Noul MERS AL TRENURILOR 2014-2015 intra in vigoare din 14 decembrie

economica.net economica.net

CFR Călători informează că, începând cu data de 14 decembrie a.c., va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil până la 12 decembrie 2015.

Potrivit sursei citate, zilnic, în acest interval, se vor afla în circulație peste 1.100 de trenuri, în funcție de perioada din an.

În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei și Petroșani (Stațiunea Straja).

De asemenea, în traficul intern CFR Călători va asigura și în 2015 serviciul public de navetă între marile orașe și localitățile din proximitatea acestora.

Pentru asigurarea accesibilității și mobilității călătorilor, dar și pentru desfășurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

Conform noului orar, în traficul internațional, în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 euro/sens), Budapesta (de la 29 euro/sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

Broșura "Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015" va putea fi achiziționată din principalele gări și agenții CFR din țară la prețul de 13 lei.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top