Dan Sova, urmarit penal pentru trafic de influenta

tirmagazin.ro tirmagazin.ro

Senatorul PSD Dan Șova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în dosarul în care este urmărit penal și deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Procurorii DNA detaliază discuția dintre Dan Șova și Viorel Hrebenciuc:

"Suspectul Dan Șova a acceptat promisiunea suspectului Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obțină funcția de președinte al partidului (...) pentru a-l determina pe ministrul Justiției să inițieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv 'fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite') ", se arată într-un comunicat DNA remis albaiulianul.ro.

Potrivit procurorilor DNA, Viorel Hrebenciuc și Dan Șova au discutat pe data de 17 octombrie despre inițierea unei "propuneri legislative privind amnistia și grațierea unor pedepse" și au analizat "în detaliu", acuzațiile aduse de DNA primului în legătură cu reconstituirea unor suprafețe de fond forestier, despre condițiile de incriminare a acestor fapte și despre riscul de a fi condamnat.
Pentru a evita ca o eventuală condamnare a sa "să fie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid Dan Ș
ova să îl asigure ca va fi adoptata o lege de amnistie și grațiere, solicitare pe care colegul sau de partid a acceptat-o", afirmă comunicatul DNA.

În schimb, Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Șova că va convinge mai mulți membri ai partidului, aflați în sfera sa de influență, să îl susțină.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top