Logo
Print this page

Campanie de promovare - PAX

Axa prioritară 5: Promovarea masurilor active de ocupare

Domeniul major de intervenţie: 5.1 Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare

Titlul proiectului: „Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX”

Contract:  POSDRU/125/5.1/S/126559

 

ADVERTORIAL

Campania de promovare a proiectului

                                    „ Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX”

                                                                       

Crearea de locuri de munca si reducerea somajului sunt obiectivele momentului pentru toate tarile Uniunii Europene care se vad in continuare afectate de criza economica si de perspectiva prelungirii acesteia pentru o perioada de timp greu de anticipat. Din pacate, Romania nu se poate sustrage acestui context economic dificil si chiar daca rata oficiala a somajului din tara noastra este relativ redusa, daca ne comparam cu alte tari europene, totusi numarul persoanelor inactive sau aflate in somaj de o perioada indelungata de timp este foarte ridicat, inacceptabil de mare daca privim in jurul nostru si vedem cate sunt de facut in Romania.

Daca la nivelul societatii, in ansamblul ei, problematica somajului este analizata la rece si se cauta solutii de rezolvare, in cazul unei persoane care se afla in situatia de a pierde sau de a nu avea un loc de munca exista riscul ca problema sa fie exagerata. Intervine demotivarea, pierderea increderii in propriile aptitudini si neincrederea in capacitatea de a raspunde incercarilor vietii care de multe ori sunt amplificate de nivelul educational, de varsta si de perioada de somaj sau de inactivitate. Pierderea sau lipsa unui loc de munca poate sa devina astfel o problema existentiala si nu doar o problema profesionala. De multe ori rezolvarea si depasirea situatiei este delicata si presupune nu doar imbunatatirea sau diversificarea abilitatilor profesionale, ci si o schimbare de atitudine. Iar pentru ca aceasta schimbare sa se produca este nevoie doar de putin ajutor din partea societatii.

Pentru persoanele care cred ca in viata problemele apar doar pentru a fi rezolvate, Technical Training S.R.L., in parteneriat cu Asociatia Pakiv Romania si Techniki Ekpedeftiki SA, a initiat si deruleaza proiectul Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Daca va numarati printre ei, proiectul va ofera acel sprijin si plus de cunostinte de care aveti nevoie sa va prezentati calitatile in fata potentialilor angajatori. Programele de pregatire profesionala din cadrul proiectului vor fi dublate de activitati de mediere, sesiuni de consiliere si de vizite de studiu care sa stimuleze un comportament activ in raport cu oportunitatile oferite de piata muncii.

    

Pentru informatii suplimentare privind proiectul Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX” va rugam sa ne contactati la:

Technical Training S.R.L.

Str. Prof. Ion Bogdan nr. 4-6, sector 1, București

Tel.: 021.252.24.95; Fax: 021.252.24.97

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Sau puteti accesa pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/Cursuri.Gratuite.Pax

 

 

 

                Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala  a

                                                Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

© Albaiulianul. All rights reserved.