Bogatii ajuta saracii, la Sebes!

Bogatii ajuta saracii, la Sebes!
Bogatii ajuta saracii, la Sebes!

Postul de televiziune Prima Tv a prezentat un reportaj cu totul special, realizat la Sebes. (http://www.primatv.ro/stiri-focus/bogatii-ajuta-saracii.html) Este vorba de o  Iniţiativă inedită, a omului de afaceri Nicolae Matei care a cerut proprietarilor de restaurante să-i ajute pe oamenii din oraş care se chinuie să supravieţuiască de la o zi la alta. La nivel de municipiu sunt peste 30 de femei care nu au niciun venit şi nu se pot angaja pentru că trebuie să aibă grijă de copiii de acasă.

Impresionat de drama unei femei, parasita de sot si fara niciun venit, Nicolae Matei (Nichi Ardeal) a decis sa-i ofere zilnic cate o masa, pentru ea si cei trei copi de 7, 3 si 2 ani. Ancuta, mama copiilor, isi lasa zilnic copiii, pentru cateva zeci de minute, in grija unei vecine si se duce la restaurantul lui Nicolae Matei, din Parcul Arini Sebes, pentru a-si primi portia de mancare. La sosirea mamei, prichindeii se aduna in curtea casei, in jurul mesei improvizate, inarmati cu linguri, unde locuiesc cu chirie. Recunosc ca nu stiu ce mananca si ca nu au mancat asemene bunatati. O spune chiar Laurentiu, baiatul mai mare, care ne-a declarat ca au fost zile in care n-au avut ce sa manance si mama le-a dat doar apa cu zahar! Ancuta ne-a mai spus ca locuiesc, cu chirie, intr-o camera de 2 pe 2 metri, fara incalzire si ca, n-a mai spalat copiii de mult timp, pentru ca ii este teama ca se racesc. Auzind de aceasta situatie, Gheorghe Feneser, prefectul judetului Alba, cunoscut om de afaceri si el, a sarit imediat in ajutor. ,,Am facut o donatie de 450 de lei, in prima faza, pentru a-si putea plati chiria pe trei luni de zile, am strans hainute si jucarii pentru copii iar in perioada urmatoare o sa-i rezolvam si cu incalzirea,,-a precizat Gheorghe Feneser. 

Mai multi oameni de afaceri s-au aratat interesati de intiativa lui Nicolae Matei iar primarul municipiului Sebes, profesorul Alexandru Dancila incearca si el sa gaseasca solutii , pentru a ajuta cele 30 de mamici, cu multi copii, fara venituri si abandonate de soti.
Adi Ghimpeanu

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top