șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în comunele Vidra, Vadul Moților, Ighiu și Pianu din județul Alba, în comunele Ticvaniu Mare, Socol și Baziaș din județul Caraș-Severin, Satchinez și Saravale din județul Timiș, Pișcolt din județul Satu Mare și în localitățile Diosig, Galoșpetreu și Suplacu de Barcău din județul Bihor.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 350 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor etape, un număr de 320 de persoane au dorit să facă parte din grupul țintă al proiectului. Participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii șanselor de acces pe piața muncii, 167 au finalizat cursurile de formare profesională lansate la începutul lunii decembrie, iar 84 dintre aceștia participă la cursurile lansate la începutul lunii martie. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru, Nord-Vest și Vest până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”,proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: Lucrător în industria ceramicii, Confecţioner scule şi obiecte manuale, Confecţioner-asamblor articole din textile, Tricotor manual, Ţesător manual, Lucrător în tâmplărie și Tapiţer. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care obțin certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Informaţii suplimentare:

Cristian PRUNEAN

Expert PR

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

© Albaiulianul. All rights reserved.