Manualele scolare mai asteapta. Afisele electorale au prioritate

portalinvatamant.ro portalinvatamant.ro

Manualele pentru clasa I şi a II-a vor ajunge pe băncile elevilor abia după alegeri. Deşi joia trecută s-a semnat acordul între Minister şi edituri, pe perioada campaniei electorale tipografiile sunt blocate.

„Săptămâna viitoare, ministerul va trimite în toate şcolile manualele pentru ca fiecare să decidă ce alege, abia apoi, în funcţie de comenzi, vor semna cu fiecare editură contracte de furnizare. În două-trei săptămâni vom tipări manualele şi le vom livra inspectoratelor şcolare, adică după alegeri cel mai sigur, având în vedere că e campanie electorală şi sunt blocate tipografiile. Cei de la tipografii ne-au spus că sunt încărcaţi cu tipărirea de materiale promoţionale pentru alegeri”, a explicat Cosmin Mălureanu, managerul Ascendia Design, unul dintre câştigătorii licitaţiei pentru manuale, pentru Adevărul.

„Da, într-adevăr suntem prinşi cu materialele promoţionale pentru campania electorală. Dacă primim comenzi pentru manuale, putem să le dăm prioritate, să mai adăugăm încă un schimb de ture ca să se lucreze şi noaptea, însă contează ca furnizorul de hârtie să aibă pe stoc cantitatea de care avem nevoie, e vorba de camioane de hârtie. Poate fi o mică întârziere cu manualele şcolare. Dacă primim o comandă de 20.000 de manuale, ea e gata în două-trei săptămâni cu tot cu finisaje”, a declarat directorul comercial de la tipografia Rapidocolor, Bogdan Cristescu.

Acordul cadru a fost semnat pentru manualele de română, clasa a II-a, matematică, clasele I şi a II-a, limba maghiară, clasa I şi limba engleză, clasa I, mai scrie Adevarul. În ceea ce priveşte Abecedarul, zilele acestea Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) ar putea da un verdict în cazul reclamaţiei depuse de asocierea Humanitas şi Read Forward.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top