Logo
Print this page

Andrei Hrebenciuc retinut de procurorii DNA

gandu.info gandu.info

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătușe la mâini din sediul DNA Brașov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore. 

Andrei Hrebenciuc va fi prezentat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare pe 30 de zile. Acesta este acuzat de complicitate la trafic de influență și suspectat de spălare de bani.

Andrei Hrebenciuc nu a făcut nicio declarație la ieșire, iar avocatul lui a confirmat ca acesta a fost reținut, fără să ofere detalii suplimentare.

Viorel Hrebenciuc și fiul său au mers împreună la DNA Brașov, fostul deputat susținând că el și Andrei sunt nevinovați, adevărata țintă din acest dosar fiind Victor Ponta.

Procurorii DNA au desfășurat, miercuri, percheziții la firma lui Andrei Hrebenciuc din București. Descinderile au avut loc în dosarul retrocedărilor ilegale, în care social-democratul este urmărit penal alături de alți membri importanți din PSD, cum ar fi Ilie Sârbu sau Ioan Adam.

Anchetatorii susțin că Andrei Hrebenciuc a fost implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri chiar de tatăl lui, care l-a folosit ca intermediar. Fostul deputat ar fi urmat să primească 12.000 de hectare de teren forestier, în schimbul influențării unui proces intentat de angajații Romsilva, care s-au opus retrocedărilor.

Potrivit DNA,  Viorel Hrebenciuc l-ar fi folosit pe fiul sau ca intermediar pentru aceasta șpagă, care ar fi urmat să ajungă în posesia familiei.

© Albaiulianul. All rights reserved.