Campanie de informare in cadrul proiectului ”Caravana ocuparii in satele din regiunile Centru, Nord Est si Sud Est”

Campanie de informare in cadrul proiectului ”Caravana ocuparii in satele din regiunile Centru, Nord Est si Sud Est”

În perioada iunie - septembrie 2014 Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Eco Tech Srl Italia, a desfășurat, în mediul rural din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est, o campanie de informare și conștientizare, cu scopul de a stimula participarea membrilor comunităților rurale din aceste regiuni la activitățile derulate prin proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”.

Activitățile campaniei s-au adresat șomerilor, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în comunele: Roșia Montană din județul Alba, Băneasa și Cuca din județul Galați și Horlești, Ciurea și Voinești din județul Iași.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 400 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor zile, un număr de 335 de persoane au dorit să facă parte din grupul țintă al proiectului. Participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii oportunităților de ocupare, iar în următoarele luni vor participa la programe de formare în domenii non-agricole. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est” va fi implementat pe o perioadă de 18 luni și își propune să contribuie la creșterea oportunităților de ocupare pentru șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele ocupate în agricultura de subzistență și persoanele inactive din zonele rurale, din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est.

În cadrul acestui proiectvor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în ocupații non agricole. După finalizarea programelor de formare, 15 antreprenori, selectați dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare, vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri în domenii non agricole, contribuind astfel la relaxarea dependenței față de agricultura de subzistență și la creșterea calității vieții în mediu rural.

La activitățile de informare și conștientizare ale proiectului sunt invitați să participe atât potențialii beneficiari ai proiectului: șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane inactive, cât și reprezentanții autorităților  publice locale și centrale, reprezentanții societății civile, reprezentanții mediului de afaceri, reprezentanții mediului academic și universitar, mass media locală și centrală și alți actori relevanți care sunt implicați sau doresc să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții în mediul rural.

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170

Web: www.pakiv.ro,   

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top